Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόιμπλε στο Spiegel: Δεν θα υπάρξει σωτηρία πάση θυσία


Συνέντευξη του Σόιμπλε φιλοξενεί στο επόμενο τεύχος του το SPIEGEL. Ο Γερμανός υπ. οικονομικών δήλωσε αντίθετος με επιπλέον μέτρα υπερ των υπερχρεωμένων χωρών. "Δεν θα υπάρξει κολεκτιβοποίηση των χρεών ούτε αμέριστη συμπαράσταση" είπε. "Υπάρχουν συγκεκριμένοι μηχανισμοί βοηθείας που βελτιώνονται" συμπλήρωσε.

Τα ευρωομόλογα που ζητάνε πολλοί επικριτές της στάσης της Γερμανίας, ο Σόιμπλε τα απέκλεισε όσο τα κράτη έχουν "τη δική τους οικονομική πολιτική με διαφορετικά επιτόκια τα οποία και χρειάζονται σαν κίνητρο και μέσο επιβολής κυρώσεων".

Στην ερώτηση αν θα σταματήσει η βοήθεια προς χώρες που δεν θα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ο Σόιμπλε είπε:
"Δεν θα υπάρξει σωτηρία πάση θυσία. Δεν θέλεω να κάνω εικασίες για το τι θα γίνει σε τέτοια περίπτωση. Αλλά θα ήμασταν μια αστεία κυβέρνηση αν δεν είχαμε προετοιμαστεί για όλες τις πιθανότητες, όσο απίθανες κι αν φαίνονται".

Ο Σόιμπλε βλέπει την κρίση χρέους σαν ιστορική πρόκληση.
"Σε άλλα μέρη του κόσμου παρακολουθούν αν θα καταφέρουν οι δημοκρατικά οργανωμένες κοινωνίες μας, με τις αναπότρεπτες μακροχρόνιες διαδικασίες που απαιτεί καμιά φορά η δημοκρατία, να λύσουν αυτά τα προβλήματα που προκύπτουν στη δημοκρατία η οποία τείνει να ξοδεύει περισσότερα χρήματα απ' όσα έχει στη διάθεσή της".


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Να χαιρεστε τη "δημοκρατια" σας!!
    Ρουφιανοι των κερδοσκοπων!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]