Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας βαθύτατα προβληματισμένος και μαυρισμένος Πρωθυπουργός

Στροφή σε προϊόντα από δεύτερο χέρι και ενοικιάσεις επώνυμων ειδών φαίνεται να κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, εφόσον η οικονομική κρίση αλλάζει το σκηνικό και στο χώρο της ένδυσης. Το όνειρο των περισσότερων γυναικών να κυκλοφορούν με ένα αυθεντικό φόρεμα ενός διάσημου μόδιστρου, έστω και για 24 ώρες και να κρατούν στο χέρι μία τσάντα ενός γνωστού οίκου, μπορεί να γίνει πλέον πραγματικότητα και στην Ελλάδα, μέσω εταιρειών που ενοικιάζουν επώνυμα ρούχα και διάφορα αξεσουάρ για μία λαμπερή εμφάνιση. Μία τάση που στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, τώρα και στην Ελλάδα τείνει να επικρατήσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότερες είναι οι εταιρείες ενοικίασης ρούχων και αξεσουάρ που κάνουν εμφάνιση, λειτουργώντας καταστήματα, αλλά και διαδικτυακά

Άμα μείνουμε στα ρούχα, στα παπούτσια και τα αξεσουάρ έχει καλώς. Μήπως όμως μπούμε στη διαδικασία ενοικίασης όλων των αγαθών και υπηρεσιών; Αν αρχίσουν πάντως οι «ενοικιάσεις» τροφίμων και ποτών θα είμαστε στο σημείο της μη επιστροφής. Θα νοικιάζουμε λουλούδια, τραπεζομάντηλα, μουστάρδες, μαγιονέζα, φρούτα και κρασιά ως ντεκόρ στα κυριακάτικα τραπέζια.

Πέφτει η Τρίπολη στα χέρια των αντικαθεστωτικών. Μικρό το κακό. Φτάνει να μείνει η Καλαμάτα και η Πύλος στα χέρια των αντιμνημονιακών και να μην πέσει στα χέρια των Γερμανών και λοιπών «συμμαχικών δυνάμεων».

Κλείνουν μέτωπα διαβάζουμε ο Βενιζέλος και η Διαμαντοπούλου. Κάντο όπως ο Καντάφι, δηλαδή.

Τρίπολη: πλατεία επανάστασης

Ο Βενιζέλος δικαιώνεται: ”διμερείς συμφωνίες εγγυήσεων, ανάλογες με αυτήν της Ελλάδας με τη Φινλανδία, θα έχουν αρνητική επίπτωση στην πιστοληπτική αξιολόγηση των διασωζόμενων χωρών και φέρνουν την Αθήνα ένα βήμα πιο κοντά στην χρεοκοπία”, εκτίμησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Και οι πανεπιστημιακοί καλούν την Υπουργό Παιδείας να αποσύρει το Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Τεράστιες επιτυχίες.

Πως κλείνουν τα μέτωπα και όχι τα μάτια από απόγνωση δεν καταλάβαμε αλλά δεν έχει σημασία.

Γιατί η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέχρι να βγει το 2011, λέει η Standard & Poor. Ποιο τέλος του 2011; Εδώ ο Σεπτέμβρης δεν βγαίνει. Πτωχοί και νεόπτωχοι στάνταρ είμαστε.

Αλλά τι να πει και ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ, ο οποίος έχασε μέσα σε τέσσερις μέρες το απίστευτο ποσό των 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ισοδυναμεί με 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας της καταιγίδας που έπληξε τις χρηματιστηριακές αγορές. Η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου, μειώθηκε από 71,1 στα 64,4 δισ δολάρια. Κινδυνεύει με ολική καταστροφή, καθώς τις επόμενες ημέρες θα φανεί σε ποιο βαθμό θα απειληθεί η πρωτιά του στο περιοδικό Forbes από τον δεύτερο και τρίτο στη λίστα αντίστοιχα, Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ.

Δηλαδή το ερώτημα είναι αν θα μιλήσει ή όχι ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ; Με την οικονομία στη …ΜΕΘ δεν θα το καταλάβουμε καν. Και τι να πει εξάλλου. Ορισμένες φορές είναι προτιμότερη, αλλά και πιο επικερδής η σιωπή. Αφήστε που διαδραματίζεται και το σενάριο του «βαθύτατα προβληματισμένου» Πρωθυπουργού. Κι ας τον βλέπουν οι λαϊκιστές της αντιπολίτευσης μαυρισμένο. Οι ”μαύρες” σκέψεις είναι η αιτία …

Μικρός Οδυσσέας

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. POIA EKTHESH RE PAIDIA EDW DEN EXOUME TA PROS TA ZEIN AS PAEI MONOS TOU NA MILHSEI O TYPOS!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΑΘΛΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΜΑΡΙ ΛΕΧΡΙΤΗ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΣΥ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΛΥΝΕΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΛΑΤΖΑ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΥ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]