Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως ταλαιπωρεί τους ακρίτες το αθηνοκεντρικό κράτος

Εάν γράψω απλά «πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων», το 80% αυτών που θα το διαβάσουν δεν θα καταλάβουν τι γράφω.

Οι παλαιότεροι, θα το θυμούνται με....νοσταλγία. Ωραίες Εποχές !!!

Τότε που έπρεπε κάποιος κάτοικος του Τριγώνου πχ να κατέβαινε με το τρένο στην Αλεξανδρούπολη, δηλαδή μία μέρα ολόκληρη, να πήγαινε στη Διεύθυνση Χωροφυλακής να υπέβαλε αίτηση και σε 2-3 μέρες να πέρναγε να έπαιρνε το πολυπόθητο χαρτί!!!

Εάν βέβαια ήταν καλό παιδί και Νομιμόφρων, και έτσι θα έβγαζε και διαβατήριο, αφού είχε πουλήσει την αγελάδα ή τη βουβάλα (τόσο κόστιζε ένα διαβατήριο).

Έτσι έφευγαν οι Νέοι, για τις στοές του Βελγίου και τα σκουπίδια της Γερμανίας.

Όλοι τότε, όταν γύρναγαν στο Ελλάντα με άδεια, διηγόντουσαν πως πατούσαν διάφορα κουμπιά εκεί (αυτή ήταν η δουλειά τους ) και από την άλλη βγαίναν, κονσέρβες, λουκάνικα, τρακτέρ, αυτοκίνητα και ότι άλλο φαντάζεται κανείς.

Όλους βέβαια, τους Νεοέλληνες, τα αφεντικά των εργοστασίων ,τους είχαν σαν παιδιά τους,τους αγαπούσαν πολύ.

Μόνο κάποιος μπάρμπας μου, γύρισε μετά ένα χρόνο από την Γερμανία, περίπου το 1962-63 τον ρώτησα τι δουλειά έκανε εκεί και μου έδειξε τα ροζιασμένα χέρια του και μου είπε, «κασμά παιδί μου».

Ρώτησα πως γινόταν αυτός που ήξερε και λίγα γράμματα, να βάραγε κασμά και οικοδομή και οι άλλοι να δούλευαν με το κουμπί; Τότε μου είπε:

-«Για μας τους Έλληνες, ένα κουμπί υπάρχει μόνο, αυτοί που δουλεύουν στην αποτέφρωση των νεκρών, μόνο αυτοί πατάνε το κουμπί, για τους άλλους άσε να λένε».

Ο μπάρμπας μου βέβαια δεν ξαναγύρισε ποτέ στη Γερμανία.

Επανερχόμαστε όμως στο θέμα μας.

Όσον αφορά τα διάφορα δημόσια έγραφα,τα σπουδαία, όπως π.χ. και το Ποινικό Μητρώο, τότε τις καλές εποχές, έβγαιναν στην Αλεξ/πολη.

Ήταν ολόκληρο ταξίδι διακοπών για να έπαιρνε ένας Βορειοεβρίτης ένα τέτοιο χαρτί.

10 η ώρα άνοιγε το γραφείο του Ποινικού Μητρώου και 12 έκλεινε «δια το κοινόν», πρώτη μέρα υποβολή αυτοπροσώπως της αιτήσεως και μετά δύο ημέρας παραλαβή πιστοποιητικού!!!

Ά ρε ωραίες εποχές!!!Λες να πέρασαν όμως;

Τι λέτε μωρέ!!! Στην χώρα που βαρά, η ζέστη στο κεφάλι ζούμε (το καλοκαίρι), τον χειμώνα μας βαρά το κρύο και η ανοησία ορισμένων, έτσι συνεχίζεται και η ταλαιπωρία του κοσμάκη το ίδιο.

Σουφλιώτης τηλεφώνησε στο τμήμα διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρουπόλεως, για να ρωτήσει πως μπορεί να ανανεώσει το λήξαν διαβατήριό του.

Αφού του είπανε τι χρειάζεται (μία φωτογραφία, φωτοτυπίες παλαιού διαβατηρίου και ταυτότητας,παράβολο 84 και κάτι ευρώ και Πιστοποιητικό γεννήσεως του), αλλά πρέπει ο ίδιος ή μέλος της οικογένειάς του να κατεβεί στην Αλεξανδρούπολη για να πάρει από την σκοπιά της Διοίκησης(;)ραντεβού!!!

Ενημέρωση ότι από τις 6 η ώρα το πρωί περιμένει κόσμος για να κλείσει ραντεβού!!!

Ευρώπη το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!!!Οποία τιμή για τον απλό πολίτη να τον δέχονται προ της εισόδου, στην σκοπιά, της Α.Δ. Αλε/πόλεως και να του κλείνουν και ραντεβού!!!

Τι είναι δηλαδή ένας Σουφλιώτης να κατεβεί τρεις φορές για το διαβατήριό του στην Αλεξανδρούπολη;

Αστεία πράγματα!!! 450 χιλιόμετρα , περίπου 80 ευρώ βενζίνη. Κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Τρεις μέρες χάσιμο εργασίας και ταλαιπωρία, ταλαιπωρία και πάλι ταλαιπωρία.

