Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξοντώθηκε "αλά Ίμια" η ομάδα αμερικανών που σκότωσε τον Bin Landen


  • Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από το Accosiated Press και έτρεξε να την διαψεύσει το CNN. Το αμερικανικό Πεντάγωνο δέχθηκε την πτώση του Cinook αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για τις απώλειες στρατιωτών που υπήρχαν μέσα σε αυτό... Ίσως, επειδή επίσημα αυτοί οι στρατιώτες δεν υπάρχουν... Όπως και να έχει, η καλύτερη επιχειρησιακή ομάδα ειδικών αποστολών των ΗΠΑ, φέρεται να αποτελεί παρελθόν και ο αμερικανικός στρατός μετρά την μεγαλύτερη επιχειρησιακή απώλεια που είχε μετά το Βιετνάμ. Η περίπτωση αυτή, πάντως, θυμίζει την κατάρριψη και την εξόντωση της τουρκικής στρατιωτικής ομάδας που "ανέβηκε" στα Ίμια. Τότε, πολλοί "έτρεξαν" να "φορτώσουν" σε "Ελληνικό χέρι" την επιχείρηση εξόντωσης της τουρκικής μονάδας... Είτε συνέβη έτσι, είτε όχι, φαίνεται πως η Ελλάδα έκανε "εξαγωγή" χειρουργικής επιχειρησιακής παρέμβασης και έδωσε "ιδέες" σε πολλούς...
«Team 6 is down». Κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος για αυτό που συνέβη εχθές το βράδυ στο Αφγανιστάν όταν ελικόπτερο CH-47 Chinook με 31 επιβαίνοντες εκ των οποίων 20 ήταν μέλη της ομάδας που είχε εκτελέσει τον ηγέτη της al Qaeda Osama Bin Laden στο Πακιστάν συνετρίβη από εκτόξευση (!) ρουκέτας με αποτέλεσμα το θάνατο όλων επιβαινόντων αλλά και τους πληρώματος.

Έτσι το ισχυρότερο πλήγμα μέσα σε μια ημέρα από το 2001 από τότε δηλαδή που οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν υπέστησαν σήμερα οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις με την συντριβή μεταφορικού ελικοπτέρου CH-47 Chinοok το οποίοι μετέφερε άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με Αφγανούς συναδέλφους τους. Η συντριβή έγινε ύστερα από εκτόξευση αντιαρματικής –όπως ισχυρίζονται οι Αφγανοί ένοπλοι- ρουκέτας από αντάρτες Ταλιμπαν κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής σε σπίτι όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν συγκεντρωμένοι αντάρτες στην επαρχία Wardak.

Το συγκλονιστικότερο όμως όλων είναι η αποκάλυψη πως από τους 31 νεκρούς οι 20 ανήκαν στην ομάδα που είχε επιτεθεί στο σπίτι στο Πακιστάν όπου φέρεται πως είχε βρει το θάνατο ο ηγέτης των Ταλιμπάν Osama Bin Laden τον περασμένο Μάιο. Στην περίφημη δηλαδή Team 6 των αμερικανών SEALS. Η υπόθεση θυμίζει έντονα την αντίστοιχη τύχη που είχαν οι Τούρκοι καταδρομείς στα Ίμια το 1996 και φυσικά τώρα με τους άνδρες των SEALS που είχαν πάρει μέρος στην επιδρομή κατά του Osama Bin Laden νεκρούς όλα τα σενάρια είναι ξανά ανοιχτά, για το τι πραγματικα συνέβη εκείνη τη νύχτα...

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Zabiullah Mujahid δήλωσε σε ανακοίνωση που προχώρησαν οι Αφγανοί ένοπλοι ότι το αμερικανικό ελικόπτερο κατέπεσε κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Sayd Abad. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε την επιδρομή αυτή σε σπίτι όπου ένοπλοι της οργάνωσης ήταν συγκεντρωμένοι, το βράδυ της Παρασκευής.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη απώλεια για τις αμερικανικές δυνάμεις μέσα σε μια ημέρα είχε συμβεί στις 28 Ιουνίου 2005 όταν πάλι ελικόπτερο στην επαρχία Kunar είχε καταπέσει σκοτώνοντας 16 άτομα μεταξύ αυτών και πολλούς SEALS που επέβαιναν σε αυτό.

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τη συντριβή του ελικοπτέρου αναφέροντας «την ύπαρξη εχθρικής δραστηριότητας στην περιοχή», λέγοντας θα πραγματοποιηθεί έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια της πτώσης και πως επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τα θύματα ή τον αριθμό. «Βρισκόμαστε στη φάση της αξιολόγησης των δεδομένων, δήλωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ο Σμηναγός Justin Brockhoff. της αμερικανικής Αεροπορίας. Ο πρόεδρος Barack Obama εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων λέγοντας τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν τις απίστευτες θυσίες που κάνουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αλήθεια, τι εννοείτε "αλλά Ίμια";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται πως οι παροντες μαρτυρες στρατιωτικων δραστηριοτητων που μπορουν να προκαλεσουν ερωτηματικα εξοντωνονται αμεσα για να μην προφτασει να βγει τιποτα υποπτο στα ΜΜΕ!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]