Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως πρέπει να εφαρμόσουμε πολιτική ίσων μέτρων προς την Άγκυρα;


Η τουρκική προπαγάνδα απευθύνεται σε ηλίθιους και είναι απορίας άξιο το ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα "σαΐνια" του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών...! Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί η εξόφθαλμη ηλιθιότητα... Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ηλιθίους να μας κάνουν τους ξύπνιους...

Μήπως, συμπερασματικά, θα πρέπει να καταλήξουμε στο ότι οι δικοί μας είναι περισσότερο ηλίθιοι; Και στέκομαι σε αυτό, γιατί την εκδοχή να είναι εθνικοί μειοδότες δεν θέλω να την πιστέψω...

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης θέλουν να πηγαίνουν στην Τουρκία μόνο για τουρισμό. Δεν σκέφτονται καν την πιθανότητα η Θράκη να γίνει Τουρκική. Οι νεαρές μουσουλμάνες αρέσκονται σε τουρισμό μερικών ημερών σε τουριστικά αξιοθέατα της Τουρκίας. Δεν σκέφτονται καν να παντρευτούν Τούρκο... Γιατί άραγε;

Εμείς, καταθέτουμε μία πρόταση στην Ελληνική κυβέρνηση: Να επιβάλλετε την αρχή της αμοιβαιότητας. Να διώξετε από την Ελλάδα όλους όσους δεν σέβονται την συνθήκη της Λοζάνης και αυτοχαρακτηρίζονται Τούρκοι. Στη συνέχεια, να διώξετε - απελάσετε σχεδόν όλο τον ανδρικό πληθυσμό ικανό να εργασθεί, άνω των 15 ετών... Μετά αφήστε τα πράγματα να πάρουν την φυσική τους ροή... Αυτά έκαναν οι Τούρκοι στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και κατάφεραν να αδειάσουν την Πόλη από τους Έλληνες. Βέβαια, χρησιμοποίησαν και άλλες τακτικές, βίαιες έως θανατηφόρες, τις οποίες δεν πρέπει να μιμηθούμε... Διώξτε τους, απελάστε τους και όλα θα γίνουν ρόδινα...

Η Τουρκική προπαγάνδα
Εφ. Τζουμχουριέτ – Ελληνικής Θράκης 22-7-2011
Εμείς αυτό το θέμα δεν το αναλογιστήκαμε ή δεν του δώσαμε την προσοχή που έπρεπε. Δεν αφεθήκαμε εδώ έναντι των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης; Αφεθήκαμε…Αυτό σημαίνει πως ότι δικαιώματα έχουν εκείνοι έχουμε και εμείς…Να ένα παράδειγμα: Εκείνοι παρά την ανταλλαγή πληθυσμών, δεν έχουν 12 μητροπόλεις πέραν της Κωνσταντινούπολης; Έχουν… Τότε να έχουμε και εμείς 12 μουφτείες… Και ως αντίστοιχο του Πατριάρχη να υπάρχει ένας αρχιμουφτής… Ο Πατριάρχης δεν εκλέγει τους μητροπολίτες; Τότε και ο αρχιμουφτής τους μουφτήδες… Τόσο απλά είναι τα πράματα… Και παλιότερα τα είχαμε γράψει, Μάλιστα με παράδειγμα τότε τον θάνατο του πατριάρχη Δημητρίου.
Σχόλιο: Αυτήν την εξυπνακίστικη λογική της αμοιβαιότητας την επαναλαμβάνει τα τελευταία χρόνια και ο "σουλτάνος" Ερντογάν. Δηλαδή ήρθαν ως κατακτητές στην Μικρά Ασία, έκαψαν, σκότωσαν και εντέλει άφησαν και 1500 γερόντια σε μια πόλη 13 εκατομμυρίων. Κάτι σαν προστατευόμενο είδος. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για αμοιβαιότητα. Λοιπόν ας απελάσουμε πρώτα τους περίπου 2-3 χιλιάδες πράκτορες που παίρνουν μισθό από την Άγκυρα –ιμάμηδες, δασκάλους Κουράν Κουρσού, δημοσιογράφους, προέδρους τουρκοσυλλόγων, θεολόγους κ.α.- και μετά βλέπουμε. Αν μείνουν 1.500 μουσουλμάνοι στη Θράκη, ας κάνουν 12 μουφτείες, με 12 τζαμιά... φυσικά όλα τα άλλα τζαμιά θα... γκρεμιστούν ως ανισομερή... σε σχέση με τις Εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης... Όμορφο πράγμα η αμοιβαιότητα...

