Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρήκαν λεφτά για να χτίσουν "προσωρινό" τζαμί

  • Στρατόπεδο του Ναυτικού παραχωρείται για τζαμί που θα κοστίσει 15 εκατ. ευρώ

Η κυβέρνηση μπορεί να μη βρήκε άλλο τρόπο εκτός από την άγρια λιτότητα για να εξυπηρετήσει τους στόχους του μνημονίου, βρήκε όμως 15 εκατ. ευρώ και 16 στρέμματα κρατικής γης προκειμένου να ανεγερθεί άμεσα μουσουλμανικό τέμενος στην καρδιά της Αθήνας.

Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, απαρατήρητη πέρασε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, με την οποία οροθετήθηκε και χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «χώρος συνάθροισης κοινού» ή έκταση όπου πρόκειται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού με ημερομηνία 5/5/2011, καθορίζεται η έκταση 16 στρεμμάτων στην παλαιά βάση του Ναυτικού στον Βοτανικό, όπου πρόκειται να ανεγερθούν το μουσουλμανικό τέμενος, η βιβλιοθήκη, οι χώροι υγιεινής τα γραφεία κ.ά.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου τεμένους, υφιστάμενα υπόστεγα του πρώην ναυτικού οχυρού θα διαμορφωθούν ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις λατρευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η προσωρινή χρήση των πρώην εγκαταστάσεων ήταν πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος έχει και τον συντονισμό για την υλοποίηση του έργου.

Η συγκεκριμένη έκταση μέχρι πρότινος ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραχωρήθηκε ήδη στην κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), περιουσιακά στοιχεία της οποίας θα είναι το τέμενος και οι λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις. Θα ανεγερθούν με αποκλειστικές δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου και σύμφωνα με τον αρχικό υπολογισμό θα δαπανηθούν 15 εκατ. ευρώ, αν και λόγω της κρίσης υπάρχουν φωνές που ζητούν να μειωθεί το συγκεκριμένο ποσό.

Απορίας άξιο(;) είναι το γεγονός πως η αδειοδότηση αυτή, με βάση το ΦΕΚ του κυρίου Σηφουνάκη, είναι για προσωρινό χτίσιμο τεμένους!!! Τονίζουμε την λέξη "προσωρινό", κι αυτό γιατί στο ίδιο ΦΕΚ δεν αναγράφεται ο "προσωρινός" χρόνος, ούτε κατατίθεται ο τρόπος παύσης λειτουργίας και ισοπέδωσης του τεμένους όταν αυτό αντικατασταθεί από κάποιο μόνιμο (το οποίο υπαινίσσεται το ΦΕΚ, αλλά μέχρις εκεί...).

Τί είναι λοιπόν, μονιμότερο εκ του προσωρινού; Ποιά κυβέρνηση θα τολμήσει να γκρεμίσει ένα "προσωρινό" τέμενος; Μήπως ο ίδιος ο κύριος Σηφουνάκης σκοπεύει να χειριστεί τα μηχανήματα κατεδάφισης του τεμένους όταν παύσει το "προσωρινό" του χαρακτήρα του; Έχει αναλογισθεί ο κατά τα λοιπά νεο-πατριώτης κύριος Σηφουνάκης, τί ακριβώς θα σημαίνει για την Ελλάδα η ανακοίνωση απόφασης για κατεδάφιση ενός τεμένους;

Λοιπόν, επειδή ο κύριος Σηφουνάκης μπορεί να λατρεύει τον οθωμανισμό, αυτό δεν τον καθιστά αρμόδιο ώστε με αποφάσεις του να γίνει αιτία δημιουργίας εντάσεων της Ελλάδας με το Ισλάμ. Θα πρέπει να κιατανοήσει πως μπορεί να κοροϊδεύει την οικογένειά του, τον εαυτό του, τους φίλους του ή τους προσωπικούς του ψηφοφόρους, αλλά μέχρις εκεί. Η πολιτική του πορεία δημιουργεί εθνικά προβλήματα και σύμφωνα με τις πολιτικές(;) του θέσεις και αποφάσεις θα κριθεί στο μέλλον από την Δικαιοσύνη. Αυτή η χώρα δεν είναι ιδιόκτητο αμπέλι κανενός Σηφουνάκη και συναφών του είδους του πολιτικών... όσο πιό γρήγορα κατανοήσουν οι διάφοροι "Σηφουνάκηδες" το μέγεθος της ευθύνης τους, τόσο πιό σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσουν όλες τις απαραίτητες πολιτικές δράσεις για να εξαλείψουν τις εκτρωματικές τους νεο-πατριωτικές πολιτικές.

