Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως πρέπει να "αγανακτήσουμε" για τους σωστούς λόγους;

  • Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Διαβάζοντας το άρθρο, αν όντως τελικά ισχύει η πληροφορία αυτή, τότε πολύ φοβάμαι ότι οι οικονομικές συγκυρίες που "μαγειρεύτηκαν" για να φθάσουμε στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης μάλλον έχουν ως στόχο εθνικές υποχωρήσεις πλέον και γεωγραφικώς. Αφού υποτίθεται ότι δεν μπορούμε οικονομικά να συντηρούμε μονάδες τότε ας τις κλείσουμε!Αυτή είναι φαίνεται η νοοτροπία ΓΑΠ, που τελικώς κλείνει στρατόπεδα, παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα μας στο Αιγαίο για να κοιμάται και να κολυμπάει ήσυχα, αρνείται την χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ και θεωρεί την Τουρκία ως μία από τις "μητέρες πατρίδες" των Κυπρίων!
Και εδώ έχουμε μία σημαντική απορία, που όταν την θέτουμε δεν λαμβάνουμε απάντηση από κανέναν!!

Η διαχρονική ελληνική εθνομειοδοτική πολιτική δεν αποτελεί αιτία αγανάκτησης;

Γιατί έπρεπε να περιμένουμε το Μεσοπρόθεσμο για να δούμε "αγανακτισμένους" στις πλατείες;
Όταν βλέπουμε λαθρομετανάστες στην Αθήνα ή σε οποιαδήποτε ελληνική πόλη, που γκετοποιούνται ολόκληρες περιοχές, αυξάνεται η εγκληματικότητα και δραστηριοποιείται το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο, τι άλλο χρειάζεται για να αγανακτίσουμε;

Όταν βλέπουμε να ξεπουλιέται το όνομα της Μακεδονίας,μέσω όχι μόνο της "σύνθετης ονομασίας" αλλά και της "διπλής ονομασίας", τότε τι περιμένουμε για να εξεγερθούμε και να αγανακτίσουμε;

Όταν βλέπουμε πως το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή οργιάζει μέσω ανιστόρητης προπαγάνδας για να προσδιορίζει την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα ως "τουρκική" και εμείς,δηλαδή το πολιτικό σύστημα, ανέχεται αυτή την ταπείνωση, τι άλλο χρειάζεται να περιμένουμε για να αγανακτίσουμε;

Μέσα σε όλα αυτά δεν ξεχνάμε το Κυπριακό όπως και τους Τσάμηδες, που ειδικά οι τελευταίοι έχουν ορίσει και την 27η Ιουνίου ως ημερομηνία γενοκτονίας των Αλβανών από τους Έλληνες!
Είναι απολύτως φυσιολογικό ο Έλληνας να έχει την αγωνία του σχετικά με την ελληνική οικονομία, διότι όταν οι τσέπη αδειάζει επικίνδυνα και τα παιδιά του πεινούν, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να αγανακτεί!

Για να ομιλούμε όμως περί ελληνικής οικονομίας, πρέπει πρωτίστως να υπάρχει Ελλάδα.

Αν χαθεί η Θράκη ή η Μακεδονία,ή το Ανατολικό Αιγαίο ή ακόμα και η ελεύθερη Κύπρος, τότε για ποιά Ελλάδα μιλάμε πλέον και ποιά Ελλάδα κληροδοτούμε στις επερχόμενες γενεές;
Η "αγανάκτηση" έπρεπε να είχε λάβει χώρα εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια με τη δήθεν "Ενδιάμεση Συμφωνία" Αθηνών -Σκοπίων!

Και μόνο το γεγονός ότι όλοι οι πολιτικάντηδες, ενώ ουδέποτε ανέφεραν ότι ήσαν υπέρ της σύνθετης ονομασίας, αποδέχτηκαν αυτή μέσω της δήθεν "προσωρινής" ονομασίας "ΠΓΔΜ", αυτό θα ήταν αρκετό για να καταγγελθούν για εθνική προδοσία!

Δεν ξεχνούμε την εθνομειοδοτική πολιτική από το 1996, μετά το κρύο βράδυ της 30ης Ιανουαρίου όπου ευχαριστήσαμε τους Αμερικανούς, όταν οι Τούρκοι μας ρίξανε ένα ελικόπτερο με αποτέλεσμα τον θάνατο 3 πιλότων μας και την υποστολή σημαίας μας, με την δικαιολογία ότι την πήρε ο άνεμος.

Και δεν ξεχνούμε το εθνομειοδοτικό σχέδιο Ανάν που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μιά μετάλλαξη της απορριφθείσας "Δέσμης Ιδεών Γκάλι" του 1992!

Και το ερώτημα συνεχίζουμε να το έχουμε μέχρι και σήμερα!

Γιατί μέχρι και σήμερα δεν αγανακτίσαμε γι'αυτά τα θέματα;

Η Ελλάδα είναι δική μας περιουσία!

Η γλώσσα μας,σημαία μας,η Ιστορία μας, τα ήθη και τα έθιμα μας,η Ορθοδοξία είναι όλα δική μας περιουσία!

'Οπως θα αντιδρούσαμε αν κάποιος μας γρατζούνιζε το αμάξι ή προσπαθούσε να μπει παράνομα μέσα στο σπίτι μας, έτσι θα έπρεπε να αντιδράσουμε κι όταν βλέπουμε την μεγαλύτερη περιουσία μας, που είναι η πατρίδα μας, να ξεπουλιέται!

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε,τόσο πιο γρήγορα και τόσο περισσότεροι θα αρχίσουν να "αγανακτούν"!

Αυτή την φορά όμως θα "αγανακτούν" για τους σωστούς λόγους!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το χασαμε το τραινο, ειναι αργα!
    Μονο μια τραγωδια θα ξυπνηση τους γραικυλους σκλαβους,και ευτυχως-δυστυχως ερχεται ταχεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα ειναι αργα για δακρυα
    η κατασταση ειναι αυτη που ειναι κ δεν αλλαζει
    τα εθνικα θεματα που αναφερεις ειναι μπουρδες γιατι εθνικη πολιτικη μπορεις να κανεις μονο οταν εχεις οικονομικη δυναμη. χωρις λεφτα δεν εχεις ουτε στρατο ουτε διπλωματια.
    αρα ποτε επρεπε να αγανακτησουμε? οταν αποβιομηχανιζαν τη χωρα, οταν επιδοτουσαν επιχειρησεις για να μεταφερθουν σε γειτονικα κρατη, οταν δολοφονουσαν τη γεωργια μας κ οταν μας γεμιζαν λαθρομεταναστες. ομως τοτε δεν αγανακτουσαμε γιατι τα δανεικα ερεαν αφθονα ωστε να εξυπηρετηθει το σχεδιο τους εν αγνοια του ελληνικου λαου κ εν γνωσει των πολιτικων μας.
    κοινως μας ξεπουλησαν. οτι κ να κανουμε τωρα, με οποιο τροπο κ αν αντιδρασουμε, οποια πολιτικη κ αν επιλεξουμε εχουμε μπροστα μας πολυ δυσκολα χρονια κ δεν μπορουμε να επηρεασουμε τις εξελιξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]