Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νάτος, νάτος ο... νονός


Η κατάσταση στη χώρα γίνεται όλο και πιο αστεία. Τώρα ο πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απορρίπτει το σενάριο «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Δηλαδή, προσπαθεί να μας πείσει ότι η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει από πέρσι, και υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν αυτό.

Οπωσδήποτε, όσο ηλίθιος και να είναι ένας λαός, είναι κάπως δύσκολο να του πεις πως -μετά το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο που υποτίθεται πως θα τον έσωζαν- θα πρέπει να φάει στο κεφάλι και μια πτώχευση.

Οπότε, τώρα το κυβερνητικό επιτελείο αναζητεί έναν γλυκό επιθετικό προσδιορισμό για τη χρεοκοπία και –για την ώρα- προκρίνεται το όνομα «επιλεκτική χρεοκοπία». Είναι αυτό που λέμε «αυτός είναι πολύ επιλεκτικός άνθρωπος».

Επειδή η χώρα μας ταλαιπωρείται για πολλά χρόνια με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, προτείνω να λυθεί αμέσως το θέμα της ονομασίας της χρεοκοπίας. Να την πουν «βόρεια χρεοκοπία» ή «νότια χρεοκοπία», να τελειώνουμε με τα βαφτίσια.

Μπορούν να την πουν και «χρεοκοπία του Αιγαίου». Είναι πιο ποιητικό.

Το θέμα της χρεοκοπίας δεν είναι σημαντικό.
Άλλωστε, σε δέκα χρόνια ποιος θα την θυμάται τη χρεοκοπία;
Οι σκλάβοι δεν έχουν ιστορική μνήμη.

(Δεν θέλω να διακόψω τη νιρβάνα κανενός αλλά έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι πως αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία -και έχουν καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία- όχι μόνο συνεχίζουν να είναι ελεύθεροι αλλά παραμένουν όλοι στις θέσεις τους και πολλοί απ’ αυτούς κυβερνούν τη χώρα;)

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]