Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευτυχώς που χρεοκοπούμε επιλεκτικά...


Νά 'ναι καλά ο άνθρωπος. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Που μας έφερε όλους στο τσακίρ κέφι με τη δήλωσή του «η λέξη «επιλεκτική χρεοκοπία» τρομάζει χωρίς λόγο. Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός. Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα»…

Και το ‘ριξε πρώτος στο χορό της επιλεκτικής χρεοκοπίας, με πίπιζες και νταούλια, ενώ τον κρατούσε ο πατριώτης Γ. Παπανδρέου. Και κοντά κι εμείς, γιατί για να το λέει ο Βενιζέλος με το όνομα, έτσι θα ‘ναι, άσχετα αν διαβάζουμε παντού, ότι ο τρόπος αυτός χρεοκοπίας, το πρώτο που προκαλεί είναι "κρίση ρευστότητας στις τράπεζες"…! Και το λέμε διακριτικά, και δεν το λέμε σε καμία περίπτωση, «ουρές σε τράπεζες, σε σούπερ μάρκετ», για να μας τραβάνε μέσα σαν τον περίφημο τορναδόρο.

Η δήλωση Βενιζέλου είναι εφάμιλλη, αν όχι μεγαλύτερης συλλεκτικής αξίας από τη δήλωση Πάγκαλου, ότι "το μνημόνιο είναι ευτυχία".
Είναι γεγονός ότι ο Βενιζέλος βρέθηκε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Και τα χειρότερα πράγματα μας τα λέει γελώντας. Φοβερός τύπος. Και ασφαλώς είναι ο καλύτερος να μας αμολήσει το "Ευτυχώς χρεοκοπήσαμε, επιλεκτικά"…!

Προς το παρόν τον χαίρονται οι Βρυξέλλες. Δεν υπάρχει φωτό από εκεί που να μην είναι σκασμένος στα γέλια και πιο πολύ σκασμένοι στα γέλια οι δίπλα του "Ευρωπαίοι ηγέτες". Μάλλον δεν τους έχει ξανατύχει τέτοιο πράγμα. άνθρωπος μέσα στο γέλιο, μέσα στη χαρά της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

"Χοντρό παιδί, χαρά γεμάτο", έχουν διασκευάσει στις Βρυξέλλες τη γνωστή έκφραση.

Ωπα, ώπα! Ακόμα δεν βγήκαμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε την επιλεκτική χρεοκοπία, που προωθεί ο Βενιζέλος, άρα τζάμπα ψηφίσαμε και το μακροπρόθεσμο;

Ναι. δεν είναι καν "πιστωτικό επεισόδιο" η επιλεκτική χρεοκοπία. "Εγκεφαλικό επεισόδιο", ίσως. Δεν το αποκλείει κανένας. Ούτε καν ο Βενιζέλος.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]