Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως δεν πρέπει να γίνει εισαγγελική έρευνα για τον Αντρίκο Παπανδρέου...;


Και ξαφνικά έπεσε σαν κεραυνός η είδηση πως η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να ερευνήσει την καταγγελία της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" (είχε βέβαια προηγηθεί το διαδίκτυο και η "Ολυμπία" που παρουσίασε το σκάνδαλο, αλλά φαίνεται πως οι εισαγγελείς δεν είναι τεχνολογικά προηγμένοι...) σχετικά με την εμπλοκή και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αντρίκου Παπανδρέου (αδελφού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου).

Ξαφνιάζει, κυριολεκτικά η ευαισθησία των εισαγγελέων, οι οποίοι αποφάσισαν να ερευνήσουν το όλο θέμα. Όμως, επειδή ζούμε στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, στην Ελλάδα της τροϊκανής δημοκρατίας του Γιώργου Παπανδρέου, στην Ελλάδα της υπαρκτήςκοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, στην Ελλάδα όπου τα πάντα είναι δυνατά για την εξουσία και τα πάντα είναι αδύνατα για το δίκαιο των πολιτών... μήπως θα έπρεπε να πονηρευτούμε και να ζητήσουμε την διερεύνηση των δραστηριοτήτων του Αντρίκου Παπανδρέου όταν ο αδελφός του (Γιώργος Παπανδρέου) θα πάψει να κατέχει την θέση του πρωθυπουργού;

Ίσως οι προσωπικές μου επιφυλάξεις να είναι πλέον του δέοντος, όμως μήπως θα έπρεπε να αποφύγουμε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως σε μία υπόθεση η οποία ενδέχεται να "κουκουλωθεί" και οριστικά και αμετάκλητα να τεθεί στο αρχείο;

Αλήθεια, πιστεύετε όλοι εσείς, πως εάν οι εισαγγελείς ανακαλύψουν (λέμε, εάν...) εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου στην προώθηση CDS εις βάρος της Ελλάδας, θα τολμήσει η πολιτική ηγεσία της χώρας (δηλαδή ο αδελφός του Γιώργος Παπανδρέου) να δικάσει και να καταδικάσει αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα του αδελφού του;
Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο είναι παράνομο να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο ο Αντρίκος και κατά πόσο είναι ηθικό...;
Κι επειδή μάλλον θα καταλήξουμε στο ηθικό μέρος, που προφανώς δεν θα καταδικάσει κανέναν, μπορούμε να αναρωτηθούμε από τώρα τι θα σημαίνει κάτι τέτοιο;
Μήπως θα σημαίνει οριστική αθώωση όλων όσων (και εάν) έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες υποθέσεις...;
Μήπως, η έρευνα καταλήξει σε συμπέρασμα απολύτως "διαφανές" και αθωώσει εκ των προτέρων όλους εκείνους (που πιθανότατα) έχουν εγκληματίσει εις βάρος της Ελλάδας, προκειμένου να πλουτίσουν οι ίδιοι;

Μήπως θα έπρεπε αυτές οι έρευνες και οι δίκες (όποτε και εάν γίνουν) να πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή απλών Ελλήνων πολιτών και κυρίως με άλλη κυβέρνηση;

Ας αναρωτηθούμε και μετά ας πράξουμε τα πρέποντα...


Η είδηση όπως δημοσιεύθηκε

Εισαγγελική παρέμβαση για το δημοσίευμα της «Ε» σύμφωνα με το οποίο ο αδερφός του πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου, μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης Unigestion, η οποία προτείνει CDS, δηλαδή συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεωκοπίας χωρών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρης Πεπόνης, θα διερευνηθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος ώστε να εξεταστεί αν έχει τελεστεί κάποιο αδίκημα που να σχετίζεται με προσβολή της εθνικής οικονομίας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Δε νομίζω ότι περιμένει κανείς να καταδικαστεί. Να ξεβρακωθεί ακόμα μια φορά η "Δικαιοσύνη" περιμένουν, για να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά ότι είναι και τυφλή και κουφή και ανάπηρη. Άλλωστε και στην προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχαν κρούσματα "νομίμων αλλά μη ηθικών" και μια χαρά "καθάρισαν" με τη "Δικαιοσύνη" και μάλιστα επανήλθαν στην πολιτική ζωή. Δε βλέπω να τους λέει κανείς "Ουστ! που θα μιλήσεις εσύ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπαρχει δικαιοσυνη!Θεικη.
    εως τεταρτης γενεας θα φτασει,κι ακομα παραπερα...
    και στους δικαστες θα φτασει...
    παντου θα φτασει..
    κανεις δεν θα γλυτωσει...
    θα ναι δυνατο το κτυπημα..
    ετσι λεει το συλλογικο προαισθημα.
    η παγκοσμια αλητεια,θα τελειωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΔΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΑΓΙΚΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΜΠΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΓΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΜΑ.

    ΓΙΑ 'ΜΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.
    ΤΟ ΛΕΩ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ..

    ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΟ ΝΑ ΤΟ ΖΕΙΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΦΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕ ΛΕΝΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΩ, ΟΤΑΝ ΔΩ ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 10% ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΜΕΤΑΞΥ 4 ΚΑΙ 7%.

    ΣΚΕΨΟΥ, ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΗΘΟΥΣ).

    ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ, ΘΕΣΕΙΣ, ΠΛΟΥΤΟ, ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ, ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ.

    ΟΤΑΝ ΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ.

    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tη δική τους αντίληψη του τι είναι δικαιοσύνη την έχουμε δει τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Φοβάμαι ότι θα τον βγάλουν και δικαιωμένο από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]