Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αγάπη των Ευρωπαίων αργεί, μα δεν λησμονεί...


  • Τελικά όλες οι χώρες θα μας βοηθήσουν λέει η Κομισιόν
  • "Για το ευρώ τους ρε γαμώτο", να τους βοηθήσουμε να έχουν ξύλα για το τζάκι τον χειμώνα...

Ξαφνικά όλοι μας αγαπάνε. Γίναμε οι αγαπητικές της "Ευρωπούλας", λόγω του "πούλα τώρα που μπορείς" που ανέλαβε να κάνει πράξη σε βάρος μίας ολόκληρης χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι στο πλάι της Ελλάδας (κατ' άλλους, από πίσω, και μας σπρώχνουν για να βρούμε τον δρόμο μας, για να μας ανοίξουν τα μάτια...), ακόμα και αν μας δανείζουν με χαμηλότερο επιτόκιο, για περισσότερα χρόνια και εμείς θα έχουμε στο τέλος μικρότερο χρέος.

Είναι σαν να πει κάποιος στον ιδιοκτήτη του ότι θα σου πληρώνω λιγότερο ενοίκιο, σε δόσεις και τα κοινόχρηστα δικά σου και αυτός να λέει ναι...!

Λέτε να είχαμε φτάσει τόσο πολύ στο χείλος του γκρεμού και να το κατάλαβαν όλοι την τελευταία στιγμή;

Όλες οι χώρες θα συνεισφέρουν στην επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ελλάδα πρόκειται να λάβει 5,8 δισ. ευρώ από διμερή δάνεια με τις χώρες τις ευρωζώνης και 2,2 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ. Ωστόσο, η πρόσφατη απότομη άνοδος του κόστους δανεισμού για την Ιταλία και την Ισπανία είναι πιθανό να καταστήσει πιο ακριβό για τις δυο χώρες να δανείστούν από την αγορά, απ’ ότι θα ήταν για να δανείσουν στην Ελλάδα.

“Όλες οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα συνεισφέρον στην επόμεν δόση της βοήθειας για την Ελλάδα”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Chantal Hughes. “Δεν υπάρχει υπόνοια ότι κάποια χώρα δεν θα συνεισφέρει, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ισπανίας”, τόνισε.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, “αν ποιαδήποτε χώρα έχει να αντιμετωπίσει υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης εκείνη τη στιγμή, όταν χρηματοδοτηθεί η επόμενη δόση του δανείου, υπάρχει μηχανισμός που θα αποζημιώσει τον δανειοδότη”.

Δεν υπάρχει σχέδιο για Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο «πάνω στο τραπέζι» για την παροχή δανείων στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Κύπρο, τρεις χώρες της ευρωζώνης οι οποίες αντιμετωπίζουν εντεινόμενες πίεση από τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]