Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γέροντας Παΐσιος: Την Ελλάδα θέλουν να την εξαφανίσουν οι φίλοι της, αλλά δεν θα προλάβουν


Δημοσιεύω σήμερα ένα σχετικά άγνωστο κείμενο, από βιβλίο που έχει εκδώσει ο κ. Μαυροκέφαλος Ανέστης (το οποίο πιστεύω προσεχώς να παραθέσω) όπου ο γέροντας Παΐσιος ομιλεί προς μητέρες για την διαπεδαγώγηση των παιδιών τους κι εκεί μέσα κάνει μια συγκλονιστική αναφορά για την μπόρα που είδε να έρχεται στην χώρα τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν.

Μέσα σε πέντε προτάσεις τα λέει όλα και δίνει κουράγιο…

“Θα περάσουμε μια μπόρα. Αυτοί που θα περάσουν την μπόρα θα δούνε και τις καλύτερες μέρες.
Ας ευχηθούμε όμως να μη συμβούν στις μέρες τις δικές μας γιατί εμείς πολλά περάσαμε (ο κόσμος επέμενε να μάθει τι είδους μπόρα είναι αυτή).
Παλαιότερα ο κόσμος πίστευε κι αν άκουγε κάτι το δεχόταν και συνετιζόταν. Τώρα τι να σας πω!
Εσείς ξέρω ότι πιστεύετε κι αν σας πω θα στενοχωρεθείτε.
Εξ’ άλλου αφού πιστεύετε αγωνίζεσθε και δεν έχετε ανάγκη.
Αν πάλι το πω σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν θα το ρίξουν έξω.

Αλλά σας λέω ό,τι και να δείτε να μην απελπίζεσθε.

Θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις αλλά μην απελπίζεσθε μετά θα αποσύρονται. Άλλες πάλι δεν θα προλάβουν να βγουν. Το έθνος θα μεγαλώσει. Η Τουρκία θα καταστραφεί. Η θρησκεία τους είναι όλη μια αμαρτία. Την Ελλάδα θέλουν να την εξαφανίσουν. Οι “φίλοι” της θέλουν να την τσαλακώσουν".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Η μια κυβέρνηση μετά την άλλη προσπάθησαν απροκάλυπτα και συστηματικά να μας αφαιρέσουν την αορτή με τα ζωτικά συστατικά που μας κράτησαν ζωντανούς τόσους αιώνες: τη μία γλώσσα, τη μία πίστη, την εθνική συνείδηση.

    Τα λόγια του Πατέρα Παϊσίου και των άλλων γερόντων, τα λόγια του Ιησού όταν μίλησε για τους Έλληνες, όπου κι αν εμφανίζονται μπροστά μας, ας γίνουν το αντίδοτο στο δηλητήριο που προσπαθούν να ρίξουν μέσα μας. Δεν θα τους περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόοδος στην στρατηγική του ελληνικού κόσμου;

    Κάποτε η στρατηγική του ελληνικού κόσμου καθοριζόταν από τους Δελφούς με λιγάκι Δωδώνη.

