Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα όρια της… πολιτικής "συνωμοσίας"


Αν κάποιος αναζητούσε… πολιτικές συνωμοσίες, θα τόνιζε την προφανή αντίθεση που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί, και μάλιστα απευθείας, από την ελληνική τηλεόραση. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να χειροκροτείται από όσους συμμετείχαν στο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, και να ομιλεί με… οραματική διάθεση για το μέλλον, για επενδύσεις, για μια Ελλάδα αναπτυξιακής προοπτικής.

Και από την άλλη, μετά από μερικά λεπτά, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να παίρνει και πάλι πάνω του την προαναγγελία νέων, επώδυνων για την ελληνική κοινωνία μέτρων.

«Ο καλός και ο… κακός» λοιπόν, στην ηγεσία της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι αδυνατούν να συγκρατήσουν το τσουνάμι της κοινωνικής αντίδρασης, που οδηγεί μετά βεβαιότητας σε πρόωρες εκλογές, και σε μια βαριά για το Κίνημα ήττα.

Κι αν τα όσα είπε στη Γερμανία ο Γιώργος Παπανδρέου, έμοιαζαν να αφορούν μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή, και κάτω από άλλες διεθνείς συνθήκες, οι εκμυστηρεύσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Αθήνα τρομοκράτησαν επαρκώς τους Έλληνες που άκουγαν.

Η… λατρεία των μέτρων και της χρηστικότητάς τους για το παρόν και το μέλλον του τόπου, δεν προκαλούν σημαντική φθορά μονάχα στο προφίλ του Ευάγγελου Βενιζέλου. Απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ όλο και περισσότερο από κοινωνικές αναφορές και συγγένειες, που του επέτρεψαν για πολλές δεκαετίες να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Όσο πιο μακριά πηγαίνει το σημερινό ΠΑΣΟΚ λοιπόν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για εκείνον ο οποίος θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του, να πετύχει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα την ανάκαμψη του Κινήματος το οποίο ίδρυσε… κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προδότες και Λαμόγια, έχετε καταστρέψει την Ελλάδα και συνεχίζετε να μιλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]