Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο "έρωτας" Παπανδρέου - Λάτση

Προσωπικά δεν έχω καμιά αντίρρηση με την ανάληψη θέσεων στον κρατικό μηχανισμό, από στελέχη της αγοράς.

Τουναντίον, υπερθεματίζω. Τουλάχιστον, οι πλείστοι όσοι εξ αυτών, θα έχουν εικόνα της πραγματικής οικονομίας.

Κάτι που ελάχιστα γνωρίζουν οι πολυπράγμονες καθηγητές, που εδώ και μερικές δεκαετίας, κυβερνούν, ουσιαστικά, τη χώρα. Άδειασαν τα Πανεπιστήμια και γέμισαν οι ΔΕΚΟ και τα Υπουργεία.

Κάθε πολιτικός που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά του …κομματικού (όταν ασκεί εξουσία, γιατί προεκλογικά όλοι τονίζουν και αναδεικνύουν τον κομματικό τους πατριωτισμό), διορίζει σε θέσεις κλειδιά Καθηγητές! Νομίζει ότι έτσι από-ενοχοποιείται ακόμα και για την αποτυχία του.

Όμως, αυτό που συμβαίνει με την Κυβέρνηση Παπανδρέου, μάλλον δεν έχει προηγούμενο.

Η Κυβέρνηση Παπανδρέου επιλέγει στελέχη από ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό Όμιλο: τον Όμιλο Λάτση!

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η επιλογή του κ. Μητρόπουλου ως Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Μητρόπουλος ήταν Πρόεδρος της Eurobank Χρηματιστηριακή. Είναι μεμπτό αυτό; Όχι βεβαίως! Μπορεί να είναι ικανότατος και αποτελεσματικότατος.

Όμως, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής κ. Ταμβακάκης, προέρχεται επίσης από τον Όμιλο Λάτση.

Πριν λίγες μέρες, τα ΕΛΠΕ, απορρόφησαν την ΠΕΤΡΟΛΑ, συμφερόντων επίσης του Ομίλου Λάτση.

Ο Όμιλος Λάτση, λοιπόν, διοικεί την Εθνική Τράπεζα, τα ΕΛΠΕ και τώρα αναλαμβάνει και το μεγαλύτερο projects, από συστάσεως ελληνικού κράτους, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων!

Και αυτή η εξέλιξη δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ήταν προσχεδιασμένη.

H διαχείριση της περιουσίας τους δημοσίου

Το Antinews έγραφε στις 17-5-2011 «Σε τι συμβουλεύει την Κυβέρνηση η Eurobank;» «Διαβάζουμε στη χθεσινή ανταπόκριση των «New York Times», με θέμα «Greek Aid Level Hinges on Asset Sales», ότι “Any new money would require a faster pace of reforms and privatization,” said Platon Monokroussos, head of financial markets research for EFG Eurobank Ergasias SA, one of the banks advising the government on asset sales.”

Αυτή η …αθώα αναφορά, προκαλεί πολλές απορίες.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Νίκος Καραμούζης, είναι ο τραπεζίτης που το Καλοκαίρι το 2009 είχε οργανώσει εκείνη την περίφημη συνάντηση του κ. Παπανδρέου, τότε με τους εγχώριους τραπεζίτες.

Δεδομένου , ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής κ. Ταμβακάκης, προέρχεται επίσης από τη Eurobank (Antinews: «Η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο κ. Ταμβακάκης»)

Δεδομένου ότι η αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου αποτελεί το κλειδί (όπως εξελίσσονται τα πράγματα) του νέου προγράμματος διάσωσης, πρέπει να διευκρινιστούν οι όροι του παιχνιδιού.

Η κυβέρνηση οφείλει να μας απαντήσει:

1. Ποιος είναι ο ρόλος της Eurobank;

2. Σε ποια ακριβώς θέματα συμβουλεύει την κυβέρνηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

3. Η συνεργασία κυβέρνησης και Eurobank είναι άτυπη ή έχει υπογραφεί κάποια σύμβαση;

4. Αν έχει υπογραφεί σύμβαση συνεργασίας, αυτή η σύμβαση έχει δημοσιοποιεί;

5. Πότε υπογράφηκε και τι όρους περιλαμβάνει;

Τέλος, επειδή από το δημοσίευμα προκύπτει ότι και άλλες τράπεζες συμβουλεύουν την κυβέρνηση, μήπως επιτέλους πρέπει να ενημερωθεί υπεύθυνα ο ελληνικός λαός ποιες είναι αυτές οι τράπεζες και τι επιτέλους έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση και με ποιους στο παρασκήνιο; Και γιατί όλα αυτά να τα μαθαίνουμε από τρίτους;»

Τι έγινε το opengov;

Μπορεί όλα αυτά να είναι αθώα. Να γίνονται με πλήρη διαφάνεια και διασφάλιση του δημοσίου. Όμως, γιατί πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να προσδένεται στο άρμα ενός επιχειρηματικού Ομίλου;

Και το τελευταίο, έγινε κάποια προκήρυξη για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων; Γιατί ο κ. Παπανδρέου ήταν θιασώτης και εμπνευστής του opengov;

Υπήρξαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι;

Αν ναι ποιοι και γιατί απεκλείσθησαν;

Αν, όχι, με ποια κριτήρια επελέγη ο κ. Μητρόπουλος; Και γιατί ήταν ο μοναδικός υποψήφιος;

Δεν νομίζει ο κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να απαντήσει σ’ αυτά τα εύλογα ερωτήματα;

Γιατί αλλιώς θ΄αρχίσουν, και με το δίκιο τους, οι θεωρητικοί των «θεωριών συνομωσίας» και αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν…

ΚΡ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. καμία "θεωρία"
    ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ....

    όποιος δε το βλέπει και τώρα, χρειάζεται επειγόντως να βγάλει τα γυαλιά που του έβαλαν στο κόμμα που άφησε τη συνείδησή του !!!!!!

    μας καταστρέψατε με τα κόμματα που υποστηρίζετε, απο βλακεία, ή απο συμφέρον και νομίζω ότι σε λίγο θα περάσουμε τη λεπτή κόκκινη γραμμή, που χωρίζει τη συγχώρεση απο την εκδίκηση.

    εσείς θα επιλέξετε και δε σας βλέπω να έχετε καμία όρεξη ορισμένοι να δεχτείτε τη πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια η πληροφορία ότι 6 δις από την πρώτη δόση του πρώτου πακέτου στήριξης της Τρόικας πήγε για να ξεπληρωθούν ομόλογα, που έληγαν εκείνη την εποχή και που είχε στην κατοχή του ο Λάτσης;
    Ούτε υπάλληλος του Λάτση να ήταν ο ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]