Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

5 λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να αρνηθεί να "διασωθεί"


Κατ' αρχάς, επιτρέψτε μου να συνοψίσω μερικά βασικά σημεία, όπως αυτά έχουν δοθεί κατά καιρούς στη δημοσιότητα από τα ελληνικά ΜΜΕ και τους Έλληνες πολιτικούς.

α'. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δανειστεί χρήματα για να μειώσει τις δαπάνες.

β'. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ θέλει να μειώσει τον δημόσιο τομέα και, για κάποιο ακαθόριστο λόγο, χρειάζεται χρήματα για να το επιτύχει αυτό.

γ'. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ θέλει να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας και τις πληρωμές τόκων, προκειμένου να μειώσει το χρέος της Ελλάδας και τις πληρωμές τόκων.

δ'. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ θέλει να απολύσει 30.000 υπαλλήλους, αλλά θέλει να τους καταβάλει το 60% του μισθού τους για ένα έτος, για να κάθονται (καταβολές ειδικού επιδόματος για άδεια κηπουρικής) προτού τους εκπαραθυρώσει.

ε'. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταστρέφει τον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να πάρει δάνεια, ώστε να μπορεί να απολύσει υπαλλήλους του δημοσίου τομέα.

στ'. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ ισοπεδώνει τον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, για να εξασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα.

Και τώρα που σας παρέθεσα τα παραπάνω σημεία, διαισθάνομαι ότι κάτι στα γραφόμενά μου σας θυμίζει εικόνα διαστρεβλωμένης πραγματικότητας.

Αλλά δυστυχώς, σύμφωνα με τα ελληνικά συμβατικά μέσα ενημέρωσης, όλα αυτά ισχύουν στ' αλήθεια. Ή τουλάχιστον αυτό λένε στον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιθυμεί διακαώς η ελληνική κυβέρνηση τα πακέτα στήριξης από την Τρόικα. Δεν ωφελούν με κανένα απολύτως τρόπο ούτε έναν κάτοικο της Ελλάδας, ούτε του ιδιωτικού τομέα ούτε του δημόσιου τομέα.

Τα πακέτα διάσωσης υποχρεώνουν την Ελλάδα να περικόψει, αργά αλλά σταθερά, το εργατικό δυναμικό του δημόσιου τομέα της.

Oι δυνάμεις του μηχανισμού στήριξης υποχρεώνουν την Ελλάδα να καταστρέψει τον ίδιωτικό της τομέα.

Οι δυνάμεις που ανέλαβαν τη διάσωση της Ελλάδας την υποχρεώνουν να πουλήσει επικερδείς επιχειρήσεις, που χρόνια ανήκαν στο δημόσιο, σε αλλοδαπούς.

Οι δυνάμεις που ανέλαβαν τη διάσωση της Ελλάδας την υποχρεώνουν τώρα να αρχίσει την παράδοση του ελέγχου των οικονομικών υποθέσεων της χώρας.

Προσωπικά, έχω μια διαφορετική άποψη από αυτήν που προβάλλει το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ:

α'. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί την Τρόικα ως πρόφαση για να απολύσει τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

β'. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί την Τρόικα ως αποδιοπομπαίο τράγο, για να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία και τα "ασημικά" της Ελλάδας σε διεθνείς τραπεζίτες.

γ'. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ καίει την ελληνική οικονομία, προκειμένου να δημιουργηθεί κρίση.

δ'. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί κρίση, ώστε οι Έλληνες να δεχθούν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ε'. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να παραδώσει την ελληνική εθνική κυριαρχία στην ΕΕ, για το μόνο λόγο ότι κάποιοι τους έχουν υποσχεθεί θέσεις στη νέα κυβέρνηση της ΕΕ μέσα την Ελλάδα.

Τέλος, θα το επαναλάβω για όσους δεν του έχουν δώσει την δέουσα σκέψη. Δεν έχει νόημα η ελληνική κυβέρνηση να ζητάει πακέτα διάσωσης, αφού έχει πάρει ανήκουστα δρακόντεια μέτρα, που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να καταστρέφουν το μέλλον της Ελλάδας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]