Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Guardian: To ελληνικό σύστημα υγείας στα όρια της καταστροφής

Με ένα άρθρο γύρω από τη γνωστή στους Έλληνες κατάσταση του συστήματος υγείας, η Guardian κάνει λόγο για την εξαθλίωσή του λόγω της οικονομικής κρίσης, αναφέροντας μάλιστα και αρκετά παραδείγματα της οδύσσειας που ζούν στα νοσοκομεία συμπολίτες μας.

Με συνεντεύξεις από ασθενείς αλλά και γιατρούς η βρετανική Guardian περιγράφει τον πραγματικό ''εφιάλτη της γραφειοκρατίας'' που επικρατεί στα νοσοκομεία, την έλλειψη προσωπικού, φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και τα ''ατέλειωτα έντυπα τα οποία πρέπει να συμπληρώσει κανείς'', όπως αναφέρει το ρεπορτάζ χαρακτηριστικά.

Στον χώρο που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου στο Πέραμα για να υποδέχονται ξένους μετανάστες, ο νεαρός Έλληνας γιατρός Γιώργος Παπαδάκης λέει στην εφημερίδα:

''Όταν ήρθα εδώ δεν πίστευα ότι θα είχα Έλληνες ασθενείς. Νόμιζα ότι θα εργαζόμουν κυρίως με ξένους λαθρομετανάστες''.
Αρκετοί όμως είναι τελικά οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν για νοσηλεία και φάρμακα. Η κρίση στην Ελλάδα τους έχει στερήσει και αυτό το βασικό δικαίωμα. Ένας 72χρονος Έλληνας ασθενής περιγράφει την κατάσταση:
''παλιότερα είχα ασφάλεια, όταν ήμουν νέος, αλλά τώρα δεν έχω τα κατάλληλα χαρτιά. Προσπαθώ να βγάλω τα χαρτιά για να έχω δωρεάν νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία αλλά αργούν''.

''Ακόμα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία χρειάστηκε να κάνουν μειώσεις στο budget'', τονίζει η Guardian στο ρεπορτάζ το οποίο καταλήγει ότι ήδη το ελληνικό σύστημα υγείας είναι υπό διάλυση...

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]