Εάν κανείς πάρει τηλέφωνο σε ένα μικρομάζαγο, ακούει τον τηλεφωνητή «-Για ραντεβού πατήστε το 1, για να μάθετε που βρίσκεται η Μαρία το 2, για να βρίσετε το αφεντικό και να ξεσκάσετε το 3, για να σας βρίσουμε εμείς το 4 για οτιδήποτε άλλο θέλετε, υποβρύχιο (όχι του Ακη, το είπαμε)βανίλια,γλυκό κερασάκι, μέλι θυμαρίσιο, ή γλαρόσουπα, παρακαλώ περιμένετε για να συνδεθείτε».

Γιατί μωρέ παιδιά,της Ελλάδας παιδιά,γιατί μωρέ Υπουργέ μου της Προστασίας του Πολίτη , γιατί κύριε Περιφερειάρχα της Αν. Μακεδονίας και Θράκης δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Αστυνομική Διοίκηση της Αλεξ/πόλεως.

Εάν θέλετε να βλέπετε και ποιος Σουφλιώτης ζητά ραντεβού να βγάλει διαβατήριο, βάλτε μία καμερίτσα στη σκοπιά του Σουφλίου και μέσω SKYPE, θα έχετε τη φάτσα του στην Αλεξ/πολη.

Δεν μπορείτε να εκδίδεται διαβατήρια στο Σουφλί, δεν έχετε προσωπικό.

Γιατί Υπουργέ μου δεν παίρνεις μια απόφαση, όσοι θέλουν διαβατήρια να έρχονται να υποβάλουν αίτηση προσωπικά σε σένα στην Αθήνα; Που είναι το πρόβλημα;

Ήθελα να ξέρω στην Ευρώπη έτσι βγάζουν διαβατήρια; Σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα ταξιδεύει κάποιος 3 φορές επί 75 χιλιόμετρα για έκδοση διαβατηρίου; Έτσι Εγκυκλοπαιδικά μπορεί κάποιος υπεύθυνα να με πληροφορήσει;

Για αστυνόμευση δεν υπάρχει προσωπικό, για τα μηχανάκια με τις κομμένες εξατμίσεις που μας κόβουν τα νεύρα σε κομφετί, δεν υπάρχει προσωπικό για διαβατήρια δεν υπάρχει προσωπικό.

Μία προτασούλα, στους αρμοδίους, από έναν ταπεινό Ιθαγενή Εβρίτη.

Γιατί δεν κατεβάζετε μία σκοπιά στην Αγία Παρασκευή, δίπλα στη θάλασσα, με μία ομπρέλα, από αυτές τις τύπου σομπρέρο, που σκεπάζουν δεν σκεπάζουν ένα κεφάλι, και οι κύριοι τις νοικιάζουν σε 4-5-6-8 άτομα. Άλλο Ελληνικό αίσχος αυτό, ομπρελάκια που κανονικά τα βάζουν διακόσμηση στο κουπάκι το παγωτό αυτοί τα νοικιάζουν για σκιά!!!

Ελλάδος μεγαλείου συνέχεια. Γιατί μωρέ αυτή η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει με νηπιακή λογική;

Εάν λοιπόν βάλετε έναν αστυνομικό, ένστολο, σε τραπεζάκι με ομπρελίτσα, δίπλα στο κυματάκι, επιτυγχάνετε η αστυνόμευση της πλάζ, το κλείσιμο ραντεβού για διαβατήρια, με απόλυτη δροσιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν αριθμό από το μηχάνημα(ένα τέτοιο που έχουν οι τράπεζες), θα βγαίνει το νουμεράκι σε φωτεινή επιγραφή πάνω από το ομπρελάκι, μπορεί να το φωνάζει και ο αστυνομικός και ο λουόμενος θα προσέρχεται θα κλείνει το ραντεβού του και πλατς πάλι στο νερό!!!Ανεβασμένα πράγματα δηλαδή.

Τι να πει κανείς σ' αυτή τη χώρα του παραλόγου;

Λέτε να φταίει ο πολύς και δυνατός ήλιος; Μα το Χειμώνα;

Άντε να δούμε τι θα δούμε ακόμα!!!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Kάθε πέρσι και καλύτερα, φίλε Εβρίτη. Δεν έχουν έλεος. Έφτιαξε κάποτε το ΠΑΣΟΚ τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, αλλά κι αυτά για τα μεγάλα αστικά κέντρα τα έκανε. Σιγά μη νοιαζόταν για τους ακρίτες. Τώρα ήρθε ο Τζέφρυ και οι πανίβλακες του επιτελείου του και μας πήγαν πίσω σε εποχές Μπρέζνιεφ στη Σοβιετική Ένωση, που λένε ότι περίμενες τρία χρόνια μέχρι να σου βάλουν τηλέφωνο και αφού είχες πάει καμιά εικοσαριά φορές να ρωτήσεις τι έγινε μ' εκείνη την υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]