Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπό πολιορκία η οικία του Καντάφι στην Τρίπολη

Μία ανάσα πριν από το τέλος βρίσκεται το καθεστώς του Μουαμάρ Kαντάφι, αφού οι αντικαθεστωτικοί έφτασαν στην πράσινη πλατεία, σημείο συμβολικό, καθώς παραδοσιακά θεωρείτο ως τόπος ένωσης των οπαδών του Συνταγματάρχη Καντάφι.

Το ΝΑΤΟ, λίγο μετά από την είσοδο των Λίβυων επαναστατών στη Πράσινη πλατεία, ανακοίνωσε ότι το καθεστώς του Καντάφι είναι στο τέλος του.

Λίγο νωρίτερα ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι δήλωσε ότι το καθεστώς του Καντάφι δεν ελέγχει "περισσότερο από 10 ως 15% της Τρίπολης".

Ο ιταλός πρωθυπουργός είπε ακόμα πως "δεν υπάρχει χρόνος" για διαπραγματεύσεις για πιθανή εξορία του Καντάφι και πως πρέπει να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Μουαμάρ Καντάφι ωστόσο, εξακολουθεί να δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να αντισταθεί.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πολύ αργά χθες το βράδυ, πλήθος ξεχύθηκε στην πλατεία, κρατώντας σημαίες κόκκινες, μαύρες και πράσινες, με τα χρώματα της επανάστασης δηλαδή, και φώναζε "Ο Θεός (Αλλάχ) είναι μεγάλος".

Κραυγές ενθουσιασμού γέμισαν και την Βεγγάζη , την επαναστατική "πρωτεύουσα" που βρίσκεται στο Ανατολικό μέρος της Λιβύης, όπου χιλιάδες κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το επικείμενο τέλος του καθεστώτος του Συνταγματάρχη.

Χίλιοι τρακόσιοι νεκροί, μέσα σε μόλις ένα 24 ώρο, είναι ο βαρύς απολογισμός του πολέμου που μαίνεται στη Λιβύη,

Εν τω μεταξύ οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί συνέλαβαν χτες βράδυ τον γιο του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, που είναι το πολιτικό όργανο των λίβυων αντικαθεστωτικών.

Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί θα σταματήσουν τις επιθέσεις τους, εάν ο Μουμάρ Καντάφι ανακοινώσει την αποχώρηση του, σύμφωνα με επίσημη δήλωση του επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, στο Αλ Αραμπίγια.

Ο Μουσταφά Αμπντ Ελ Τζαλίλ, αρχηγός των αντικαθεστωτικών και του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, συμπλήρωσε, πως οι επαναστατικές δυνάμεις της οργάνωσης θα παράσχουν στον Καντάφι και τους γιούς του κάθε προστασία, ώστε να αποχωρήσει με ασφάλεια από τη χώρα.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το ΝΑΤΟ είχε χρεωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με την προστασία των πολιτών στη Λιβύη.

    Στην πραγματικότητα , η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία μόλις άρχισαν εκ νέου τις αποικιακές σφαγές τους.

    Την Κυριακή το βράδυ ο Υπουργός Υγείας της Λιβύης αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι στην Τρίπολη , τα νοσοκομεία κόντευουν να ξεχειλίσουν.

    Υπήρχαν 1300 επιπλέον νεκροί και 5.000 τραυματίες.

    Τα εγκλήματα πολέμου συνεχίζονται , αλήθεια , σήμερα το βράδυ, θα μας πει κάτι και για αυτά , ο γιαουρτωμένος δημοσιοκαφρος , η θα ξεχειλίσει άλλη μια φορά η οθόνη από δάκρυα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην “τζαμαχερια ελ αραμπια ελ λιμπυα” ;;;;

    HEIL GAP (or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]