Και κάτι ακόμη: Σε αυτή τη χώρα, την Ελλάδα, μπορεί σήμερα να μην υπάρχει Δημοκρατία, μπορεί να μην υπάρχει Δικαιοσύνη... δεν σημαίνει όμως πως αυτό θα ισχύει για πάντα... Κάποιοι θα δώσουν λόγο για τις πράξεις τους και θα γνωρίσουν ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στην ιστορία ποινές για όλα όσα κάνει ο νεο-πατριωτισμός τους...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Kατά την ομολογία του (Πακιστανού) προέδρου του συλλόγου των μουσουλμάνων, ο αριθμός τους μόνο στο νομό Αττικής αγγίζει το εκατομμύριο. (Από αυτό εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών στο νομό Αττικής θα πρέπει να είναι γύρω στα 2,5 εκατομμύρια.)

    Ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι στην Αττική, λοιπόν, από 100.000 περίπου που ήταν πριν από 10 χρόνια, με τα νοσοκομεία σε ουσιαστική δυσλειτουργία από τον υπερβολικό αριθμό ασθενών, τη διακίνηση ηρωίνης από τους ίδιους τους Πακιστανούς και Αφγανούς να έχει ρημάξει τις γειτονιές, την πορνεία να είναι ανεξέλεγκτη, τις ληστείες μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια μας να μην παίρνουν τέλος, κι εμείς ως φορολογούμενοι πολίτες καλούμαστε να δείξουμε κατανόηση, αλληλεγγύη, με την ελπίδα ότι, αν χτιστεί αυτό το "προσωρινό" τζαμί, τα άγρια θα ημερέψουν.

    Θα σας το θέσω απλά. Χτες ερχόμουν από την λαϊκή και είδα μια γιαγιά πεσμένη μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο να βογγάει. Έτρεξα να δω τι έγινε και πώς μπορώ να βοηθήσω, φώναξα τριγύρω να βγούν οι καταστηματάρχες να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η γυναίκα μας είπε να μη φωνάξουμε ασθενοφόρο, μόνο ένα μπράτσο ήθελε να τη σηκώσει και μια καρέκλα να καθήσει. Όταν κάθησε και μπόρεσε να πάρει ανάσα, είδαμε τα αίματα στο λαιμό της από τις γρατζουνιές. "Σαν το διάβολο ήρθε από πίσω μου", μας είπε. "Πού είδε αυτό το μικρό σταυρουδάκι που φόραγα; Είναι τόσο λεπτή η αλυσίδα - πού την είδε; Ήταν το μοναδικό δώρο που έχω από τον άντρα μου να τον θυμάμαι. Μου έσκισε το πάνω κουμπί της ρόμπας μου για να τη σπάσει". Την ρώτησαν οι γείτονες αν ήταν ξένος. "Μαύρο δέρμα είχε. Δεν ξέρω". Μας είπε ότι δεν της πήρε το πορτοφόλι, γιατί όταν το άνοιξε, βρήκε μόνο 50 λεπτά μέσα.

    Αυτό, λοιπόν, το "προσωρινό" τζαμί πέστε μου τι θα αλλάξει. Αν θα εξημερώσει τα ανήμερα. Και πέστε μου και το άλλο. Και οι παππούδες μας μετανάστες έφυγαν. Σε Αργεντινή, Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία και αλλού. Ακούσατε ποτέ να αφηγούνται σε αυτές τις χώρες παρόμοιες ιστορίες για τους Έλληνες; Μια ζωή εργάτες (ο δικός μου σε εργοστάσιο χάλυβα μια ζωή, με ελάχιστα ένσημα), αλλά με λευκό ποινικό μητρώο. Και καλούμαστε εμείς, οι απόγονοι αυτών των ανθρώπων που επέστρεψαν στην πατρίδα, να συναινέσουμε σε αυτή την κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα γινεται κατανοητο γιατι θελουν να μειωσουν το συνολο των ενεργων στρατοπεδων.
    Ειτε για τζαμια,ειτε για χωρους εγκαταστασης λαθρομεταναστων που αργα ή γρηγορα θα νομιμοποιηθουν!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]