Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξέγερση λαθρομεταναστών στην Ιταλία! Άντε και στα δικά μας...

Η "δικιά μας" Υπατία σε διαφορετική έκδοση;

Μετανάστες έκλεισαν για αρκετές ώρες ένα δρόμο και τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου κοντά σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Μπάρι, στην νότια Ιταλία, με αίτημα να τους δοθεί το καθεστώς του πρόσφυγα, ενώ προκλήθηκαν και συγκρούσεις με την αστυνομία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 35 άνθρωποι, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται κυρίως αστυνομικοί, αλλά και περαστικοί οι οποίοι χτυπήθηκαν από τις πέτρες που πέταξαν οι μετανάστες, που επιτέθηκαν και σε ένα λεωφορείο που περνούσε από την περιοχή, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Il Corriere della Sera.

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν σιδηρόβεργες, έκλεισαν με μεγάλες πέτρες τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου και άναψαν φωτιές κατά μήκος του. Περίπου 30 από αυτούς συνελήφθησαν.

Η κυκλοφορία των τραίνων σταμάτησε, ενώ τα δρομολόγια πολλών τοπικών τραίνων πραγματοποιήθηκαν με καθυστέρηση ή ακυρώθηκαν. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στα μέσα του απογεύματος .

Οι κινητοποιήσεις σταμάτησαν στις αρχές του απογεύματος μετά τη γραπτή δέσμευση του αντινομάρχη του Μπάρι ότι θα απαντήσει στα αιτήματα που διατύπωσαν οι μετανάστες μέχρι την Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Μπάρι υπό την αιγίδα του υφυπουργού Εσωτερικών Αλφρέντο Μαντοβάνο.

Ο Μαντοβάνο πάντως ζήτησε “να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον όσων κριθούν ένοχοι γι’ αυτές τις πράξεις”.

Ο Φάμπιο Ρίτσιο, γερουσιαστής της Λέγκας του Βορρά και κυβερνητικού συμμάχου του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε από τη μεριά του “να ζητηθεί από την εισαγγελία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα και να προχωρήσει σε απελάσεις”.

Αντίθετα η γερουσιαστής του αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ρόζα Καλιπάρι ζήτησε από “την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της και να υιοθετήσει μέτρα που θα είναι πιο λογικά και που θα σέβονται περισσότερο τα ανθρώπινα δικαιώματα”. “Το να κρατούνται αθώοι στη φυλακή είναι απαράδεκτο”, υπογράμμισε.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]