Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη

  • Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Μάκρη της Αλεξανδρούπολης. Έκλεισε η Εγνατία. Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Έχουν σταλεί λεωφορεία για πιθανή εκκένωση οικισμών
Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σε δασική έκταση στην περιοχή Μάκρη, βόρεια της Εγνατίας Οδού και λόγω των ανέμων επεκτάθηκε.

Οι φλόγες πλησιάζουν το χωριό Ατάρνη, ενώ έχουν σταλεί στην περιοχή λεωφορεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του ΚΤΕΛ Εβρου για πιθανή εκκένωση των οικισμών Δικέλλων, Μεσημβρίας και Πλάκα.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρα, 10 οχήματα από τους ΟΤΑ, 1 ελικόπτερο και 3 αεροπλάνα.

Η Εγνατία στο ύψος της συγκεκριμένης περιοχής έχει κλείσει και όσοι έρχονται από Ξάνθη ή Καβάλα, αναγκάζονται να πάνε από το χωριό Κίρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί έχασαν το πλοίο για Σαμοθράκη, καθώς λόγω της φωτιάς δεν έφτασαν εγκαίρως.

Πολλά πύρινα μέτωπα
Επί ποδός είναι και σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι δυνατοί άνεμοι και η ζέστη δυσχεραίνουν την κατάσβεσή τους.
Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές που ξέσπασαν από χθές στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου και το Βαθύ Λακωνίας.

Σε εξέλιξη είναι επίσης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Δερβένι Αρκαδίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 21 πυροσβέστες, με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, καθώς επίσης 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Στο Γιανισκάρι Αχαΐας ενεργό παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σε δάσος. Σαράντα δύο πυροσβέστες, με 18 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρο επιχειρούν επί τόπου, ενώ από αέρος, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε επίσης σε δασική έκταση στην περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας. Τη φωτιά προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο 20 πυροσβέστες, με 9 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Εξάλλου, υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα σε δασική έκταση στη Βάρδαλη Δομοκού.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]