Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και μας σπρώχνει στο γκρεμό


Την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος, υποστήριξε σήμερα στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώνουν στην Αθήνα οι εκδόσεις Economist, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπόμπ Τράα. “Θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα σε βιώσιμο επίπεδο“, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού για απολύσεις.”

Ακόμη, πρόσθεσε ότι “χωρίς ευρύτερη πολιτική υποστήριξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί ικανοποιητικά το πρόγραμμα» .Σύμφωνα με τον ίδιο, “η Ελλάδα έχει καταφέρει εντυπωσιακή πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος, χρειάζεται τώρα έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές“.

Χωρίς ταμπού, «αβάδιστα» στο χώρο σας, καθώς και σε επιλεγμένες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, καθώς η «εφαρμογή» χρειάζεται γερή αντιστήριξη.

O Βενιζέλος υπερθεμάτισε ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και στον στενό δημόσιο τομέα, προσωπικό με προσόντα που θα οδηγηθεί σε επιτυχή δρόμο, όχι κατ’ ανάγκη στο δημόσιο !!!

Όμως όταν ο άνθρωπος δεν έχει ταμπού οδηγείται σε υψηλούς βαθμούς ατομικής ελευθερίας: «Εγώ νιώθω απελευθερωμένος» εκμυστηρεύτηκε.

Και πλέον είναι αποφασισμένος να κάνει «ότι του ζητηθεί» προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Αν απόψε του ζητήσουν 300.000 απολύσεις, θα το κάνει. Αν του ζητήσουν 1.300.000 απολύσεις θα πει «δεν έχω τόσους». Θα προσλάβει μέχρι να φθάσει το απαιτητό νούμερο (να βγουν και οι «υποχρεώσεις») και μετά θα τους απολύσει όλους μαζί.

Δεν είναι ο μόνος που έχει απελευθερωθεί από τα δεσμά των ιδεοληψιών του: Ο Χρ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι ήρθε η ώρα να ρίξουμε πολύ μεγάλο βάρος στη μείωση του κράτους. Και στη μείωση των δαπανών. Μικρό και ευέλικτο κράτος ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώνει συνέχεια με εισπρακτικά μέτρα. «Πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι οι αρμόδιοι ότι η μείωση των δαπανών είναι ο πρώτος στόχος». «Και μείωση στο δημόσιο τομέα σημαίνει και αποκρατικοποιήσεις σημαίνει κι εργασιακή εφεδρεία», «πρέπει να μικρύνουμε το κράτος».Ας κλείσουν επιτέλους οργανισμοί που δεν χρειάζονται».

Τώρα ότι οι δηλώσεις θα μπορούσαν να είναι του Μάνου δεν απασχολεί κανέναν στο ΠΑΣΟΚ

Αλλά το καλύτερο το φύλαξε για τις εκλογές: «Σήμερα εκλογές σημαίνει το εξής απλό στα ελληνικά: σταματώ τη διαδικασία της 6ης δόσης, δεν πληρώνω δημοσίους υπαλλήλους, δεν πληρώνω νοσοκομεία, δεν πληρώνω Παιδεία, δεν πληρώνω συντάξεις τον Οκτώβριο. Σταματάει η διαδικασία επικύρωσης της απόφασης της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια. Οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων έξω από το ευρώ. Οδηγούμαστε στη χρεοκοπία. Κι εμείς εδώ θα κάνουμε την μια εκλογή πίσω από την άλλη μπας και πάρει κάποιος αυτοδυναμία. Ε, τότε δεν θα είμαστε μια σοβαρή χώρα.Oι εκλογές θα είναι έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού».

Τον κομουνιστικό κίνδυνο ξέχασε να μας αναφέρει. Θα καταλυθεί κάθε ελευθερία, στο όνομα της μη χρεοκοπίας. Οι εκλογές δεν χρειάζονται γιατί στο ΠΑΣΟΚ τις θεωρούν ανώφελες, προεξοφλώντας τη μη αυτοδυναμία. Οδηγούμαστε έξω από το ευρώ, έξω από το ΝΑΤΟ, στον έξω από εδώ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, χωρίς ταμπού, αυταρχικό.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και μας σπρώχνει στο γκρεμό.

Αλήθεια, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε ή να τον δηλώσουμε αγνοούμενο;

Μ.Ο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα δάνεια από το ΔΝΤ δεν πάνε σε μισθούς και συντάξεις,αλλά στους ιδίους τους κερδοσκόπους.
    Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!
    Ολα τα νέα δάνεια της φετινής χρονιάς πάνε για να καλυφθούν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια, όλα τα δάνεια γυρίζουν πίσω στους δανειστές. Το μόνο που μένει στον ελληνικό λαό είναι οι νέοι κι ακόμα μεγαλύτεροι τόκοι!

    Αλλου το δουλεμα κ.Βενιζελο!!
    Ποσο θα εξευτελιζεστε ακομα???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]