Αλλά ακόμη και υπό το σημερινό πληθυσμιακό καθεστώς, η κατάσταση στην Τουρκία είναι απολύτως εχθρική για τους χριστιανούς που τολμούν να παραμένουν και να θυμίζουν στους Τούρκους την Ελληνική ύπαρξη...

Αν δεν είσαι μουσουλμάνος είσαι ξένος!
Οι διακρίσεις σε βάρος των μειονοτήτων στις υπηρεσίες του κτηματολογίου σε Ίμβρο και Τένεδο έφτασαν σε σκανδαλώδη επίπεδα. Το κράτος εδώ ασκεί στους μη μουσουλμάνους που ζούνε εδώ μια μεταχείριση ατόμου "ξένης υπηκοότητας".

Ο δικηγόρος Ερχάν Πεκτσέ ανακοίνωσε πως και παλιότερα είχε θέσει πάλι αυτήν τον πολιτική διακρίσεων και πως οι κρατικές αρχές από τις οποίες ζητήθηκε κάποια δήλωση κρύβονται πίσω από δικαιολογίες περί "εθνικών συμφερόντων" και "κρατικών μυστικών".

Στην τελευταία μήνυση που υπέβαλε ο Πεκτσέ αναφέρει πως όταν οι χριστιανοί αγοράζουν ακίνητα από μουσουλμάνους και πηγαίνουν στο Κτηματολόγιο, η Υπηρεσία Κτηματολογίου τους έχει στο περίμενε για χρόνια. Ο Πεκτσέ υπέβαλε αίτημα για παροχή πληροφοριών, αλλά αφού η υπηρεσία δεν του τις παρείχε, μετέφερε το θέμα στα δικαστήρια.

Απόρρητη πληροφορία
Έναντι της μήνυσης του Πεκτσέ, ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης του Κτηματολογίου Μαχμούτ Ταστσί στο κείμενο υπεράσπισης που παρέδωσε στο δικαστήριο αναφέρεται πως "σε περίπτωση κοινοποίησης θα υπάρξει καθαρή ζημία στην ασφάλεια του κράτους, στις εξωτερικές της σχέσεις, στην εθνική της άμυνα και στην εθνική της ασφάλεια, και η φύση τους ως κρατικά απόρρητα τα θέτει εκτός των ανακοινώσιμων πληροφοριών και εγγράφων".

"Πρόσωπα ξένης υπηκοότητας"
Το δεύτερο όμως επιχείρημα που επικαλείται ο Ταστσί αποκάλυψε ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο. Να το επιχείρημα του:
"Από την άλλη μεριά το άρθρο 35 του νόμου υπ. αρ. 2644 αναφέρει πως «Τα φυσικά πρόσωπα ξένης υπηκοότητας υπό την προϋπόθεση της αμοιβαιότητας και της συμφωνίας με τις κείμενες διατάξεις των νόμων, μπορούνε να αποκτήσουν ακίνητα μέσα στα όρια του Τουρκικού κράτους τα οποία είναι ενταγμένα στα σχέδια πόλεως και είναι αναγνωρισμένα ως κτήσεις νόμιμες. Ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις για τυχόν φραγμούς στην εφαρμογή αυτών των κανόνων. Φυσικά πρόσωπα ξένης υπηκοότητας δεν μπορούνε να αγοράσουν πάνω από 2,5 εκτάρια (10 στρέμματα)»
Σχόλιο: Δηλαδή ένας δικηγόρος ρωτά το επίσημο κράτος για ποιό λόγο δεν προχωρά σε έγκριση αγοραπωλησιών και το κράτος του απαντά με τα εξής δύο εντυπωσιακά επιχειρήματα:

1) Δεν σας απαντώ γιατί κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια!

και δεύτερο εξίσου εντυπωσιακό

2) επικαλείται νόμο που αφορά τους πολίτες ξένης υπηκοότητας, και τον εφαρμόζει με το έτσι θέλω σε Τούρκους υπήκοους Ελληνικής καταγωγής! Και μετά έρχεται ο Ερντογάν και μας ζητά αμοιβαιότητα στις μειονότητες!

Αλλά βέβαια βρήκε και τα κάνει και τώρα και νωρίτερα… Ας υπήρχε κάποιος με κοχόνες και ο Ταγίπ θα έφευγε... "μπουκωμένος"...


Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. O Τούρκος, όντας Τούρκος και έχοντας την πονηριά και την υστεροβουλία στον γενετικό του κώδικα, φυσικά και δεν σέβεται τη συνθήκη της Λωζάνης. Επιπλέον, εφαρμόζει χρόνια και εδώ και στην Κύπρο και στη Βουλγαρία (και όπου αλλού τον παίρνει) την τακτική του εποικισμού.

