Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ συνεχίζεται και χτίζει… τζαμιά!

  • Συναίνεση και για το τζαμί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • Τον κίνδυνο δημιουργίας κέντρου τρομοκρατών επεσήμανε ο ΛΑ.Ο.Σ.
Συναίνεση και σύμπτωση απόψεων για την δημιουργία τεμένους, ήταν επακριβώς τα λόγια του Φίλιππου Πετσάλνικου, προέδρου της Βουλής, όταν ανακοίνωνε το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας περί του άρθρου 29 του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα. Το άρθρο το οποίο αφορούσε την κατασκευή ισλαμικού τεμένους, στην περιοχή του Ελαιώνα – Βοτανικού. Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν 214 βουλευτές. Ναι στο άρθρο ψήφισαν οι 198, αποδεικνύοντας μια διακομματική υποστήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αριστεράς. Όχι ψήφισαν οι 16 βουλευτές βουλευτές του ΛΑΟΣ οι οποίοι άλλωστε ως κοινοβουλευτική ομάδα ζήτησαν την ονομαστική ψηφοφορία.

Είναι λοιπόν η πρώτη μέρα στην ιστορία του ελληνικού κράτους, στην οποία επανέρχεται στην Αθήνα το τζαμί. Με την σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Βουλής, εκτός του ΛΑΟΣ. Μια ημέρα την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα θυμούνται οι εναπομείναντες Έλληνες στον τόπο αυτό, όταν τα τζαμιά θα έχουν πολλαπλασιαστεί και στις γειτονιές της πόλης θα ακούγονται οι μουεζίνηδες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι κατά την χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής για το θέμα ανέβηκαν οι τόνοι με ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ Γ. Καρατζαφέρη και Γ. Παπακωνσταντίνου με τον πρώτο να κατηγορεί την κυβέρνηση, λέγοντας ότι με τη δημιουργία Τζαμιού «κατασκευάζει τρομοκράτες».

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξέφρασε την άποψη ότι, «η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους, θα αποτελέσει βόμβα για την χώρα» και πρόσθεσε ότι «σε ένα σταθερό και ισχυρό μουσουλμανικό κέντρο, θα δημιουργούνται επικίνδυνοι τρομοκράτες».

Η ΝΔ υπερψήφισε το νομοσχέδιο, συναινώντας στην κατασκευή τζαμιού. Και ήταν άλλωστε δική της ιδέα, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο αποτελούσε ένα remake τροπολογίας που είχε φέρει στην Βουλή η Μαριέττα Γιαννάκου. Και αν η Γιαννάκου πλήρωσε την στάση της σε αυτό το ζήτημα και στο ζήτημα του βιβλίου, με την βουλευτική της έδρα, το κόμμα της την … τακτοποίησε στην Ευρωβουλή. Και από ό,τι φαίνεται θα φροντίσει να την ξαναέχει υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Ομιλία Χρυσανθακόπουλου στη Βουλή για την ανέγερση τεμένους

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μαζί με τα ξερά, τον καπιταλισμό, θα καούν και τα χλωρά, η φτωχολογιά που ζητάει νομιμοποίηση, ζητάει διευθέτηση, ζητάει παράταση της ζωής στα δικά της αυθαίρετα της πρώτης κατοικίας.

Δεν κατανοώ σε καμία περίπτωση τις πτέρυγες της Βουλής εκείνες, οι οποίες επιτίθενται στο νομοσχέδιο συλλήβδην και δεν λένε έστω «νομιμοποίηση δίχως πρόστιμα», για να μείνουν συνεπείς τουλάχιστον στις αρχές τις οποίες διακηρύσσουν, αλλά καταψηφίζουν τα πάντα.(ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ) Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να πει κανείς ότι η καταψήφιση έχει μια εξαίρεση για αυτούς τους πολιτικούς χώρους.

Βέβαια, εδώ είναι μεγάλο το ζήτημα, γιατί έχουμε ένα ευρύ φάσμα συμπαράταξης. Θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει μια συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΥΒΕΛΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ υπέρ του τεμένους. Μπράβο! Είναι πολύ σημαντική και καθοριστική αυτή η συμπαράταξη, διότι δείχνει ότι τελικά τα κόμματα τέμνονται ιδεολογικά και σε επίπεδο αξιών και αρχών μεταξύ τους πάνω σε συγκεκριμένες σκοπιμότητες, τις οποίες υπηρετούν.

