Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επέλεξαν την σοσιαλιστική βαρβαρότητα

Τελικά, αυτή η κυβέρνηση, με τις αστείες παλινωδίες της, δείχνει πως κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να υπονομεύσει κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Δεν εξηγείται αλλιώς το νέο μέτωπο που επέλεξε να ανοίξει, αυτή τη φορά, με τους ιδιοκτήτες ταξί και να επιφέρει πλήγμα στον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί το μόνο τομέα που μπορεί να λειτουργήσει ως όχημα για την ανάκαμψη στη, βυθισμένη στην ύφεση, Ελλάδα του Μνημονίου.

Είναι απίστευτο, αλλά εκεί που και η ίδια η κυβέρνηση θεωρούσε το θέμα των ταξί λυμένο, καθώς είχε επέλθει συμφωνία και με τους ιδιοκτήτες και με την Τρόικα, ήλθε ο νέος υπουργός Μεταφορών να αναιρέσει, μέσα σε μία νύχτα, εντελώς ανεξήγητα, τις ρυθμίσεις του προκατόχου του.

Η θέση μας είναι υπέρ του ανοίγματος των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων [...] Ομως, ένα κατά παραχώρηση δημόσιο μέσο μεταφοράς, όπως είναι το ταξί, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο ως «κλειστό» επάγγελμα, χωρίς καν να λαμβάνεται υπόψη το ευρωπαϊκό μοντέλο[.....]

Ένας λοιπόν ακόμα λανθασμένος χειρισμός από πλευράς της κυβέρνησης έρχεται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι θα έλυνε σε ένα θέμα που συνδέεται άμεσα με την εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου.

Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι με την ίδια σκληρότητα που η κυβέρνηση επιβάλλει στην κοινωνία το Μνημόνιο, με τον ίδιο τρόπο διαχειρίζεται και τις επιμέρους κρίσεις που η ίδια δημιουργεί.

Καθιστά, έτσι, σαφές ότι από το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που είχε θέσει ο Γ. Παπανδρέου, εκείνος και η κυβέρνησή του έχουν επιλέξει το δεύτερο.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όλες αυτές οι παράλογες αποφάσεις και τα μέτρα (π.χ. νέα αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα) μοιάζουν σαν μια συνειδητή, σχεδιασμένη προσπάθεια να μας φέρουν στα όριά μας, να μας εξαγριώσουν για να αντιδράσουμε. Εφαρμόζουν την ίδια συνταγή με της Αργεντινής, πράγμα που σημαίνει ότι στοχεύουν στα ίδια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχολιαζω τον ανωνυμο 19/7 12.44.
    Βρισκω πολυ σωστη την υποψια σου οτι προκειται για εσκεμμενη υπονομευση της εθνικης οικονομιας,διαφωνω ως προς το οτι μας προκαλουν για να αντιδρασουμε.Μας θεωρουν δεδομενους.Δεν λογαριαζουν με βιαιη αντιδραση μας αυτην την στιγμη.Αυτην θα την ''γαργαλησουν''αργοτερα.Η προτεραιοτητα τους τωρα,δειχνει να ειναι το γονατισμα της Ελλαδος,ωστε να την σκυλευσουν οσο το δυνατον ευκολωτερα και φθηνωτερα.Οταν αυτο εξασφαλισθει,τοτε θα επιχειρησουν να ερεθισουν τα πνευματα,ωστε να παμε σε σεναρια Αργεντινης,η ακομη και σε εμφυλιο.Διοτι,ας μην κορο'ι'δευομαστε,στοχος τους δεν ειναι μονο η περιουσια της Ελλαδος,ειναι η ιδια η Ελλας ως εθνος,ως ιστορια,ως συμβολο και ως πνευμα.Αυτο δεν πρεπει ποτε να κανουμε οτι δεν το βλεπουμε,μονο και μονο για να ''κοιμομαστε ησυχοι''...
    Ενω η αληθεια ειναι οτι κοιμομαστε ορθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]