Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ασαφείς απαντήσεις της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις… νησιών

Δεν γνώριζε τι να απαντήσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου όταν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τη ρώτησε για το καθεστώς πώλησης Ελληνικών νήσων στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων…από την κυβέρνηση.

«Βλέπουμε σήμερα στο τύπο, ένα ζήτημα που ανακύπτει σε σχέση με δηλώσεις Τούρκων επιχειρηματιών, ότι επιθυμούν και διαπραγματεύονται, μέσω μεγάλων ιδιωτικών γραφείων REAL ESTATE, την αγορά ελληνικών νήσων. Πέραν των μεγάλων ζητημάτων, ανακύπτουν και πρακτικά θέματα τα οποία πρέπει να δούμε. Θα υπάρξει ειδική πρόνοια στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και για θέματα εθνικής ασφάλειας και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας της χώρας; Θα έχουμε κάποια πρόνοια σε ακριτικές περιοχές; Θα έχουμε κάποια ειδική νομοθεσία στις περιοχές αυτές, όπου δεν θα επιτρέπεται μεταβίβαση κυριότητος, αλλά θα επιτρέπεται εκμίσθωση κάτω από προϋποθέσεις και συγκεκριμένους ελέγχους;” ρώτησε ο βουλευτής την υπουργό.

«Θέλω εδώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλη αυτή διαδικασία θα γίνει, πρώτον, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και, δεύτερον – αυτό έχει ειπωθεί και από τον πρωθυπουργό και από τον κ. Βενιζέλο – με συγκεκριμένα σχέδια νόμου, που κάθε φορά θα έρχονται στη βουλή, προκειμένου ακριβώς σε κάθε στάδιο της διαδικασίας όχι απλώς να υπάρχει η διασφάλιση των προϋποθέσεων και όλων αυτών των πτυχών που θέσατε, αλλά προκειμένου και η βουλή να συμμετέχει κάθε φορά σε κάθε εφαρμογή αυτής της διαδικασίας με νομοθετική πρωτοβουλία» ήταν η πρώτη απάντηση της κυρίας Ξενογιανακοπούλου, αλλά καθόλου πειστική η διαφωστική..

Και ο Π. Παναγιωτόπουλος επανέρχεται: «Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα με το θέμα των ιδιωτικών νήσων. Λόγω της ευκολίας με την οποία διακινούνται τα κεφάλαια παγκοσμίως, τα κεφάλαια αυτά μπορούν να αλλάζουν και εταιρικό προσωπείο. Δηλαδή, κεφάλαια που προέρχονται από έναν Τούρκο επιχειρηματία μπορούν θαυμάσια να μεταμφιεστούν σε κεφάλαια που προέρχονται από υπεράκτιες εταιρείες διαφορετικής προέλευσης. Πώς μπορεί να παρέμβει το ελληνικό δημόσιο; Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες σε μια ιδιωτική συναλλαγή, όπου ένας ιδιοκτήτης ελληνικής ιδιωτικής νησίδος θα την μεταπωλήσει σε μια εταιρεία διεθνών συμφερόντων, πίσω από την οποία θα είναι ο χ κύριος – χωρίς αυτό να δείχνει καμία εμμονή σε βάρος της μιας ή της άλλης πλευράς».

Μ. Ξενογιανακοπούλου: «Τοποθετείτε το θέμα σε άλλη βάση. Εγώ απήντησα στο καθαρό (!) ερώτημα, σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, είτε αυτό αφορά με τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είτε αφορά δημόσια γη, όπου εκεί η τοποθέτηση είναι σαφής, ότι θα γίνεται με νομοθετική πρωτοβουλία για όλους αυτούς τους λόγους. Γιατί και εμείς, ως υπεύθυνη κυβέρνηση, θέλουμε όλες αυτές οι προϋποθέσεις να τελούν υπό τον έλεγχο και την απόφαση του κοινοβουλίου. Αλίμονο, πώς θα γινόταν αλλιώς! Από εκεί και πέρα, σαφώς τίθενται κάποια ευρύτερα ζητήματα, αλλά αυτά είναι θέματα που έχουν να κάνουν με ιδιωτικό δίκαιο, πολυεθνικές εταιρείες, είναι διαφορετικής φύσης, όπως το θέσατε τώρα.

Δηλαδή, εσείς τι καταλάβατε;

ΑntiKοινοβουλευτικός

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Καταλαβαμε οτι για να μην γινει η Ελλας πυργος Βαβελ,που ολοι ξερωμε το τελος της ιστορια του,να βγουμε ολοι στους δρομους εστω και εξω απο τα σπιτια μας και να μην παει κανενας σε εργασια μεχρι να ξεκουμπιστουν τα θεατρα Ε'κατηγοριας που τους ειπαν οτι θα γινουν υπουργοι και αλλλα και νομιζουν οτι εγιναν!!!!!!!!!!!
    Ηθελα καποιος να μου πει αν αληθεια ξερουν το τελος των προδοτων.Και αν ναι τοτε γιατι υποκρινονται ακομη;
    Σε τι ελπιζουν οτι θα τους προστατευση απο την οργη του Θεου και ανθρωπων;
    Σαν να ειχε δικιο νομιζω ο μεγαλος Σωκρατης περι δημοκρατιας.Και ποιας δημοκρατιας!Την αμεση δημοκρατια παρακαλω!Οχι αυτο το τερας που βιωνουμε εδω και πολλες δεκαετιες πλην εξαιρεσεων, Μεταχα, Παπαδοπουλου.
    Οσο και αν ποναει μερικους η χωρα τοτε γνωρισε αναπτυξη και δεν ειχε χρειαν βρωμικων δανειων.
    Τωρα ενα μας μενει να πουμε και να κανουμε
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα.
    Ειναι δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος ότι δεν ξέρει κάτι. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτει και η Μαριλίζα. Απο μπαρούφες και αοριστολογίες χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πληροφοριες μιλαμε για πανω απο τρια νησια που εχουν πουληθει σε τουρκικα συμφεροντα.Ποιος δουλευει ποιόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]