Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση του Ερντογάν στην Ελλάδα μέσω... Σκοπίων

  • Ερντογάν στα Σκόπια: Ακατανόητη και άδικη η ελληνική θέση για το όνομα

Υπέρ της στάσης της ΠΓΔΜ για το όνομα, και της ένταξής της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ τάχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα. Μάλιστα, ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακατανόητη και άδικη τη θέση της Ελλάδας.

“Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου, Κάτω, Άνω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία. Ζούμε σ’ έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο η ειρήνη και το κυριαρχικό δικαίωμα αποτελούν κοινό στόχο. Η Μακεδονία έχει προοδεύσει τόσο πολύ, που νομίζω ότι θα γίνει μέλος της ΕΕ πριν από εμάς. Γι΄ αυτό, ακόμη μια φορά, σας συγχαίρουμε”, ανέφερε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Νικολα Γκρουεφσκι.

Επίσης τόνισε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως κι ανεπιφύλακτα την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι θα ενθαρρύνει επιχειρηματίες από την Τουρκία να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και με τον πρόεδρο της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι, ενώ αργότερα σήμερα θα συναντηθεί και με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]