Και αν δούμε την εξέλιξη αυτή του τεμένους έξω από την ελληνική πραγματικότητα, θα πούμε: Μα, τι λέτε τώρα; Παγκοσμίως υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ελεύθερη διακίνηση αξιών, ελεύθερη διακίνηση θρησκειών, ελεύθερη διακίνηση μεταναστών. Και ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της ελεύθερης διακίνησης μεταναστών; Οι πρωταγωνιστές άρχονται από τα Αριστερά, φτάνουν προς το μετριοπαθές κέντρο και αγκαλιάζουν ένα μεγάλο κομμάτι της Δεξιάς παράταξης.

Πώς γίνεται τελικά η παγκοσμιοποίηση να έχει τόσους πολλούς συμμάχους σε αυτή την Αίθουσα και τα κόμματα αυτά να υλοποιούν ακριβώς αυτό τον σχεδιασμό της βαβυλωνοποίησης της χώρας μας; Έτυχε; Είναι δηλαδή, τυχαίο που ακούσαμε την κ. Παπαρήγα να λέει: Ένα εκατομμύριο μετανάστες στην Ελλάδα, δεν έχει σημασία πώς μπήκαν, όλοι να νομιμοποιηθούν. Μόνο εκατόν πενήντα χιλιάδες θέλετε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Βεβαίως, δεν είναι κανένας λαθραίος, γεννήθηκε από μάνα και πατέρα, αλλά λαθρομετανάστες υπάρχουν, διότι υπάρχουν κράτη. Αλλά για εσάς δεν υπάρχουν κράτη, υπάρχει η παγκοσμιοποίηση, αλλά για να βοηθήσετε την παγκοσμιοποίηση λέτε «Κοιτάξτε, εμείς παγκοσμίως θέλουμε ανοικτά σύνορα και να ενωθούν τα προλεταριάτα και όλα μαζί κάποτε θα την ανατρέψουν. Μέχρι τότε θα τη διευκολύνουν». Δηλαδή, να είναι γρανάζια στην ολοκλήρωση των σχεδίων της νέας τάξης πραγμάτων και από την άλλη μεριά αναίρεση αυτής της τάξης πραγμάτων.

Όμως, πώς θα γίνει αυτή η αναίρεση της τάξης πραγμάτων, αν το κοινωνικό της μοντέλο, αν όλοι από κοινού επιβάλετε τον πολυπολιτισμό ως πρότυπο και αναγκαστική εξέλιξη την Βαβυλωνία; Αν όλοι μαζί επιβάλετε την νομιμοποίηση των ναρκωτικών μεθαύριο, μετά το γάμο ομοφυλοφίλων, μετά όλο αυτό το φάσμα των ιδεών; Μαζί εσείς όλοι τυχαία υπογράφετε υπέρ της παραχάραξης της ιστορίας. Μεγάλος πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας, κυρίαρχη δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και ουρά η παραδοσιακή Αριστερά είναι στην ίδια αξιακή ιδεολογία της παραχάραξης της ιστορίας και της κατάργησης του έθνους-κράτους.

Και όταν έρχεται η προσέγγιση του ζητήματος ότι εμείς δεχόμαστε μικρούς ευκτήριους οίκους και όχι τεράστιους χώρους, οι οποίοι θα αποδίδονται και ως πολιτιστικά κέντρα και ταυτόχρονα δεν θα έχουμε μπροστά μας ούτε ποιος θα είναι ο διαχειριστής. Με ποιον μιλάει η Κυβέρνηση; Με Σουνίτες, με Σιίτες και με ποιους; Ποια είναι η λεγόμενη πακιστανική κοινότητα της Αθήνας; Ποια είναι η λεγόμενη ισλαμική ομάδα της Αιγύπτου; Ποια είναι η αραβική ομάδα; Ποια είναι η ομάδα του Λιβάνου; Ποια είναι η ομάδα του Ιράκ; Ποια είναι η ομάδα της Αλγερίας, των Λιβύων, του Μπαγκλαντές; Με ποιον μιλάτε; Ποιος είναι ο πραγματικός σας συνομιλητής; Ποιος θα είναι ο διαχειριστής; Αύριο ποιος θα διαχειριστεί αυτό το τέμενος; Δεν ξέρετε ούτε κι εσείς, γιατί πραγματικά έχετε μπροστά σας ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων.

