Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μα... δεν υπάρχει κάποιος να τους δώσει τις παντόφλες στο χέρι;


Ζήτω το όλο, σαθρό, νυν πολιτικό σύστημα της δεσποτικής-δυναστικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα! Μας καλεί σαν ένας κοινός λαοπλάνος, γιά την σωτηρία του όλου, σαθρού, νυν πολιτικού συστήματος της δεσποτικής-δυναστικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα.

Γιά να «ξεκολλήσουν» τα ποσοστά του κόμματός του. Μακάρι να ήταν η Ευρώπη και η Ελλάδα των... μπακάληδων. Δυστυχώς όμως δεν είναι.

Είναι ένα οικονομικο-πολιτικό σύστημα σχεδιασμένο από πλαστικούς ντιντίδες γιά τους ντιντίδες της χρηματιστικής (λεφτά του αέρα δηλαδή) και όχι γιά πραγματικούς ανθρώπους που εργάζονται μέσα σε μία πραγματική οικονομία. Σε τέσσερα βιβλία του μας τά είπε ο Αριστοτέλης: αν επιτρέψετε την χρηματιστική να υπερσκελήσει την οικονομία, τότε μάγκες την βάψατε.

Και δεν το κάναμε μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν δεν μας το είχε πει ο Αριστοτέλης... έλα όμως που μας το είπε, όχι σε ένα μόνον, αλλά σε τέσσερα βιβλία του...

Λες και η αλλαγή ανθρώπων που ζητάει ο Σαμαράς μπορεί να φέρει κάποια έστω μεταβολή στην συμπεριφορά του όλου, σαθρού, νυν πολιτικού συστήματος της δεσποτικής-δυναστικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα. Αν νομιμοποιήσουμε πάλι με την ψήφο μας την ΝΔ τοου Σαμαρά, χωρίς δραστικές μεταβολές στην δομή του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος, μέσα σε 2-3 το πολύ μήνες, τα πράγματα στην Ελλάδα θα είναι τα ίδια και χειρότερα, και οικονομικά και πολιτικά χειρότερα από τώρα.

Αν έχουν μάθει κάτι οι άνθρωποι για συστήματα κάθε είδους, από τον Ηράκλειτο μέχρι σήμερα, είναι πως η αλλαγή των ανθρώπων μέσα σε ένα σύστημα δεν μεταβάλλει ποσώς την συμπεριφορά του και τις αποδόσεις του. Από μόνοι τους, ο άκρατος ενθουσιασμός και πατριωτισμός δεν φέρνουν καμμία αλλαγή, μόνον η δραστική μεταβολή και παρέμβαση στην δομή ενός συστήματος μπορούν να μεταβάλλουν την συμπεριφορά του και τις αποδόσεις του.

Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]