Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά μην μας προκαλείτε


Να βάλει ένα τέλος στα σενάρια πιθανής τουρκικής επίθεσης σε βάρος της Κύπρου επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπ. Αρίντς λέγοντας ότι δεν είναι πρόθεση της Τουρκίας να κάνει πόλεμο. Επίσης υποστήριξε ότι τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος «Πιρί Ρεΐς» είναι εκεί για προστασία ενώ επέρριψε ευθύνες και στην Ε.Ε, προσθέτοντας ότι δεν θα συνεχιστούν οι μεταξύ τους συνομλίες.

Ο Αρίντς, πάντως, φάνηκε προκλητικός απέναντι στην Κύπρο λέγοντας πως ναι μεν η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να μπει σε πόλεμο αλλά πως ελπίζει ότι "η απέναντι πλευρά, δεν θα έχει το θράσος να αναγκάσει την Τουρκία να κάνει χρήση βίας".

Σχετικά με τις έρευνες στη Μεσόγειο ο Τούρκος πολιτικός είπε ότι "δεν στέλνουμε τα πολεμικά μας πλοία, για να πολεμήσουμε. Αυτά ανέλαβαν καθήκον προστασίας και θα αντισταθούν, εάν υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση, που θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο".

Επίσης "τα έβαλε" και με την Ε.Ε λέγοντας ότι "το γεγονός ότι έκαναν δεκτή την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου, σαν να εκπροσωπεί ολόκληρο το Νησί, ίσως είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία της ΕΕ", το οποίο όπως υποστήριξε πρέπει να το διορθώσει άμεσα.

Ακόμα, σε ερώτηση για το τι θα συμβεί όταν η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, στο δεύτερο μισό του 2012, δήλωσε: "Οι συνομιλίες - με την ΕΕ - δεν θα συνεχιστούν, σε καμία περίπτωση. Επειδή γνωρίζουμε τα εμπόδια και τις ενστάσεις που θα παρουσιάσει η ελληνοκυπριακή πλευρά, όταν θα αναλάβει την προεδρία, τους λέμε: εσείς πρώτα φροντίστε να ενωθείτε, να φτάσετε στο σημείο να εκπροσωπείτε ολόκληρη την Κύπρο και μετά θα καθίσουμε μαζί σας στο ίδιο τραπέζι".

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μαλιστα!!
    Για να μην προκληθουν οι Τουρκοι θα πρεπει να καθομαστε σουζα!!
    Και οποιος τολμησει να αντιμιλησει θεωρειται "θρασυς"!!
    Οποίο θρασος!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]