Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον σε Τουρκία και Ελλάδα... Τί συμβαίνει; Τί ετοιμάζεται;


Μία ξαφνική εξέλιξη σε πολιτικό - διπλωματικό επίπεδο έρχεται να προσταθεί στην έτσι κι αλλιώς τρικυμιώδη Ελληνική πολιτική σκηνή. Η κυρία Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επισκέπτεται την περιοχή μας και ιδιαίτερα την Άγκυρα και την Αθήνα, προκειμένου να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους (προέδρους και πρωθυπουργούς) Ελλάδας και Τουρκίας...

Τί συμβαίνει; Προς τι η επίσκεψη αυτή; Ποιά η ατζέντα που θα φέρει μαζί της η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών; Αφορά τα Ελληνοτουρκικά, την ΑΟΖ, τις έρευνες για πετρέλαιο (και φυσικά τις αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου) ή μήπως είνα σχετική με την προσπάθεια επιβολής ηρεμίας προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι αμερικανικές τράπεζες που κατέχουν Ελληνικά ομόλογα αξίας 41 δισ. ευρώ; Η λογική θέλει όλα αυτά να αποτελούν το σύνολο των θεμάτων που θα θίξει η κυρία Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψή της τόσο στην Άγκυρα, όσο και στην Αθήνα. Όμως, οι "κακές γλώσσες" μιλάνε και για άσκηση πίεσης (αλλά και έμπρακτης στήριξης) προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος δείχνει όχι μόνο να μην θέλει να κυβερνήσει πλέον την Ελλάδα, αλλά προτιμά να είναι εκτός της χώρας την οποία υποτίθεται προς πρέπει να οδηγήσει έξω από την κρίση.

Τι γυρεύει, λοιπόν, η αλεπού στο παζάρι ή ελληνιστί τι ζητά η Χίλαρι αυτή την εποχή στην Ελλάδα;

Στις 17 και 18 Ιουλίου θα μας κάνει την τιμή να μας επισκεφτεί η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αφού το προηγούμενο διήμερο περάσει και από την Τουρκία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Κλίντον θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη και θα διεξάγει διμερείς επαφές με Τούρκους αξιωματούχους.

Κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, η υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου και άλλους πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσει τα ζητήματα της Λιβύης, της Συρίας, καθώς και ένα «πλήρες φάσμα» των κοινών διμερών και πολυμερών ζητημάτων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χίλαρι Κλίντον θα βρίσκεται στις 17 και 18 Ιουλίου στην Ελλάδα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Κ. Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Στ, Λαμπρινίδη και πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσει «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Αυτό το «αμοιβαίου ενδιαφέροντος» είναι που μας τρομάζει. Άραγε έρχεται για να δώσει εντολές στη φιλική προς τις ΗΠΑ κυβέρνηση, ή δε θέλει να φάνε ολάκερη την πίτα οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. Διότι οι ευκαιρίες και τα φιλέτα της Ελλάδας θα είναι πολλά και θα ενδιέφεραν την αμερικανική κυβέρνηση να παίξει ενεργό ρόλο στα νέα δεδομένα.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο που παίζουν οι τρεις αμερικανικοί οίκοι στο παιχνίδι με τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο Σεπτέμβριος κρίνεται ιδιαίτερα "επικίνδυνος" μήνας για την αμερικανική οικονομία. Δείγμα της επικινδυνότητας αυτής είχαμε με την υποτίμηση της πολιτείας της Μινεσότα από τους οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι με την συγκεκριμένη υποτίμηση έδειξαν τα δόντια τους σε μία ξεκάθαρη επίδειξη δύναμης έναντι της αμερικανικής οικονομίας. Ίσως, ο Σεπτέμβριος να είναι -τελικά- ο ιδανικός μήνας για να μεγιστοποιηθεί το Ελληνικό - Ευρωπαϊκό πρόβλημα, προκειμένου να μην γιγαντωθεί επικοινωνιακά οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην αμερικανική οικονομία...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. #((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
    ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
    ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να προγραμματίζεται άφιξη της συγκεκριμένης κυρίας, μάλλον κάτι σχεδιάζεται για Μέση Ανατολή. Τι μάλλον, σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε 8,05 τι πινεις και δεν μας δινεις...ποιος βασιλιας γιαννης.....βρε παλικαρι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]