    Σήμερα, η στρατηγική του ελληνικού κόσμου καθορίζεται από τον Παΐσιο με λιγάκι Εφραίμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άγγελος Πρωτοστάτης
    Να διακρίνω μιά ειρωνία στον τόνο σου αδελφέ???Μακάρι να καθοριζότανε η μοίρα της Ελλάδας από τιμημένους γέροντες σαν τον Παϊσιο, που ο Θεός τους διέκρινε όχι μονο μεταξύ των ανθρώπων αλλά ακόμη και μεταξύ των αγίων της εποχής του. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσαν να εκληφτουν τα λόγια του ισουψους σε πνευματικότητα, Πορφυρίου που συνήθιζε να λέει πως- Αγίους σαν τον Παϊσιο στέλνει ο Θεός στον κόσμο αυτό καθε 400 χρόνια??? Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθει η παγκόσμια εμβέλεια της φήμης του χωρίς ποτέ κενένα μέσο ενημέρωσης να του έχει δώσει την παραμικρή προσοχή.Και δέν είναι αυτό το θαυμαστό όπως πολλοί θα μπορούσαν να φανταστούν. Το θαυμαστό είναι πως ο άνθρωπος αυτός μπορεσε να διαχειριστεί το τεράστιο αυτό βάρος της φήμης του, και χωρίς αυτό ποτέ να τον φθίρει και κατ' ελαχιστον πνευματικά, συνεχίσε νικηφόρα την ουρανομήκη πορεία του. Αλλά ακόμη και αυτοί οι έσχατοι άγιοι του τόπου μας(Τσαλίκης-Πορφύριος-Σοφρώνιος-Εφραίμ) έπρεπε να φύγουν γιατί με τις δεήσεις και την παρησία τους στον Θεό, καθηστερούσαν , τροπω τινα, την εφαρμογή των σχεδίων του ,μη δινοντας την ευκαιρία στον αντικείμενο να ετοιμαστεί για την μεγάλη του επίθεση, που φαίνεται να συντελείται στις μέρες μας.
    Αλλά τις πραμγατικές ορμήνιες (διατάγές) που έλεγε και ο τρισμέγιστος του γένους Θοδωρής, δεν θα τις δώσει κανενας Παϊσιος αλλά αυτός που ετοίμασε από καιρό ο Θεός και που θα εμφορείται από το πνέυμα του μεγάλου Βυζ. αυτόκράτωρα Ιωάννη Βατάντζη. Αυτός θα μπολιάσει με νέο ήθος και έθος το έθνος μας (πτώση του Ψευτο_Ρωμέϊκου που έλεγε Ο Αγ. Κωσμάς ο Αιτωλ.) και θα το οδηγήσει(και πολύ σύντομα μαλιστα)στην ενδοξότερη στιγμή της ιστορίας του, που μπροστά της θα ωχριά και αυτή η ίδια η Βυζαντινή αυτοκρατορία στο απόγειό της.
    Αμήν (αλήθεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η στρατηγική καθορίζεται από αυτούς που κυβερνούν και βλέπουμε πόσο καλά πάμε, οι γέροντες μας δίνουν θάρρος να μην απελπιζόμαστε από την κατάσταση, δόξα τω Θεω!
    Όσο για τον γέροντα Εφραίμ, να δω πόσοι από αυτούς που έριξαν λάσπη θα ζητήσουν συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο 12:39 μ.μ. Στα θέματα της πίστης, όπως και στα θέματα της καρδιάς, δεν υπάρχει στρατηγική. Έχουν καταφέρει σιγά σιγά να μας πείσουν ότι τα πάντα στη ζωή αυτή είναι εγκεφαλικά και δεν υπάρχει τίποτε μέσα μας πέρα από αυτά που είναι σε θέση να περιγράψουν οι φυσικές επιστήμες.

    Είναι δικαίωμα, φυσικά, του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει, εφόσον σέβεται συγχρόνως και τη γνώμη του διπλανού του, που ίσως έχει αντίθετη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τα δουμε να συμβαινουν για να τα πιστεψουμε. Αλλιως ειναι υποπτα ολα αυτά (το ποιο πιθανό). Που ειναι η ελευθερια του ανθρωπου αν τα γεγονοτα ειναι προκαθορισμένα? Σε μια τετοια περιπτωση, ποιο ειναι τελος παντων το νοημα αυτού του θεατρου του παραλογου??? Καποιοι παιζουν με το μυαλό μας. Αν πιστευαν εστω και κατ' ελαχιστον στην διοικουσα εκκλησια αυτά που λενε. θα ηταν διαφορετικοι, πολυ διαφορετικοι...Να ειστε βεβαιοι...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΖ,
    δεν λέγονται για να γίνουν αλλά επειδή θα γίνουν.
    Όσο για τη διοικούσα εκκλησία έχεις κάποιο δίκιο αλλά ισχύει ό,τι για όλους μας που λέμε πως πιστεύουμε. Μας χρειάζεται η κριτική για να δούμε που πορευόμαστε, ωστόσο η πορεία μας στην εν Χριστω ζωή είναι ένας αγώνας (με πτώσεις) μέχρι το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν ο γέροντας Ιωσήφ λέει στο βίντεο ότι "θα τραβήξει πίσω το διεθνές κεφάλαιο, το πετρελαϊκό" εννοεί ότι θα γίνει παγκόσμιο κραχ; Ρωτάω γιατί αμέσως μετά λέει "τότε θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]