Βέβαια, μου κάνει εντύπωση που η Νέα Δημοκρατία λέει να γίνει, αλλά να μην τα πληρώσει το κράτος. Όταν ψηφίσατε τη δικιά σας τροπολογία, πριν από πέντε χρόνια, για να γίνει αυτό το τέμενος, ποιος τα πλήρωνε; Το κράτος. Έτσι δεν είναι; Τώρα, πώς κλαίτε για τα χρήματα του ελληνικού λαού που τότε τα δίνατε εσείς δια μέσου της δικιάς σας τροπολογίας; Μιλάμε, δηλαδή, για καμώματα και μόνο σε μια προσπάθεια να πλησιάσετε και το δυσαρεστημένο ελληνικό λαό.

Κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει τι σημαίνει μετεγκαταστάσεις πληθυσμών. Κάποιοι ξεχνούν ότι ο Λίβανος ιδρύθηκε ως κράτος, δεν υπήρχε λόγος να ιδρυθεί, παρά μόνο ως χριστιανικό κράτος, θύλακας χριστιανικός σε μια ισλαμική περιοχή και ότι ο Λίβανος σήμερα δεν έχει 15% Χριστιανούς, ενώ ήταν 100% στην ίδρυσή του. Γιατί; Για τα ανοικτά σύνορα, για τη διαρκή ενσωμάτωση ισλαμικών πληθυσμών και την κατάλυση στο τέλος του ιστορικού χαρακτήρα. Αυτό τα παραγνωρίζετε.

Και βέβαια, μπροστά μας έχουμε να κάνουμε με πολλαπλές πτυχές ενός σημαντικού ζητήματος. Κάποιοι στη νόμιμη άμυνα του ελληνικού λαού που ζητάει όχι μεγάλα τζαμιά στην Αθήνα και δεν μιλάμε για την περιοχή της μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία απολαμβάνει μεγάλων ευεργεσιών, ανακαλύπτουν μισαλλοδοξία, κάτι που δεν υφίσταται. Εμείς που κηρύττουμε τον αγαπητικό χριστιανισμό, που εδώ μέσα σας έχω πει για το Άγιο Όρος και στη δικιά μου ομιλία για την κάρτα του πολίτη, που έχουμε τη συγχωρητική προσέγγιση, που έχουμε αυτή τη φιλευσπλαχνία, που υπάρχει ανεξίθρησκη αναγνώριση του δικαιώματος από τους Χριστιανούς και την επίσημη Εκκλησία, δεν έχουμε κανένα μίσος για κανέναν άνθρωπο και κανένα ρατσισμό.

Δεν ανεχόμαστε, όμως, την οργανωμένη ανθελληνική εχθροπάθεια, την οποία υπηρετείτε συστηματικά με όλες σας τις ενέργειες και τις πολιτικές πράξεις και μέσω του ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτό πράττετε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα στης δικής σας πολιτικής επιλογής, της σύμπλευσης αυτού του ενιαίου χώρου.

Και κλείνω, βεβαίως, λέγοντας ότι θα αναμετρηθούμε σ’ αυτό το ζήτημα. Είναι ιστορική αυτή η αναμέτρηση, γιατί θα αναμετρηθεί ο πολιτισμός με τη βαρβαρότητα, η σκοπιμότητα με τους ιερούς σκοπούς και τις αξίες, η δική σας προσέγγιση της ενιαίας συμπαράταξης, του ενιαίου κόμματος κοινωνικής ανατροπής της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας εν συνόλω, του ελληνικού πολιτισμού με την εκ των έσω υπονόμευση την οποία εσείς διευκολύνετε.

Και ολοκληρώνω την παρέμβασή μου απευθυνόμενος στον κύριο Υπουργό. Εμείς συμβάλαμε σ’ αυτό το νομοσχέδιο συστηματικά και θα συνεχίσουμε και τώρα. Επειδή οι μάντρες, οι αναβαθμοί για φύτευση δένδρων, οι εξωτερικές σκάλες και λοιπές κατασκευές είναι θέμα που πρέπει να συμπεριληφθεί, κύριε Υπουργέ, στο φύλλο καταγραφής -διότι αλλιώς θα πάει η Πολεοδομία και θα βάλει πρόστιμα τα οποία θα έχουν ύψος πολλαπλάσιο της νομιμοποίησης του κυρίου κτίσματος- νομίζω ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί και μια τέτοια διατύπωση.

