Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ψέματα της Διαμαντοπούλου!


Σε μια επιστολή στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ο κ. Αλεξιος Δημ. Παπασταύρου, δικηγόρος Αθηνών, μετέφερε τα όσα διαμείφθεισαν μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας του με τον Νόαμ Τσόμσκι, έναν από αυτούς που συνυπέγραψαν την έκκληση των ξένων Πανεπιστημιακών σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια από τον νόμο Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Παπασταύρου περιγράφει την αντίδραση του κ. Τσόμσκι σχετικά με την έκκληση αυτή και αφήνει να εννοηθεί πως, από όσο συμπεραίνει εξ αυτής, μάλλον κατά λάθος έχει υπογράψει ο διάσημος γλωσσολόγος, ή και καθόλου.

Η επιστολή αυτή κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, έγινε αντικείμενο σχολιασμού σε συζητήσεις και κοινωνικά μέσα και προκάλεσε μια σειρά αντιδράσεων. Η πιο αξιοσημείωτη είναι εκείνη του υπουργείου Παιδείας.

Στο επίσημο ιστολόγιο του υπουργείου Παιδείας υιοθετείται η πιο ακραία από τις πιθανές ερμηνείες της αλληλογραφίας Παπασπύρου – Τσόμσκι, ότι δηλαδή ο καθηγητής του MIT ουδέποτε υπέγραψε το κείμενο:

«…Σύμφωνα με την επιστολή του δικηγόρου κ. Αλέξιου Δ. Παπασταύρου, που δημοσιεύει σήμερα η ‘Καθημερινή της Κυριακής’, ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός από το MIT κ. Νόαμ Τσόμσκι ουδέποτε υπέγραψε το κείμενο υπογραφών κατά του νέου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μέσω του blog Support Greek Academia…».

Η κ. Διαμαντοπούλου έχει επίσης στείλει επιστολή με την οποία επιπλήττει ουσιαστικά τους ξένους πανεπιστημιακούς που επέτρεψαν στους εαυτούς τους να παρασυρθούν από την προπαγάνδα των Ελλήνων εχθρών του νομοσχεδίου.

Το υπουργείο είναι επί ποδός πολέμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις τεράστιες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Παρόλα αυτά κάποιος από το υπουργείο θα μπορούσε να έχει ρωτήσει απευθείας τον κ. Τσόμσκι σχετικά με το τι έχει υπογράψει και τι όχι, προκειμένου να μην υπάρχουν αμφιβολίες, πριν καταγγείλει τους οργανωτές της συλλογής υπογραφών, ουσιαστικά ως πλαστογράφους. Αυτό άλλωστε κάναμε κι εμείς:

Επικοινωνήσαμε ηλεκτρονικά με τον καθηγητή Τσόμσκι στην (δημόσια διαθέσιμη) ηλεκτρονική του διεύθυνση στο MIT, προκειμένου να διευκρινίσουμε τι είχε συμβεί.

Παρότι ο κ. Τσόμσκι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στη συζήτηση περί τα πανεπιστημιακά της Ελλάδος, για προφανείς λόγους, του θέσαμε υπόψη την ανάρτηση του υπουργείου που περιείχε τον ισχυρισμό πως δεν έχει υπογράψει το κείμενο του Support Greek Academia και διαβεβαίωσε τον εδώ υπογράφοντα πως έχει όντως υπογράψει το εν λόγω κείμενο και πως δεν έχει αναιρέσει και δεν αναιρεί την υπογραφή του από αυτό.

Αυτά έχουν διαμειφθεί μέσω ιδιωτικών e-mail. Για του λόγου του αληθές, το υπουργείο μπορεί, όπως θα όφειλε να είχε κάνει εξαρχής από τη στιγμή που ετίθετο αμφιβολία για τη «γνησιότητα» οιασδήποτε υπογραφής, να απευθυνθεί στον ίδιο, καθώς φανταζόμαστε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να απαντήσει σχετικά.

Μιχάλης Παναγιωτάκης

Πηγή: Αυγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και τι δεν θα κάνουν για να περάσουν τα σχέδιά τους. Δεν δίστασαν να παραποιήσουν και τη θέση του Τσόμσκι. Εντάξει γκαιμπελικό φασισταριό. Και η γη είναι επίπεδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Υπουργείο Παιδείας έχει την εξαιρετική ικανότητα να υιοθετεί εκπαιδευτικά συστήματα και πρακτικές που έχουν κριθεί αναποτελεσματικά έως αποτυχημένα εκεί που εφαρμόστηκαν.
    Μετά από δεκατία περίπου τα εισάγει εδώ ως νεωτερισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]