Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραγική δήλωση Όλι Ρεν


Οι αγορές δεν αντέδρασαν όπως αναμενόταν, δήλωσε ο Όλι Ρεν και αυτή η δήλωση μόνο ως θετική δεν μπορεί να είναι για την Ελλάδα, αλλά και για την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες που περιμένουν στην "σειρά" για να δούνε τι θα συμβεί με την παρέμβαση της Ε.Ε. στην "περίπτωση" της Ελλάδας. Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν δήλωσε πως "δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη το εύρος των αναταραχών στις αγορές ομολόγων"...

Μέρα-νύχτα εργάζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας για να καταρτίσουν ένα ευρύτερο σχέδιο συνδρομής στις χώρες της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο Όλι Ρεν, αρμόδιος Επίτροπος για τα οικονομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, "Οι ειδικοί των κρατών-μελών, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη των υπηρεσιών μου, καθώς και η ΕΚΤ και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εργάζονται ημέρα και νύχτα για να δώσουν μορφή στη συμφωνία, η οποία είχε επιτευχθεί την 21η Ιουλίου", στην έκτακτη σύνοδο των ηγεσιών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Όπως τόνισε ο κ. Ρεν, είναι θέμα εβδομάδων η ολοκλήρωση του σχεδίου.

Για να καταλάβουμε λοιπόν, η Ευρώπη βαδίζει χωρίς σχέδιο. Αναρωτήθηκε όμως κανείς τί (και σε ποιόν) θα συμβεί λοιπόν, την "επόμενη ημέρα"; Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Β. Βενιζέλου, πως ότι είναι να γίνει θα γίνει "επαγγελματικά", μάλλον πέφτουν στο κενό, αφού οι επαγγεματίες των αγορών δείχνουν να μην κατανοούν ούτε τις παρεμβάσεις της Ε.Ε. αλλά ούτε και τον "επαγγελματισμό" του κυρίου Βενιζέλου (ο οποίος από Συνταγματολόγος μας προέκυψε Οικονομολόγος μέσα σε 10 ημέρες!!!).

Τα "σημάδια" των "αγορών", λοιπόν, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, αφού από νωρίς σήμερα υπήρξε συναγερμός στην Ευρώπη σχετικά με το κλίμα που διαμόρφωναν οι περιβόητες "αγορές". Προφανώς οι ηγέτες της Ευρώπης δεν έχουν αντιληφθεί ούτε το μέγεθος ούτε την "ποιότητα" της επίθεσης που δέχεται το Ευρώ (€) και εν γένει η Ευρωπαϊκή Οικονομία και οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης. Προφανώς, το ανάστημα των πολιτικών της Ευρωζώνης είναι πολύ μικρό για να αντιμετωπίσει την οικονομική τρομοκρατία των "αγορών" (καλό θα ήταν να ομολογούσαν πως πρόκειται κυρίως για ευρωπαϊκές τράπεζες που διασώθηκαν το 2009 με βοήθεια 4 τρισ. ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία), η οποία δείχνει πλήρη ασυδοσία και φυσικά, αγνωμοσύνη.

Οι επόμενες ημέρες και πιό συγκεκριμένα, η αρχή της επόμενης εβδομάδας, θα δείξει τις προθέσεις των αγορών αλλά και την ό,ποια άμυνα αποφασίσει να αντιτείνει η Ευρωζώνη στην επίθεση που δέχεται...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]