Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο χρόνος τελειώνει για την Ευρώπη;


Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά.

Στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, στη Πορτογαλία, και στην Ιταλία, η ανεργία των νέων κυμαίνεται μεταξύ 20-45%.

Για να μη χαθεί αυτή η γενιά, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και η ΕΚΤ θα πρέπει να σκαρφιστούν κάποιο ριζοσπαστικά καινούργιο σχέδιο.

Πρώτον, θα πρέπει όλοι να σταματήσουμε να παίζουμε με τον όρο χρεοκοπία. Αν το εισόδημα κάποιου είναι μικρότερο από τα έξοδά του, και αν δεν μπορεί να δανειστεί, τότε ξόφλησε. Φινίτο. Χρεοκόπησε!

Αυτό είναι το μάθημα που μας δίνει η περίπτωση της Ελλάδας, ότι δηλαδή όσο αποφεύγεις να δεις την αλήθεια κατάματα, όσο δανείζεσαι για να ξεχρεώσεις, τόσο πιο μεγάλο λάκκο σκάβεις, μεγαλώνοντας κάθε μέρα το αρχικό σου πρόβλημα.

Οι πολιτικοί έχουν τη τάση να υποτιμούν την ικανότητα αντιμετώπισης μιας κρίσης από πλευράς ψηφοφόρων. Αν όμως ένας ολόκληρος πληθυσμός γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι, τότε και μπορεί και θέλει να το αντιμετωπίσει.

Πολλοί σημερινοί ηγέτες ξεχνούν ότι οι παππούδες τους έζησαν δυο πολέμους, το μεγάλο κραχ, και αρκετές καταρρεύσεις των χρηματιστηρίων, χωρίς να πτοηθούν, και δημιουργώντας στη συνέχεια τη πιο ζωντανή οικονομική ανάπτυξη της σύγχρονης ιστορίας.

Σίγουρα, αν η Ελλάδα πτωχεύσει, θα υπάρξει μεταδοτικότητα και επικινδυνότητα και για τους υπόλοιπους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Όπως όμως λένε οι αθλητές, χωρίς κόπο δεν υπάρχει όφελος.

Στη πραγματικότητα, μια κρίση είναι αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη προκειμένου να προχωρήσει στην απαραίτητη πολιτική λύση που θα αποκαταστήσει τις αδυναμίες της: Μια δημοσιονομική ένωση δηλαδή.

Η ΕΕ συστάθηκε ως πολιτικός θεσμός, και όχι ως οικονομικός.

Πρόκειται για μια Ένωση χωρίς οικονομικά θεμέλια, και χωρίς υπουργείο Οικονομικών.

Αν το πείραμα είναι να πετύχει, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Η ευρωζώνη χρειάζεται ένα οικονομικό υπουργείο που θα προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγων.

Η άποψη ότι οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι θα αγκαλιάσουν την ΕΕ, άρχισε πλέον να ξεθωριάζει. Οι εντάσεις σε ολόκληρη την ήπειρο αποδεικνύουν ότι ο χρόνος της τελειώνει.

Θα πρέπει επιτέλους η ΕΕ και η ΕΚΤ να σταματήσουν τις ανοησίες και τα πολλά λόγια, που μόνο σκοπό έχουν να ξεγελούν τους λαούς.

Μια νέα αρχή, ακόμη και οδυνηρή, είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε δεκαετίες μελλοντικής ανάπτυξης, δημοσιονομικής υγείας, και σταθερότητας των αγορών.

S.A.-Trading Floor

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]