Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ραντεβού με την Εξάρτηση

  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Ο Ο’ Μπάμα, αυτή την εβδομάδα, εν μέσω των Τουρκικών προκλήσεων εν όψει της έναρξης της εκμετάλλευσης των Κυπριακών και Ελληνικών πετρελαίων και αερίου, κάλεσε τον ΓΑΠ και τον Ερντογάν να βρίσκονται στη Ν.Υόρκη, στα πλαίσια της ετήσιας συνόδου του ΟΗΕ. Ραντεβού για τρείς...

Η συνάντηση αυτή, έρχεται να βάλει στη θέση του,ακόμη ένα κομμάτι στο πάζλ της Εξάρτησης.

Το κομμάτι της εκποίησης/παραχώρησης των μεγάλων πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας στα αφεντικά της «Εξάρτησης».

Τα κομμάτια αυτού του παζλ (με γενικό τίτλο του το αξίωμα/δόγμα «Μία χώρα κατακτάται με όπλα ή με χρέος») απλώθηκαν στο τραπέζι μπερδεμένα (πάζλ σημαίνει σπαζοκεφαλιά) αλλά όταν βρεθούν τα πρώτα βασικά του κομμάτια, η εικόνα αρχίζει να «παίρνει σάρκα και οστά».

Έτσι, μετά τη βουτιά της χώρας στο μεγάλο χρέος, (που την έσπρωξε ο Ανδρέας Παπανδρέου) και τη διατήρησή της στα μεγάλα χρεωστικά βάθη (στα οποία τη διατήρησαν αλλά και τη βούλιαξαν λίγο ακόμη οι Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής), ήρθε ο ΓΑΠ και έβαλε το απαραίτητο κομμάτι της αδυναμίας εξόφλησης των χρεών, (που πυροδότησε την πτώχευση), μιάς και χωρίς αυτό, η υπερχρέωση δεν πειράζει καθόλου. Είναι σαν το εκρηκτικό που χωρίς τη θρυαλλίδα, είναι μία εντελώς ασφαλής ουσία.

Έτσι, έγινε το προτελευταίο βήμα για την «κατάσχεση» / «εκποίηση» του «οικοπέδου», που από την αρχή, από τα πρώτα δολάρια των δανεικών, αυτό αποτελούσε τον στόχο των δανειστών.

Απόδειξη αδιαμφισβήτητη: Ποιός δανείζει συνεχώς, επί χρόνια, κάποιον που κάθε μέρα, ανελειπώς, ξοδεύει πολύ περισσότερα από όσα παράγει, ενώ ταυτόχρονα έχει χάσει και όλα τα «εργαλεία» παραγωγής , αν δεν αποβλέπει «να του φάει το οικόπεδο» (επειδή «θα μπεί στο σχέδιο πόλεως»);

Και μην μπερδεύεστε με την φαινομενικά μεγάλη και άσχετη με όλα αυτά πολυπροσωπεία των κατόχων των ομολόγων.

Έτσι που η αξία τους έχει πέσει κάτω από το μισό και κατρακυλάει ακόμη περισσότερο, το χρέος μπορεί (αν δεν έχει ήδη γίνει) να αγοραστεί στα χρηματιστήρια κοψοχρονιάς από τον πραγματικά ενδιαφερόμενο και ο (καιροφυλακτών) αγοραστής του να αποκτήσει «εμπράγματο δικαίωμα» επί του «οικοπέδου» Ελλάς, «μπίτ παρά».

Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και όλες οι ΔΕΚΟ, τα δημόσια ακίνητα και κινητά που έχουν πέσει στο τραπέζι, αποτελούν τα ορεκτικά.

Το «ψητό», είναι κάτω από το τραπέζι.

Εκεί τρώγεται πάντοτε «το ψητό», γιατί τρώγεται με έναν ζωώδη τρόπο, καθώς κάτω από τα ευγενικά πρόσωπα αποκαλύπτονται οι κρυμένοι και αιμοσταγείς κυνόδοντες των βαμπίρ.

Και το «ψητό Ελλάς» είναι παχύ, σιτεμένο και πεντανόστιμο. Το τσιμπούσι, μετά από τόσα χρόνια υπομονής για το σερβίρισμά του, προμηνύεται αντάξιο του όλου σχεδιασμού αρπαγής του.

Για να φάει όσο μπορεί περισσότερο ο «κύριος του παιχνιδιού», και να μη γίνει ωμά η αρπαγή, έχει στήσει και την απειλή του Τούρκου. Και, αφού τον χρησιμοποιεί, πρέπει να φάει κι αυτός κάτι, έστω χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα από κανένα νόμο...

Αυτή η λεπτομέρεια, της αμοιβής του Τούρκικου σκιάχτρου, είναι προς τακτοποίηση μεθαύριο, στη Ν.Υόρκη και στην Ουάσιγκτων.

Και, ξέρετε... ο «κύριος του παιχνιδιού», ποτέ δεν πληρώνει από τη δική του τσέπη. Έτσι, το Τούρκικο φόβητρο, θα πληρωθεί με κάποιο μέρος του δικού μας πλούτου.

Πολύ φοβούμαι ότι θα το δούμε κι αυτό, σαν ένα από τα τελευταία κομμάτια του πάζλ που, ένα-ενα μπαίνουν στη θέση τους, καθώς η Εξάρτηση αποκαλύπτεται, όσο προχωρά η ολοκλήρωση του στόχου της .

Κι εγώ, φίλοι μου, δεν πιστεύω στις συνομωσίες. Πιστεύω σ’ αυτά που βλέπω και ακούω.

Κατά τ’ άλλα, οι ταξιτζήδες ψάχνουν τα πορτοφόλια τους, οι φορτηγατζήδες τις τσέπες τους, οι εργαζόμενοι μετρούν τα φραγκοδίφραγκα που πετάξανε από το μισθό τους και όλη η κοινωνία στενάζει γι αυτά που βλέπει ότι χάνει, ενώ δεν λέει και δεν κάνει τίποτε για τα πολύ περισσότερα που χάνει αλλά δεν τα βλέπει, καθώς είναι κρυμμένα κάτω από το πάζλ που το μπερδεύει περισσότερο η προπαγάνδα της Εξάρτησης, πληρωμένη «δια χειρός» της πολιτικής της ηγεσίας, από τα δανεικά που ξοφλά με τον ξεφτυλισμό του ο λαός.

Και δεν φτάνουν αυτά, υποβιβάσανε στη Β΄Εθνική τον Ολυμπιακό Βόλου, ρημάξανε τον «Ηρακλή» και βάλανε φυλακή τον Μάκη Ψωμιάδη !!!

Έ, δεν τους αξίζει μία επανάσταση;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]