Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε…


Με γνώμονα τον λαϊκισμό και τα πολιτικά κόλπα, με συνεχή ψέματα αλλά χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους Έλληνες… Δεν υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα. Αυτό είναι ένα διαπιστωμένο γεγονός, τραγικό μεν, αλλά και απολύτως αληθινό ταυτόχρονα.

Ένας τραγικός, μικρός και πανικόβλητος περιφρουρούμενος από πραιτωριανές δυνάμεις Παπανδρέου, παίζει τον ρόλο του πρωθυπουργού, ενώ προσπαθεί να κρυφτεί από τους πολίτες της χώρας –που υποτίθεται πως εκπροσωπεί- αλλά και από τα αποτελέσματα των πολιτικών του επιλογών, που κατέστησαν μέσα σε δύο μόλις χρόνια μία χώρα σε χώρο ευκαιριών για τους κάθε είδους τοκογλύφους ή διεθνείς (αλλά και εγχώριους) απατεώνες ενδιαφέρονται να αρπάξουν ένα κομμάτι από την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή που μαυρισμένος μπαίνει από πάγιες εισόδους σε δημαρχιακά κτίρια (π.χ. στην Θεσσαλονίκη), με ένα παγωμένο και περιπαικτικό χαμόγελο, οι αντιδράσεις των πολιτών και η άρνηση οποιασδήποτε εξουσίας στο πρόσωπό του, γίνονται κάτι περισσότερο από πασιφανείς, όσο και αν προσπαθούν τα καλοπληρωμένα κατοχικά – κυβερνητικά ΜΜΕ να εξαφανίσουν.

Κι ενώ η χώρα σπαράσσεται βαδίζοντας στο άγνωστο αύριο, με μία κυβέρνηση η οποία εκτελεί εντολές ξένων και τα μέλη της οποίας δεν γνωρίζουν (κυριολεκτικά) τι ξημερώνει για την χώρα, με τα παιχνίδια των κερδοσκόπων να πιέζουν σε μία πτώχευση ή σε επιπλέον κέρδη των απανταχού της γης τζογαδόρων, ο θίασος Παπανδρέου αποχαιρετά την συμπρωτεύουσα με τον πιο άθλιο τρόπο και με την επίδειξη της απόλυτης ισχύος και βίας εναντίον των δίκαια διαμαρτυρόμενων Ελλήνων πολιτών.

Ανίκανοι «καπεταναίοι» παίζουν με τις λέξεις και καταστρέφουν την χώρα. Ένα τσούρμο ολιγίστων που άγεται και φέρεται αδύναμο να ικανοποιήσει ακόμη και τις πάγιες ανάγκες των πολιτών. Η χώρα δεν κυβερνάται. Η χώρα βρίσκεται έρμαιο στις διαθέσεις «κάποιων» που παίζουν παιχνίδια κερδοσκοπίας επάνω της και καταστρέφουν έναν λαό, χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία και αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους σαν αριθμούς. Οι εντολές έρχονται και εκτελούνται από τους κλητήρες της τρόικας, εκείνους που υποτίθεται ότι τοποθετούν ως μέγιστο καθήκον τους την υπεράσπιση του έθνους…!

Ανθρωπάκια, ανίκανα να ορθώσουν ανάστημα στους κερδοσκόπους, στους εκβιαστές και στους αναγεννημένους φασίστες της Ευρώπης και των τραπεζών, τρέχουν περιχαρή στις παραλίες να σβήσουν το ακόρεστο πάθος της κενότητάς τους και της εξουσιομανίας τους, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα της μειοδοτικής τους στάσης.

Κάποτε, ένας γέροντας της Ορθοδοξίας είχε πει: «θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε… θα τραβηχτεί το κεφάλαιο και θα πέσει πείνα… τότε ο τούρκος θα εκμεταλλευτεί την ακυβερνησία και θα πάρει ένα – δύο Ελληνικά νησάκια και θα φανεί πως η Ελλάδα φταίει…» Ειλικρινά, δεν ξέρω αν οι φωτισμένοι γέροντες της Ορθοδοξίας γνώριζαν τα «μελλούμενα» και προσπάθησαν να μας συνετίσουν. Αυτό που πολύ καλά γνωρίζω είναι πως οι (επιεικώς) ανεπαρκείς άρχοντές μας, δεν γνωρίζουν πως έφτασε ο καιρός και ο λαός μαζεύει πέτρες…

Η επικείμενη εξαθλίωση θα φέρει την τυφλή βία και αυτή με τη σειρά της το Γουδή, που θα μοιάζει "σανίδα σωτηρίας" για όσους αποφάσισαν να δολοφονήσουν μία χώρα...

Ρωτώ, ξαναρωτώ χτυπώντας το χάος:
Ποιός μας φυτεύει στη γής ετούτη χωρίς να μας ζητήσει την άδεια;
Ποιός μας ξεριζώνει από τη γής ετούτη χωρίς να μας ζητήσει την άδεια;
Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα.
Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμεις του Συμπάντου.
Αργά με αγώνα, σαλεύω ανάμεσα στα φαινόμενα που γεννώ, τα ξεχωρίζω βολικά, τα σμίγω με νόμους και τα ζεύω στις βαριές πραχτικές μου ανάγκες.
Βάνω τάξη στην αναρχία, δίνω πρόσωπο, το πρόσωπό μου, στο χάος.
Δεν ξέρω αν πίσω από τα φαινόμενα ζεί και σαλεύει μια μυστική, ανώτερή μου ουσία.
Κι ούτε ρωτώ, δε με νοιάζει.
Γεννοβολώ τα φαινόμενα, ζωγραφίζω με πλήθια χρώματα φανταχτερά, γιγάντιο ένα παραπέτασμα μπροστά στην άβυσσο.
Μη λες: "Αναμέρισε το παραπέτασμα, να δώ την εικόνα!' Το παραπέτασμα, αυτό είναι η εικόνα.
Νίκος Καζαντζάκης (Ασκητική)


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι καλύτεροι αρθρογράφοι που αυτή τη στιγμή γράφουν στο διαδίκτυο μπορούν να μετρηθούν στα δάκτυλα του ενός χεριού και ο Κωνσταντίνος αποδεικνύει σήμερα για άλλη μια φορά ότι είναι ένας από αυτούς.

    Δεν έχουμε κυβέρνηση επειδή κάποιοι κυβερνητικοί, άλλοι συνειδητά και άλλοι ασυναίσθητα, μας οδηγούν στο "όραμα" των παγκοσμιοποιητών. Μας απογυμνώνουν από κάθε τι το εθνικό, προλειαίνοντας το έδαφος για την "οικονομική διακυβέρνηση" της Ευρώπης (στην πρώτη φάση).

    Σίγουρα θα συναντήσουν αντίσταση. Ο άνθρωπος, από τη φύση του, δεν φτιάχτηκε για να του περάσεις ένα χαλκά στο πόδι. Ο άνθρωπος που είναι ψυχικά ισορροπημένος είναι και δίκαιος και ηθικός. Γεννιέται ελεύθερος και πεθαίνει ελεύθερος. Δεν θα χαθούμε. Αλλά μας πιάνει συχνά το παράπονο γιατί να αρχίσουν αυτά τα εκτρώματα από αυτή την μικρή και ευλογημένη χώρα. Γιατί εμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]