Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

  • Αιτία πολέμου χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση στο στολίσκο ο Ερντογάν
  • "Ενθαρρύνετε τρομοκράτες" τους κατηγορεί το Ισραήλ
Στα άκρα οδηγεί η Τουρκία τις σχέσεις της με το Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζατζίρα, ενόψει της περιοδείας του σε αραβικά κράτη, είπε ότι αποτελούσε αιτία πολέμου η ισραηλινή επιδρομή τον Μάιο του 2010 εναντίον του τουρκικού σκάφους Μαβί Μαρμαρά.

Η επίθεση η οποία έγινε σε διεθνή ύδατα δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και στην ουσία αποτελούσε αιτία πολέμου. «Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «αποφασίσαμε να συμπεριφερθούμε με υπομονή».

Στη συνέντευξη του ο Ερντογάν είπε επίσης ότι τουρκικά πολεμικά θα συνοδεύουν τα τουρκικά σκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Στο μεταξύ η εφημερίδα «Σαμπάχ» γράφει ότι τρεις τουρκικές φρεγάτες ετοιμάζονται να αποπλεύσουν για την Μεσόγειο για να προστατέψουν τουρκικά σκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου μετέδωσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι ξεκαθαρίζουν ότι το πολεμικό ναυτικό θα επέμβει μόνο σε περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί σε πλοία που πλέουν στα διεθνή ύδατα.

Το Ισραήλ κάλεσε την Τουρκία να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι του. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μοσιέ Γιαλόν, σε δηλώσεις είπε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν πρέπει να επανεξετάσει τη συμπεριφορά της Άγκυρας στις σχέσεις με το Τελ Αβίβ.

«Δεν επιθυμούμε», πρόσθεσε, «την επιδείνωση των σχέσεων μας με την Τουρκία και ανησυχούμε ότι η συμπεριφορά της ενθαρρύνει τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Ισραηλινός αναπληρωτής πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι γι’ αυτό το λόγο που η χώρα του καλεί τον Ερντογάν να αλλάξει πορεία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]