Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υιοθεσίες συντεχνιών

  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Αυτές τις μέρες θα συγκληθούν οι ευρωπαίοι ηγέτες για να αποφασίσουν αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής οικονομικής θεραπείας ή θα αποσυνδεθεί, ώστε να επέλθει το μοιραίο.

Σαν έλληνας πολίτης, κάτοικος αυτής της χώρας κάποιες δεκαετίες τώρα, δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει τις λογικές, τις πρακτικές, τις συμπεριφορές, τις αντιλήψεις μας.

Συγκεκριμένα.

Θα ήθελα η κάθε χώρα του πλανήτη Γη να αγκαλιάσει, να υιοθετήσει και κάποια συντεχνία.
Οργανωμένα συμφέροντα αποκαλούνται από κάποιους άλλους.

Να συνέλθει το λοιπόν η Κοινωνία των Εθνών, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτάκτως, εκτός από τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και κάθε χώρα του πλανήτη μας να υιοθετήσει μία συντεχνία.

Η Γαλλία ας πούμε για παράδειγμα, τους φορτηγατζήδες.

Όταν οι φορτηγατζήδες απεργούν και κλείνουν με τα φορτηγά τους δρόμους και τις εθνικές οδούς, θα έρχεται στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, ας φέρνει αν θέλει και την σύζυγό του ή κάποια φίλη του, θα τα λένε με τους φορτηγατζήδες, και μετά θα ανοίγουν οι δρόμοι.

Τώρα τα κανάλια και εμείς των παραθύρων και των μεσημεριανών εκπομπών αν πέσουμε πάνω στην Κάρλα Μπρούνη και την εγκυμοσύνη της και όχι στον Νικολά Σαρκοζί, αυτό είναι δική μας υπόθεση.

Με το σούσουρο που θα γίνεται, η προβολή της χώρας είναι εξασφαλισμένη.

Ίσως ακόμα - ακόμα να μην ανοίξουν και όλοι οι δρόμοι.

Κι αυτό είναι δευτερεύον θέμα.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπορίς Μπορίσωφ από πέρυσι, στα πλαίσια μιας τέτοιας αντίληψης, υιοθέτησε τους αγρότες.

Όταν πέρυσι οι αγρότες με τα τρακτέρ είχαν μπλόκα σε πάνω από τριάντα κομβικά σημεία της χώρας, πήρε το ελικόπτερο ο άνθρωπος, κατέβηκε στον Προμαχώνα, τα είπαν με τους αγρότες, λόγω χειμώνα ήπιαν και ρακή, έφαγαν και πατσά, και μετά έγινε το θαύμα.

Άνοιξε ο Προμαχώνας.

Ο Έλληνας πρέσβυς στον ΟΗΕ έπρεπε να το είχε κάνει κάτι τέτοιο.

Άν είχαν υιοθετηθεί οι συντεχνίες, με πρώτες αυτές που χαρακτηρίζονται κλειστά επαγγέλματα, από τις χώρες του πλανήτη μας, με εντολή του πρόεδρου της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον άνετα μπορούσε να πάει χθες στο λιμάνι του Πειραιά ή στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" να διαπραγματευτεί με τους ταξιτζήδες, να ανοίξουν λιμάνια και αεροδρόμια, ώστε γηγενείς και τουρίστες να πηγαινοέρχονται ελεύθερα.

Δεν φταίνε βέβαια μόνο οι κυβερνήσεις μας των τελευταίων τριανταπέντε χρόνων.

Φταίνε και οι συντεχνίες.

Αυτές έπρεπε να προτείνουν το πρόγραμμα. Η Ευρωπαίκή Ένωση και θα το στήριζε και θα το χρηματοδοτούσε.

Το πρόγραμμα θα είχε τίτλο: ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ.

Να έχουν και οι πρωθυπουργοί των διαφόρων χωρών να ασχολούνται με κάτι.

Εδώ που τα λέμε ποιός ηγέτης, ποιάς χώρας δεν θα ήθελε ως ανάδοχος κάποιας συντεχνίας να έλθει στην Ελλάδα να συμβάλλει στο άνοιγμα δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων, σιδηροδρομικών δικτύων.

Θα περνούσε στην Ιστορία με χρυσά γράμματα.

Όπως ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Θα έπαιρνα κι εγω ο απεργός κάποια αξία.

Άλλο να έρχεται για συνομιλίες μαζί σου ο πρωθυπουργός μιάς χώρας, κι άλλο να έρχονται τα ΜΑΤ να σου ανοίγουν το κεφάλι, να σε κυνηγάνε μέσα στα χωράφια, τα βουνά και τα λαγκάδια.

"Στη βράση κολλάει το σίδερο" λέει μια παροιμία από τα παλιά.

Άντε με το καλό.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας υιοθέτησε τους αγρότες, τα τρακτέρ, τους ελκυστήρες.

Απομένουν οι πρωθυπουργοί ή οι πρόεδροι Δημοκρατιών ή οι βασιλείς από άλλες 244 χώρες του πλανήτη μας, να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Όπως και 244 συντεχνίες΄από δικής μας πλευράς.

Να γίνουμε και πάλι ο ομφαλός της Γης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]