Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο «κύμα» συγχωνεύσεων στα δημόσια σχολεία, αλλά κουβέντα για τα μειονοτικά


  • Η Παιδεία ολισθαίνει και ακολουθεί την πορεία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Εάν οι υπεύθυνοι (υπουργοί, υφπουργοί, γεν. γραμματεία κ.α.) του υπουργείου Παιδείας έχουν την εντύπωση πως θα προσφέρουν ικανοποιητική Παιδεία, τότε θα πρέπει να στείλουν ΆΜΕΣΑ τα παιδιά τους στα σχολεία που συγχωνεύονται. Εάν δεν το κάνουν, τότε ομολογούν πως εκτελούν την (έτσι κι αλλιώς ασθμαίνουσα) Ελληνική Παιδεία
  • Οι συμβασιούχοι θα είναι μειωμένοι 50% συγκριτικά με πέρυσι
  • Θερμό φθινόπωρο περιμένει στην Παιδεία η Εύη Χριστοφιλοπούλου
Νέο "σαρωτικό κύμα" συγχωνεύσεων στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια αναμένεται από τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

"Ετοιμαζόμαστε να έχουμε μια καινούργια χρονιά με πολύ περισσότερες συνενώσεις σχολείων και αυτό είναι ένα στοίχημα, μία πρόκληση", τόνισε με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΚΑΪ".

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει τη συγχώνευση 1.933 σχολικών μονάδων σε 877 για το νέο σχολικό έτος.

Το νέο κύμα συγχωνεύσεων που θα γίνει την ερχόμενη σχολική χρονιά, έχει σχέση και με τον μειωμένο αριθμό προσλήψεων που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας φέτος αλλά -όπως δείχνουν τα πράγματα- και την επόμενη χρονιά.

Η υφυπουργός, στις χθεσινές της δηλώσεις, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον λιγοστό αριθμό των διορισμών που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

"Πέρυσι έγιναν 2.500 διορισμοί, ενώ υπήρξαν 11.000 συνταξιοδοτήσεις και τα βγάλαμε πέρα παλικαρίσια" είπε, για να προσθέσει ότι φέτος αναμένεται να γίνουν 600 διορισμοί μονίμων, ενώ οι συμβασιούχοι θα είναι μειωμένοι κατά 50% συγκριτικά με πέρυσι.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι το φθινόπωρο θα είναι πάρα πολύ "θερμό", γι΄ αυτό κάλεσε τα κόμματα να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης, με αρχή τα θέματα Παιδείας.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Να στείλουν πίσω στα σχολεία όσους εκπαιδευτικούς κρατούν αποσπασμένους στα γραφεία τους για να έχουν τζάμπα υπαλλήλους οι κ.κ. Βολευτές, Περιθωριάρχες και λοιποί αγράμματοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ετοιμαζόμαστε να έχουμε μια καινούργια χρονιά με πολύ περισσότερες συνενώσεις σχολείων και αυτό είναι ένα στοίχημα, μία πρόκληση", τόνισε με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΚΑΪ". "

    Ποιος σας ειπε οτι η Παιδεια μπορει να γινει αντικειμενο "στοιχηματος"?
    Ποιος αναλαμβανει την ευθυνη αν χαθει το "στοιχημα"?
    Ειναι δυνατον να διδονται χρηματα για ανθελληνικες ΜΚΟ και για τζαμια και να μην εχετε πλανο για την Παιδεια?
    Διοτι οταν λετε "στοιχημα",αυτοματως ελπιζετε -ενας Θεος ξερει σε τι- αλλα δεν προγραμματιζετε το μελλον !!
    Και εν πασει περιπτωσει,αν σας αρεσουν τα στοιχηματα,υπαρχουν πολλα τυχερα παιχνιδια,απο τα οποια ευελπιστειτε να προαγετε την "αναπτυξη" της χωρας!Εδω γελανε!

    Η Παιδεια δεν μπορει να αποτελει αντικειμενο "στοιχηματος"!!
    Τα στοιχηματα στο σπιτι σας και στα παιδια σας!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]