Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα στο σφαγείο της συνόδου κορυφής!

  • Σε «λύσεις» ασπιρίνες προσανατολίζεται η κυβέρνηση!
  • Ξορκίζουν τη συμμετοχή ιδιωτών, στο όνομα αποφυγής της επιλεκτικής χρεοκοπίας!
Στην «καλύτερη» περίπτωση η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης θα καταλήξει σε «λύσεις»-ημίμετρα για το ελληνικό δημόσιο χρέος, στη «χειρότερη» δεν θα αποσαφηνίσει τίποτα, παραπέμποντας στο μέλλον τις καταλήξεις.

Η γερμανική κυβέρνηση, εμφανίζεται να κάνει αόριστες δηλώσεις, οι οποίες κινούνται σε διαφορετικό μάλιστα κλίμα κάθε φορά. Για παράδειγμα, χτες η Α. Μέρκελ δήλωνε πως δεν θα υπάρξουν θεαματικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής ενώ σήμερα εμφανίστηκε βέβαιη πως θα υπάρξει συμφωνία όλων των μερών με "καλά αποτελέσματα", χωρίς όμως να πει ποιά θα είναι τα αποτελέσματα αυτά.
Η γαλλική πλευρά, από τη στιγμή που οι γαλλικές τράπεζες κατέχουν τα περισσότερα ελληνικά ομόλογα μεταξύ των τραπεζών της ευρωζώνης, φαίνεται πως αποκλείει εμμέσως οποιαδήποτε προοπτική κουρέματος, πχ μέσω επαναγοράς ομολόγων. Πιο συγκεκριμένα o Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν δήλωσε ότι οι ηγέτες πρέπει να στείλουν ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» που θα στρέφει την προσοχή στην μείωση των επιτοκίων και στην επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων.
Προς αναζήτηση συγκλίσεων λοιπόν, θα συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο, η Α. Μέρκελ και ο Ν. Σαρκοζί.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έκανε σήμερα αγωνιώδεις εκκλήσεις για την επίτευξη αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής. «Εάν δεν βρεθεί λύση, οι επιπτώσεις θα επεκταθούν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και ακόμη παραπέρα», υποστήριξε. Βέβαια αυτά που φωτογράφισε ως "λύσεις" ο κ. Μπαρόζο, αποτελούσαν απλώς αναμάσημα των γνωστών τριών αδιέξοδων σεναρίων με πιθανούς συνδυασμούς αυτών (επαναγορά μέρους των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μετακύλιση μέρους του χρέους, επιβολή φόρου στις τράπεζες).

Επομένως, και στις δύο περιπτώσεις είτε δηλαδή με αποφάσεις είτε χωρίς αυτές, η κρίση, μάλλον γρήγορα, θα παροξυνθεί και η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα υποστεί τη χειρότερη τύχη.
Ενδεικτικό πάντως, των οριακών καταστάσεων, στο πλαίσιο του σκυλοκαβγά όλων εναντίον όλων, είναι η καθυστέρηση στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής τουλάχιστον κατά 1 ώρα, επείδη ανέκυψαν "τεχνικά", δήθεν, ζητήματα.

Το τραγικό είναι ότι και η ίδια η κυβέρνηση, έχει περιορίσει τον πήχη στα ημίμετρα που συζητούνται στο πλαίσιο της Ε.Ε.
Ο μεν Γ. Παπανδρέου, μιλάει αορίστως, για την ανάγκη "αποφάσεων" αλλά σύμφωνα με τα "Νέα", μεταξύ των "κόκκινων γραμμών" του Πρωθυπουργού απέναντι στη Σύνοδο Κορυφής, δεν ορίζεται ούτε καν η μείωση, παρά μόνο ο γενικός όρος της "βιωσιμότητας", του ελληνικού χρέους.

Ουσιαστικά, παρ’ όλες τις επικοινωνιακές φανφάρες της, η κυβέρνηση είναι απλά παρακολουθητής των όποιων εξελίξεων με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, Παντελή Οικονόμου να ζητάει "να κρατήσουμε χαμηλά τον πήχη" ταυτιζόμενος πλήρως με την Ανγκελα Μέρκελ, στο ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα...

Ακόμα χειρότερα, το μόνο μέλημα της κυβέρνησης και ιδίως της ΝΔ, είναι να αποφευχθεί η συμμετοχή των ιδιωτών (βλ. τραπεζών) στην όποια «λύση».

Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει προοπτική, αφού η μόνη ουσιαστική λύση για το χρέος είναι η διαγραφή, χωρίς όρους, του μεγαλύτερου, τουλάχιστον, μέρος του!

πηγή: http://www.iskra.gr/

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]