Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία από τα ίδια και ο Σαμαράς...

Ο κύριος Σαμαράς παρ’ ότι ως άνθρωπος ή ως πολιτικός είναι απολύτως συμπαθής σε όλους, με εξαίρεση την οικογένεια Μητσοτάκη, στην σημερινή του συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ, δεν έπεισε. Παρ’ όλα τα βαρύγδουπα δημοσιεύματα των φιλικά προς την ΝΔ προσκείμενων εφημερίδων ότι ανεβαίνει ως μελλοντικός πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ήταν γενικόλογες και αόριστες. Μόνον εικόνα στιβαρού πρωθυπουργού δεν έδωσε, εκείνου του ηγέτη που θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση αλλά κυρίως και να την ΑΛΛΑΞΕΙ από τις σάπιες δομές της και να την εκσυγχρονίσει. Πολλές από τις απαντήσεις του στερούντο πυγμής, κάτι που θα έκανε τον ελληνικό λαό να τον δει με άλλο μάτι.

Πρώτα από όλα μας θύμισε λίγο από τον γνωστό «κωλοτούμπα» της πολιτικής όπου πλέον η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ονομάστηκε επανεκκίνηση της οικονομίας!!!! Αυτή η κωλοτούμπα σε ολυμπιακούς αγώνες θα έπαιρνε άριστα δέκα!!!!

Απ’ έξω-απ’ έξω αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα όπως πχ ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να γίνουν τα οράματα του αυτά που είναι γνωστά και ως Ζάππειο 2(και ως τότε τι θα γίνει; θα πονάμε; θα πονάμε;), ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει το μυαλό των ξένων (και αν δεν το καταφέρει τι θα γίνει;) ότι εκείνος θα κάνει αποκρατικοποιήσεις (χωρίς να απαντά αν αύριο γινόταν πρωθυπουργός ποια θα ήταν η πρώτη εταιρεία που θα αποκρατικοποιούσε), ότι, ότι….

Και εκεί που έχασε πολλούς πόντους ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν στη απάντηση που έδωσε στον δημοσιογράφο της τηλεόρασης του ALPHA κο Βλάχο. Ήταν μια ερώτηση που τον αιφνιδίασε μια και έθιγε το θέμα της διαπλοκής, των ΜΜΕ και της δυνατότητας επηρεασμού που έχουν της κοινωνίας. Μάλιστα η ερώτηση αυτή ξυπνούσε και άλλες μνήμες στο μυαλό όλων. Μνήμες του 1993…… Η απάντηση του προέδρου της ΝΔ ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε….

Και μια παραπολιτική παρατήρηση. Το ότι ο δημοσιογράφος κ. Βλάχος έκανε την ερώτηση για λογαριασμού του καναλιού που εργάζεται, δηλαδή του ALPHA, που έχει Γερμανική διοίκηση, λέτε να είναι τυχαίο; Δεν νομίζουμε… Όχι τίποτα άλλο για να δει ο κύριος Σαμαράς την «υποδοχή» που θα του ετοιμάσουν οι ξένοι όταν θα γίνει πρωθυπουργός και θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο!! (εδώ ακούγονται πικρόχολα γέλια ξένων….)

Κάτι ανάλογο έπραξε σε όλες τις ερωτήσεις που είχαν σχέση με την διαφθορά. Μίλησε για μία εξεταστική που θα κάνει για την οικονομία, αλλά θα πρέπει να έχει πρώτα αποδείξεις και άλλα παρόμοια. Δηλαδή έτσι όπως μας τα είπε ο κύριος Σαμαράς, τα δύο χρόνια τώρα του ΠΑΣΟΚ όλα βαίνουν καλώς; Δεν έχει γίνει κανένα σκάνδαλο επομένως δεν χρειάζεται να διερευνηθεί και κανένα…. Όλοι οι έχοντες την κουτάλα στον δημόσιο βίο της χώρας ήταν αγγελούδια μετά από τόσα χρόνια προϋπηρεσίας!!!! Και τα βιβλία στον ΟΕΔΒ; Γιατί ακυρώθηκε δύο φορές η σύμβαση και δεν ασχολείται κανείς με αυτό; Τα σκάνδαλα στην Πυροσβεστική; Υποθέσεις που έκαναν ντόρο αλλά ποτέ δεν μάθαμε την κατάληξη τους; Οι «λαδιάρηδες» εφοριακοί που είχαν σβήσει παρανόμως πρόστιμα από εταιρείες, που υπολογιζόταν σε ποσό άνω του 1 δις ευρώ; Ή εδώ ισχύει ο χρυσός κανόνας των πολιτικών: δεν σε ακουμπώ-δεν με ακουμπάς, δεν σε πειράζω-δεν με πειράζεις…. Και μετά περιμένει ο Μαρκογιαννάκης να αποδοθεί στην κοινωνία καθαρός ως αθώα περιστερά ενώ η υπόθεση του για το σκάνδαλο της ενοικίασης των ελικοπτέρων ERICKSON έχει θαφτεί στην Βουλή και δεν συζητείται. Μια ληστρική σύμβαση πάνω, μια κάτω δεν χάθηκε ο κόσμος για τους πολιτικούς.

Δεν πειράζει, εμείς δεν ξεχνάμε και θα τα θυμίζουμε όλα σε όλους!!!!

Απλά να μην ξεχνά και ο κόσμος, ότι αν δεν αναδυθεί κάτι καινούργιο στην Ελλάδα, ένα νέο πολιτικό σχήμα, τι θα περνά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας…. Περαστικά μας!!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]