Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά το ΠΑΣΟΚ και δέος έρχεται το απόλυτο χάος

Κοινωνικό χάος άνευ προηγουμένου προκαλεί η καταιγίδα των νέων σκληρών μέτρων της κυβέρνησης, η οποία καθημερινώς σπάει κάθε ρεκόρ αναξιοπιστίας, ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας. Η μια μετά την άλλη κοινωνική και επαγγελματική ομάδα, που βλέπουν ότι έχουν εξαπατηθεί με τον χειρότερο τρόπο και οδηγούνται σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση, αρχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι ιδιοκτήτες ταξί, οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί, οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία, στις συγκοινωνίες, στην καθαριότητα καθώς και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων σέρνουν πρώτοι τον χορό, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μέτωπα θα φουντώνουν μέρα με τη μέρα.

Το κλίμα διαμορφώνεται εκρηκτικό εν όψει και της εμφάνισης του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο. Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται περισσότεροι από 3.500 αστυνομικούς μαζί με ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού, οπλισμό, χημικά αλλά και τον μεταλλικό φράχτη που είχε χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσει τους διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος στις αρχές του καλοκαιριού. Το κυβερνητικό σχέδιο είναι να μετατραπεί η συμπρωτεύουσα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη για να προστατευτούν ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του από την οργή και την απόγνωση της κοινωνίας που κατεβαίνει στους δρόμους.

Το «σοκ και δέος» των μέτρων επηρεάζει και τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς στα παρασκήνια επανέρχονται, παρά τις πρωθυπουργικές δηλώσεις, τα σενάρια των εκλογών. Η επαπειλούμενη κοινωνική έκρηξη φέρνει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μένει να φανεί πόσοι από αυτούς θα έχουν το σθένος και την αξιοπρέπεια να περάσουν από τα λόγια και τις ρητορικές διαφοροποιήσεις στην πράξη. Πάντως το ενδεχόμενο «να μην περάσει» το νέο πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή θεωρείται πιθανό και έτσι η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου να υποστεί (μετά την πολιτική και κοινωνική) και κοινοβουλευτική κατάρρευση. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που εκτιμούν ότι μπορεί και η ίδια η κυβέρνηση να επιδιώκει, μετά το πλήρες αδιέξοδο που έχει προκληθεί, ηρωική έξοδο μέσω εκλογών. Στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν στο αίτημα για εκλογές ώστε η νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα υπό άλλους όρους, ενώ θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να φορτώσει «δεσμεύοντας» και την επόμενη κυβέρνηση όλα τα μέτρα-σοκ που έχει υποσχεθεί ότι θα υπογράψει στους συνεταίρους της, ώστε να μην μπορεί εκείνη να αντιδράσει.

Προς το παρόν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί βάζουν μπροστά άλλες μεθοδεύσεις για να προωθήσουν τα αρεστά στην τρόικα σχέδια. Χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς προπαγάνδας, μοιράζουν non paper στους βουλευτές και τα στελέχη με τα οποία... πανηγυρίζουν για τα μέτρα, καλλιεργούν κλίμα κοινωνικού εμφυλίου μεταξύ εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα (όπως έκανε χθες στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος) και φυσικά κλιμακώνουν τους άθλιους εκβιασμούς περί κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου από το ευρώ. Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του γραμματέα Συνδικαλισμού της Ν.Δ. Γιάννη Μανώλη, ο οποίος μίλησε για οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα που πιέζουν τον κ. Σαμαρά για μια συγκυβέρνηση που δεν οδηγεί πουθενά.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]