Επίσης, στην περίπτωση της οριζόντιας ιδιοκτησίας σε αυθαίρετο, θα πρέπει ο επισπεύδων να συμπαρασύρει τους υπολοίπους. Σημειώστε και αυτό. Ο επισπεύδων πρέπει να παρασύρει και τους υπολοίπους από τη στιγμή που θα πάει να κάνει τη δήλωση. Έτσι από εκεί και πέρα η Πολεοδομία θα κατανέμει με βάση το ποσοστό του καθένα. Και βέβαια, οι δόσεις –γιατί εμείς θεωρούμε μεγάλο το τίμημα της νομιμοποίησης- πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες. Εμείς είχαμε πει τριάντα έξι και επιμένουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση, γιατί θεωρούμε ότι αυτό το νομοσχέδιο για να προσεγγίσει την πραγματικότητα των ειδικών συνθηκών, πρέπει να έχει αυτές τις βελτιώσεις.

Βεβαίως και στηρίζουμε αυτή την πολιτική επιλογή και τη διαρκή βελτίωση την οποία μέχρι τώρα έχετε αποδεχθεί. Αναλαμβάνουμε μέρος της ευθύνης αλλά και της επιτυχίας να εφαρμοστεί σωστά αυτός ο νόμος δίνοντας μια ανάσα στην ανασφάλεια του κόσμου και στο δικαίωμα να μεταβιβάζει την περιουσία του στα παιδιά του ή σε καινούριους ιδιοκτήτες σε περίπτωση που το αποφασίσει.

Έτσι, λοιπόν, ολοκληρώνουμε την εποικοδομητική μας αντιπολίτευση κάνοντας και κριτική και προτάσεις.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Είναι κάποια σημεία της ομιλίας αυτού του ανθρώπου που και να θέλεις να τα αμφιβητήσεις δεν θα μπορέσεις. Είμαστε λοιπόν περίεργοι τι του απάντησαν η κυβερνητικοί.

    Από ένα τζαμί είχαν ανέκαθεν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Εμείς δεν το φτιάξαμε λόγω του γνωστού casus belli με την γείτονα και ήμασταν μάλλον δικαιολογημένοι. Αν ήμασταν ακόμη σήμερα μια χώρα με λογική κατανομή σε διάφορες θρησκευτικές ομάδες (όπως ήμασταν πριν από 15-20 χρόνια), τότε ναι, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε να υπάρχει ένα τζαμί στην πρωτεύουσα της χώρας για να προσεύχονται όποιοι μουσουλμάνοι μένουν ή επισκέπτονται την πόλη, όπως υπήρχε από παλιά και σε άλλες χώρες.

    Σήμερα, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραστικά. Ποιά είναι τα επιχειρήματα που δικαιολογούν αυτή την ξαφνική συσσώρευση ισλαμικού στοιχείου στη χώρα αυτή, που μάλιστα αυξάνεται με ρυθμούς ανεξέλεγκτους; Με ποιά λογική θα πρέπει να γεμίσει η χώρα τζαμιά επειδή μια σειρά ανίκανων κυβερνήσεων δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να φυλάξει τα σύνορα όπως έπρεπε; Σε αυτά τα ερωτήματα δεν μας απαντούν ποτέ.

    Ας κάνουν ένα τζαμί στην πρωτεύουσα. Δικαίως. Και άργησαν να το κάνουν. Αλλά στο πρόγραμμά τους πληροφορούμαστε ότι δεν είναι μόνο ένα, αλλά περισσότερα, για να καλύψουν (δήθεν;) τις ανάγκες όλων αυτών που εισέβαλαν στη χώρα σε μπουλούκια που δεν ελέγχθηκαν ποτέ και δεν ελέγχονται. Είμαστε ή δεν είμαστε δικαιολογημένοι όταν μπαίνουμε σε υποψίες ότι κάτι άλλο υπάρχει πίσω από όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]