Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρεματόρια: Το όραμα του Μπουτάρη


Η κρατική ραδιοτηλοψία θυσιάζεται στον Μολώχ του «Μεσοπρόθεσμου».

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοικήσεως αποδεκατίστηκαν και ασφυκτιούν στο καλλικρατικό τέλμα.

Σχολεία καταργούνται, Τελωνεία διαλύονται, Εφορίες εξολοθρεύονται, Δημόσιοι Φορείς και Υπηρεσίες πετσοκόβονται «για λόγους οικονομίας».

Ό,τι δημόσιον απομένει, δογματίζουν οι νεόπλουτοι σοσιαλμπατίρηδες που παριστάνουν την Κυβέρνηση, – ό,τι δημόσιον απομένει πρέπει να διέπεται από τις αρχές της ανταποδοτικότητας, της αποφυγής της σπατάλης, της πολλαπλασιαστικής ισχύος κάθε χρησιμοποιούμενου ευρώ.

Και μέσα σ’ αυτή την αβυσσαλέα δίνη, ο εμπνευσμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το χαϊδεμένο παιδί (αν όχι όλων, πάντως) των περισσότερων μέσων «ενημέρωσης», αναγγέλλει την υλοποίηση του μεγάάάάάλου αναπτυξιακού οράματός του: την κατασκευή Αποτεφρωτηρίου Νεκρών στο ψυχοδρόμιο της Θέρμης.

Έμπλεως υπερηφανείας ανακοίνωσε, δια του «αρμοδίου» υπομπουτάρη του (Αντιδημάρχου τινος), ότι ήδη προωθούνται οι διαδικασίες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος περί αλλαγής χρήσεως του οικοπέδου, που αποτελεί δημοτική ιδιοκτησία.

Για τα προκαταρκτικά θα απαιτηθούν 30 χιλιάδες ευρώ, και για την κατασκευή περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Όλ’ αυτά συμβαίνουν σε εποχή ισχνότατων (ή μάλλον προ πολλού ψόφιων) αγελάδων, και ενώ (σύμφωνα με στοιχεία των επιχωρίων Γραφείων Τελετών) οι αποτεφρώσεις δεν ξεπερνούν τις 35-40 ή το ανώτατο τις 50 ετησίως.

Έτσι αξιοποιείται το υστέρημα των δημοτών, έτσι επενδύονται οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, έτσι προσφέρονται επενδυτικές προοπτικές στην ιδιωτική πρωτοβουλία!

Προσοχή: δεν αμφισβητείται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του έργου. Καυτηριάζεται ο δημαρχιακός «μεγαλοϊδεατισμός», που δεν λογαριάζει την οικονομική ξηρασία, και επιδεικτικά αποφεύγει να συγκρίνει το κόστος του «έργου» με την εποχή της κατασκευής του και με τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό. Και μαζί καυτηριάζεται η υποκρισία πλείστων όσων μέσων «ενημέρωσης», αλλά και η επιλεκτική «ευαισθησία» των αρμοδίων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Αν το κόστος εξυπηρέτησης 50 ζωντανών υπηκόων τους προσέγγιζε τα 3 εκατομμύρια ευρώ με κραυγές, κατάρες κι αναθέματα θα πλημμύριζαν τις οθόνες, και ηρωικά θα εξοβέλιζαν εις το πυρ το εξώτερον την ευρωβόρο υπηρεσία.

Αν όμως πρόκειται για την υλοποίηση ενός μπουταροράματος, έπαινος αρμόζει και χειροκρότημα και θαυμασμός μέγας, για την τόλμη του ανδρός, και για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες των ηγετίσκων μας…

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς με την σειρά μας, να ευχηθούμε στον κύριο Μπουτάρη να το εγκαινιάσει...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]