Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι νεόπτωχοι της διπλανής πόρτας

Σοκάρει ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν δωρεάν φροντίδα

Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας έπιασαν πάτο. Μέχρι η κυβέρνηση να δικαιολογήσει την επιλεκτική χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, έχουν ήδη χρεοκοπήσει ζωηές και αξιοπρέπειες. Τα πολυϊατρεία δύο ανθρωπιστικών οργανώσεων, των «Γιατρών του Κόσμου» και της «Praksis», μέχρι σήμερα προσέφεραν δωρεάν φάρμακα και πρωτοβάθμια περίθαλψη κυρίως σε κατατρεγμένους μετανάστες που δεν είχαν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τον τελευταίο χρόνο όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Την πόρτα τους χτυπούν καθημερινά συνταξιούχοι, που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, μεσήλικες που λόγω της ανεργίας έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, γονείς που δεν έχουν να προσφέρουν στα παιδιά τους τη στοιχειώδη ιατρική φροντίδα, όπως είναι ο εμβολιασμός.

Ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτας Κρανάκης, δήλωσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ότι μέχρι πρότινος το ποσοστό των Ελλήνων που ζητούσαν βοήθεια ήταν 3-4% ενώ τώρα έχει φθάσει στο 30%! Αρκετοί είναι συνταξιούχοι, από 55 έως 60 ετών και άνω, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν έχουν ασφάλιση.

Υπάρχουν ακόμη άνεργοι που ζητούν τρόφιμα. Ο Ν.Κρανάκης θυμάται την περίπτωση μιας ηλικιωμένης, στην οποία οι γιρατοί συνέστησαν να παίρνει τα φάρμακά της μετά το φαγητό. Εκείνη τους είπε: «μην θεωρείτε δεδομένο ότι έχω πάντα να φάω».

Παρόμοια περιστατικά θυμάται και ο Τ. Αντύπας, επικεφαλής της «Praksis». Πέρυσι το ιατρείο της Αθήνας είχε προσφέρει βοήθεια σε 580 Έλληνες, ενώ φέτος ο αριθμός έχει φθάσει τους 1500. Στο ιατρείο της Θεσσαλονίκης πέρυσι είχαν καταφύγει 160 ασθενείς, ενώ φέτος έχουν πάει 800!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για να δουμε μεχρι ποτε θα υπαρχουν ολα αυτα τα πολυϊατρεια,διοτι ετσι οπως πανε και αυτοι θα χρεοκοπησουν!!
    Και στο τελος θα φτανουν στο διλημμα αν θα βοηθουν Ελληνες ή λαθρομεταναστες!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]