Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γύρισε από την Πάρο και έφυγε για Σέριφο

Ο... άνθρωπος δεν έχει τον Θεό του. Η Ελλάδα «καίγεται», αλλά αυτός φλέγεται μόνο για τις διακοπές του. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, που εξαφανίστηκε πάλι, για να απολαύσει τα μπάνια του στη Σέριφο, στην πολυτελή πέτρινη έπαυλη που νοικιάζει τους θερινούς μήνες (για να... βγάζει το δάνειο) ο υπουργός του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πάνω από 6.000 ευρώ την εβδομάδα!

Το ωραίο είναι ότι ο πρωθυπουργός συνέχισε τις διακοπές που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, κάνοντας μια ανάπαυλα προχθές, Τετάρτη, ολίγων ωρών, για να παραβρεθεί στην ορκωμοσία του νέου αστέρα της κυβέρνησης, Αγγελου Τόλκα, για να συγχαρεί την Εθνική γυναικών πόλο και να προεδρεύσει στην κυβερνητική επιτροπή. Μετά, μην τον είδατε τον... Παναή! Με ελικόπτερο πήγε (;), όπως ενημέρωσαν οι κάτοικοι της Σερίφου, με το ταχύπλοο (;), δεν έχει και τόση σημασία, όσο η απόφασή του να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια γράφοντας τα πάντα στα παλιά του βατραχοπέδιλα.

Το θράσος του είναι τέτοιο που, ενώ από καιρό είχε διαμηνύσει στους υπουργούς του ότι ο φετινός Αύγουστος δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τους προηγούμενους, αποστέλλοντάς τους μάλιστα επιστολές με τις οποίες προέκρινε τις 47 προτεραιότητες των υπουργείων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου και «προειδοποιώντας» τους να μη δει κανέναν τους σε φωτογραφίες με... μαγιό, ο ίδιος έφυγε πρώτος από όλους.

Εχοντας ξεκινήσει από το προηγούμενο Σάββατο τις διακοπές του στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε για λίγες ώρες μόνο στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, την Τετάρτη. Μόλις όμως «ξεμπέρδεψε» από τα μίζερα προβλήματα της κυβερνητικής καθημερινότητας, κι ενώ κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι δεν θα λείψει παρά για λίγες ημέρες, αρχής γενομένης την επόμενη Τετάρτη, λίγο πριν το ρολόι δείξει τέσσερις το απόγευμα, ο πρωθυπουργός έφευγε με προορισμό το αγαπημένο του νησί των Δυτικών Κυκλάδων, τη ωραία Σέριφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο Γιώργος, θέλοντας να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα (και τις πιθανές αποδοκιμασίες που τον περίμεναν), δεν θέλησε να καταλύσει στο ξενοδοχείο Ρίζες του δημοσιογράφου Θανάση Αθανασιάδη, όπου έχει διαμείνει και στο παρελθόν. Ούτε καν στο συγκρότημα κατοικιών μεταξύ Ψιλής Αμμου και Λιβαδιού των κυρίων Μανώλη Παντελιδάκη και Γιώργου Ζαφειρίου, όπου φιλοξενούνται κατά διαστήματα διασημότητες της showbiz κ.ά. Αντίθετα, προτίμησε το περίφημο The Stone House, ιδιοκτησίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο νησί, πράγμα που εξηγεί και γιατί αυτό θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση φέτος μετά τις 15 Αυγούστου, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ενοικιαζόταν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομίας και νυν υπουργού Περιβάλλοντος, που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δέκα άτομα, ενοικιάζεται (σύμφωνα με σχετική αγγελία που μπορεί κανείς να αναζητήσει στην ιστοσελίδα του διεθνούς πρακτορείου Elysian Holidays) προς 6.250 ευρώ την εβδομάδα για τη high season του καλοκαιριού, δηλαδή από την 1η Ιουλίου ως τις 2 Σεπτέμβρη.

Στη Σέριφο ο Γιώργος Παπανδρέου αφίχθη το απόγευμα της Τετάρτης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντα και μέλη της προσωπικής του ασφάλειας. Εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες που τον ήθελαν να ταξιδεύει με το «Speedrunner» (αν και οι κάτοικοι του νησιού επιμένουν ότι «άκουσαν» την άφιξή του με ελικόπτερο), που πραγματοποιεί τη διαδρομή Πειραιάς - Σέριφος - Σίφνος - Μήλος, ξόδεψε περί τα 65 ευρώ το άτομο για μια θέση VIP και 58 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που μετέφερε. Το κανό, άλλωστε, θεωρείται ακόμα αποσκευή! Προφανώς θα είχε, φανταζόμαστε, την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο με τη συνεπιβάτιδά του Αντιγόνη Ρουμπέση, μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόλο, που είχε συναντήσει ξανά λίγες ώρες νωρίτερα, όταν την υποδέχτηκε μαζί με τις συναθλήτριές της στο γραφείο του, για να τους δώσει συγχαρητήρια και τα... εύσημα, γνωρίζοντας κατά βάθος πως πέτυχαν μόνες το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα, μια και η Πολιτεία δεν είχε φροντίσει καν για την αμοιβή ή τα έξοδα παράστασής τους εκεί.

Γνωστός για τη δεινότητά του στην κολύμβηση, και ουχί μόνον όσον αφορά τα θαλάσσια σπορ, ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε παρά να υποκύψει στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Εθεάθη λοιπόν -παρά την αδυναμία του στην παραλία Λια του νησιού- να κολυμπάει κατά την προηγούμενη παραμονή του στο νησί στον Πλατύ Γιαλό, συνοδεία βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος και σκάφους. Μόνο πεζοναύτες δεν κουβαλήθηκαν στις Κυκλάδες...

Απειλές για την κολυμβητική δεξαμενή

Με μηνύσεις απειλεί τώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάνοντας λόγο για «τερατώδεις ανακρίβειες» σχετικά με το «πέτρινο σπίτι» του στη Σέριφο και την πισίνα που αυτό διαθέτει. Απαντώντας χθες -μέσω εγγράφου- σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου, ο τέως «τσάρος» παραδέχεται ότι το εξοχικό του διαθέτει πισίνα, αν και αυτή περιγράφεται στην οικοδομική άδεια ως «κολυμβητική δεξαμενή». «Οι σχετικές οικοδομικές εργασίες, κατά την έγγραφη βεβαίωση της οικείας πολεοδομίας, έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με την άδεια, η οποία προφανώς δεν θίγεται από το μεταγενέστερο Προεδρικό Διάταγμα της Σερίφου» λέει, απαντώντας στα ερωτήματα περί αυθαίρετης κατοικίας, πισίνας με άδεια υδατοσυλλέκτη, μια και απαγορεύεται η κατασκευή πισίνας στο νησί αν δεν πρόκειται για τουριστική μονάδα κ.τ.λ.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]