Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λοιπόν, τί λέγαμε; Α, ναι... Bravo Giorgo


Α... ευτυχώς που σωθήκαμε! Το είπε και ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του. Αυτήν την έκθεση για την οποία πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες (και οι παπαγάλοι) τους. Η Ελλάδα, σώθηκε, λοιπόν. Για την ακρίβεια, σώθηκε η επόμενη γενιά της χώρας, Οι «τρέχουσες» υπάρξεις, στην πυρά της ανταγωνιστικότητας. Χαλάλι...

Αυτό το χαλάλι βέβαια, καλό θα είναι αν ακουστεί από το 1.000.000 ανέργους. Από τα εκατομμύρια των συνταξιούχων (τα περήφανα γηρατειά) που ζουν με 3,60 (τη μέρα) στην κυριολεξία. Απο τους ευέλικτα υπερ απασχολούμενους και υπο αμειβόμενους. Από όσους δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ το πακέτο διάσωσης που διαμόρφωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση για την Ελλάδα θα μειώσει ελάχιστα το χρέος της χώρας και θα χρειαστεί μια γενιά για να μειωθεί σε πιο βιώσιμα επίπεδα.

Η αρχική ανάλυση δείχνει ότι το (ευρωπαϊκό) πακέτο θα μειώσει την επιβάρυνση του χρέους ελάχιστα», αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του για την Ελλάδα, σχολιάζοντας τη συμφωνία που επετεύχθη με την ΕΕ τον περασμένο μήνα, η οποία προβλέπει νέα και φθηνότερα δάνεια, καθώς και ανταλλαγές ομολόγων.

«Η πρόσθετη επίσημη οικονομική στήριξη που συμφωνήθηκε και η επιμήκυνση μέρους του χρέους [...] παρέχουν στην Ελλάδα τον χρόνο που χρειάζεται για να συνεχίσει την υλοποίηση ουσιαστικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για να αποφέρουν καρπούς αυτές οι μεταρρυθμίσεις», αναφέρεται στην έκθεση.

Ωστόσο, η μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας είναι κάτι το διαφορετικό από τη μείωση του χρέους της σε επίπεδα που οι αγορές θα θεωρούσαν ασφαλή και βιώσιμα μακροπρόθεσμα.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει πως το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 100% του ΑΕΠ το 2035, από περίπου 140% το 2010, σύμφωνα με το βασικό του σενάριο, το οποίο προβλέπει ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να «πιάσει» τον στόχο άντλησης 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2015 που έχουν θέσει ΕΕ και ΔΝΤ.

Προς τι λοιπόν τα πανηγύρια περί της διάσωσης; Μα γιατί το πρόγραμμα ξεπουλήματος ολόκληρης της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της παρούσας παραγωγικής γενιάς προχωρά απρόσκοπτα και με την ταχύτητα του φωτός. Αυτά είναι τα bravo Giorgos που εισπράττει ο πρωθυπουργός από το ΟΟΣΑ, αλλά εμείς μάλλον δεν έχουμε λόγο για να είμαστε χαρούμενοι...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οχι μονο απο τον ΟΟΣΑ για να μην ξεχνιωμαστε!
    Τα παλαμακια και τα μπραβο των πρασινων ΜΠΕΕΕΕ!!!!! τα ξεχασες;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ η λάιλαπα ΝΔ·ΠαΣοΚ συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της, ο ελληνικός λαός πρέπει να ξυπνήσει επιτέλους και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

    Παπανδρέου και Σαμαράς. Συνένοχοι Προδότες!!!

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html
    ===================================================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]