Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καναδός πρωθυπουργός θεωρεί την «ισλαμική τρομοκρατία» τη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα


Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι CBC News και θα μεταδοθεί την Πέμπτη, ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ δηλώνει ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του Καναδά μια δεκαετία μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εξακολουθεί να είναι κατά την άποψη της κυβέρνησης η "ισλαμική τρομοκρατία".

Υπάρχουν και άλλες απειλές, αλλά το μηχανισμό ασφαλείας του Καναδά απασχολούν οι τρομοκρατικές απειλές των εξτρεμιστών του Ισλάμ, τονίζει ο καναδός πρωθυπουργός.

Ο Χάρπερ εκτιμά ότι είναι δυνατόν να προκύψουν τρομοκρατικές ενέργειες "από το πουθενά", όπως οι πρόσφατες επιθέσεις στη Νορβηγία, όπου ένας ακροδεξιός που μισούσε τους μουσουλμάνους, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, σκότωσε 77 ανθρώπους.

Ωστόσο, ο Χάρπερ επιμένει ότι η ισλαμική τρομοκρατία εξακολουθεί να είναι η κορυφαία απειλή, αν και παρουσιάζει κάμψη.

"Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τους τρομοκράτες του Ισλάμ τους συνδέουν με το Αφγανιστάν ή κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής, αλλά η αλήθεια είναι πως η απειλή κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο", υπογραμμίζει, αναφέροντας την πρόσφατη επίθεση στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νιγηρία.

Ο πρωθυπουργός λέει πως πρέπει να παρακολουθούνται οι γηγενείς ισλαμιστές εξτρεμιστές στον Καναδά.

Η συνέντευξη του Καναδού πρωθυπουργού εν όψει της 11ης Σεπτέμβρη αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στον Καναδά, όπου ζει μεγάλη κοινότητα Μουσουλμάνων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Χμ. Δεν τον είδαμε όμως τον μασκαρά να διώχνει και κανέναν από τους μουσουλμάνους που εισβάλλουν και εκεί όπως και αλλού. Τους κρατάει όλους για να μην του φύγουν και για να πολλαπλασιαστούν, ενώ από την άλλη επαναλαμβάνει σαν κασέτα τον Μπους τον νεώτερο, που μια ζωή απειλούσε την "Αλ Κάιντα" και μια ζωή έκανε μπίζνες μαζί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]