    Δεν θα ήταν απλούστερα τα πράγματα αν δεν είχε εγκαταλειφθεί η Θράκη στην τύχη της από το ελληνικό κράτος, αν είχε η Αθήνα φροντίσει να δώσει κίνητρα να μείνει ο κάθε Θρακιώτης στον τόπο του και να πολλαπλασιαστεί ο ντόπιος πληθυσμός της; Η Λέγκω όμως πάντα τυραννούσε τα παιδιά της΄και συνεχίζει να τα θυσιάζει και σήμερα.

    Κοιτάξτε λίγο, αν έχετε λίγο χρόνο, αυτή την είδηση, που αφορά την επιστροφή 22 αργυρών νομισμάτων των Αβδήρων στην ελληνική πολιτεία:

    http://www.xronos.gr/detail.php?ID=70921

    Ίσως να είμαι σε πικρόχολη διάθεση, αλλά σκεφτόμουν ότι ο Αμερικανός "αρχαιολάτρης", όπως τον αποκαλεί ο αρθρογράφος, μπορεί τελικά να αγαπά την Ελλάδα κάπως περισσότερο από κάποιους Έλληνες.

    Και κάτι ακόμα. Δεν θα έπρεπε κανονικά να εκτεθούν σε κάποιο θρακιώτικο μουσείο και όχι στο Νομισματικό της Αθήνας; Αρκετά πια με αυτό τον αθηνοκεντρισμό. Να πάνε οι θησαυροί εκεί που ανήκουν και όταν θα επισκεπτόμαστε τη Θράκη ΜΑΣ να τους θαυμάζουμε στον τόπο που δημιουργήθηκαν και δικαιούνται να μείνουν. Έτσι θα θυμίζουν σε κάποιους τι ιστορία έχει αυτός ο τόπος και πού ανήκει τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει αποδειχθεί ότι ο Τούρκος γαυγίζει και διεκδικεί αλλά μόλις βρει τον μάστορά του κολώνει. Ωραία δεν τους την έφερε η Αυστρία υποχρεώνοντάς τους να ανακαλέσουν τον Τούρκο πρέσβη από τη Βιέννη. Άκου να λένε στα διεθνή ΜΜΕ ότι οι Τούρκοι εκεί είναι υποχρεωμένοι να ζούνε σε γκέτο...

    Έξω το προξενείο από την Κομοτηνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βαρεθήκαμε να γράφουμε παντού, 600 χρόνια τώρα, ότι αν δεν έβρισκαν εσωτερικούς συνεργάτες, δε θα είχαν καταφέρει να κάνουν ούτε ένα βήμα.

    τι σημασία έχει τι είδους διαθέσεις έχουν οι άλλοι και τι σχεδιάζουν, τι μεθοδεύουν, τι καταφέρνουν, αφού "έλληνες" συνεργάζονται μαζί τους και τους ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ σε ότι έχουν ανάγκη για να κάνουν τη πολιτική που θέλουν ?!?!?

    καμία ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O δικηγόρος Πεκτσέ όταν πήγε να υπερασπιστεί τους χριστιανούς Ίμβριους χτύπησε στον μόνιμο τοίχο των τούρκικων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων. Εμείς διαθέτουμε παρόμοιο τοίχο για τα συμφέροντά μας; Ή αφήνουμε μια ομάδα να δρα ανενόχλητη εις βάρος μας δημιουργώντας δεδικασμένα και παραχωρώντας αδιαμφισβήτητα δικαιώματα για τριάκοντα αργύρια; Μια μέρα θα κριθούμε όλοι για την εγκληματική σιωπή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα "αστέρια" της βουλής μας έχουν και τουρκόφωνους στα ψηφοδέλτιά τους για αυτές τις περιοχές!!!

    Εδώ ο Γιωργάκης θα τους φτιάξει και Τζαμί για να προσεύχονται - και εν μέσω κρίσης με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου...!!!

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!! Την βλέπω την δουλειά....Σε λίγο θα έρθει και η ακυβερνησία..Όσο τραβάνε τα σχοινιά τόσο πιο κοντά το βλέπω το Blackhawk για να τους πάρει και να τους σηκώσει απο τη βουλή...σαν την Αργεντινή θα γίνει και εδώ...(Αρκεί να μην σκάσουν στην πλατεία τίποτα κρητικοί με τίποτα RPG και τους κατεβάσουν σα μπεκάτσες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]