Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψυχολογικός πόλεμος για να δεχτούν νέα σκληρότερα μέτρα οι Έλληνες

  • Κρούγκμαν: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη
Την εκτίμηση ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες θα κάνουν τα πάντα για να μη χρεωθεί η ευρωζώνη την αναγκαστική έξοδο ενός μέλους της εξέφρασε ο μεγαλοεπενδυτής Σόρος. Δυσοίωνες προβλέψεις, αντίθετα, από τον νομπελίστα Πωλ Κρούγκμαν.

Η Ελλάδα είναι πιθανότερο να παραμείνει στην Ευρωζώνη παρά να αποχωρήσει εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξη που έδωσε σε ουγγρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα και αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί έδειξε ότι οι μεγάλες χώρες "θέλουν να κάνουν τα πάντα" για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο επενδυτής, προσθέτοντας ότι "έτσι, βλέπω μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει αυτό".

Διαφορετικές εκτιμήσεις εξέφρασε πάντως ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν. Σε συνέντευξη που έδωσε στη Στοκχόλμη και επίσης αναμεταδίδει το Bloomberg δήλωσε ότι η πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι πάνω από το 50%.

Για την Ιταλία, ο Κρούγκμαν προβλέπει πιθανότητα 10% να φύγει από το ευρώ, ενώ το Μάιο έβλεπε μόλις 1% πιθανότητα για το ενδεχόμενο αυτό. Ο κ. Κρούγκμαν είπε ακόμη ότι η μερική χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα είναι πιθανόν αρκετή για να λυθούν τα προβλήματα της Ευρωζώνης. Η Ιταλία και η Ισπανία, είπε, μπορεί να ξεπεράσουν τη δημοσιονομική κρίση, εφόσον δεν υπάρξει πανικός, ενώ για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είπε ότι θα χρειασθεί μάλλον να γίνει μία διαγραφή του χρέους τους.

Αναφερόμενος στο θέμα των ευρωομολόγων, ο Σόρος είπε ότι η αποτυχία των χωρών της Ευρωζώνης να προχωρήσουν την έκδοσή τους, θα οδηγήσει σε μείωση της αξιοπιστίας της, η οποία θα έχει "αδιανόητες" συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]