Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε πρόωρες εκλογές σύρεται η Ισπανική κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των αγανακτισμένων


  • Εκεί που υπάρχει ακόμη δημοκρατική αίσθηση, εκεί που οι πολιτικοί γνωρίζουν τα όρια του θεσμικού τους ρόλου, εκεί που η φωνή των πολιτών γίνεται σεβαστή εντολή... Φυσικά, όλα αυτά δεν ισχύουν στην Ελληνική χούντα του Γιώργου Παπανδρέου, όπου χωρίς καμία απολύτως επίπτωση περνούν τα πάντα, ακόμη και η ανακάλυψη της σχέσης του πρωθυπουργικού αδελφού με εταιρεία που ποντάρει στην πτώχευση της χώρας...! Είπαμε, στο Παπανδρεϊστάν δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι, πέρα από εκείνους που εξυπηρετούν το καθεστώς Παπανδρέου, δηλαδή το καθεστώς των τραπεζών εις βάρος των πολιτών...
  • Όλες οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις καταρρέουν, η μία μετά την άλλη... Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα καταρρεύσει επειδή... δεν είναι σοσιαλιστική, αλλά σοσιαληστρική

Μετα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, στις οποίες οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις διέλυσαν τις οικονομίες των χωρών και εσυραν τις χώρες τους σε παράνομες δανειακές συμβάσεις με την τριπλά, έρχεται η σειρά της Ισπανίας.

Οι “Αγανακτισμένοι” που βρίσκονται στους δρόμους μήνες τώρα, διαδηλώνοντας για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε ο σοσιαλιστης Θαπατερο, τώρα αναγκάζεται να Συρία σε πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπως και ανακοινώθηκε σήμερα.

Οι εκλογές έρχονται σε μια ευαίσθητη στιγμή για την Ισπανία καθώς η οικονομία συνεχίζει να εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η ανεργία παραμένει πάνω από το 20%, επίπεδο-ρεκόρ μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Η Moody’s έθεσε νωρίτερα σήμερα την αξιολόγηση της για την Ισπανία σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, η κίνησή του αυτή αποδίδεται στις συνεχιζόμενες πιέσεις που αντιμετωπίζει η ισπανική κυβέρνηση στη χρηματοδότησή της, καθώς και στις προκλήσεις που εμφανίζονται στις προσπάθειες δημοσιονομικής ενοποίησης, εξαιτίας του περιβάλλοντος χαμηλής ανάπτυξης αλλά και τη μη επίτευξη των στόχων συγκέντρωσης εσόδων.

Το χρηματοδοτικό κόστος αυξάνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα για την ισπανική κυβέρνηση, καθώς και για τις τράπεζες της χώρας αλλά και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Όπως φαίνεται ο ένας σοσιαλιστης μετα τον άλλο, αρχίζει και εξωθείται από το σύστημα, αφού πρώτα ανάγκασαν οικονομίες και κοινωνίες να έρθουν σε καθεστώς οριακής εξαθλίωσης.

Μην ξεχνάμε ότι σε χειρότερη θέση βρίσκεται και η Ελλάδα. Το μπάνιο του λαού μπορεί να συνεχίζονται, αλλά εκεί στην κυβέρνηση ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι ο κόσμος θα επιστρέψει από τον Σεπτέμβριο ακόμα πιο αγανακτισμένος!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]