Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αλβανοποίηση των Σκοπίων


Παραθέτουμε μεταφρασμένη επιστολή αναγνώστη η οποία στάλθηκε στο ιστολόγιο gates of vienna, σχετική με τη διείσδυση του Ισλάμ στην πΓΔΜ αλλά και σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων οι οποίες τυγχάνει να βρίσκονται στα επικείμενα σύνορα της Μεγάλης Αλβανίας:

"Είμαι τακτικός αναγνώστης του ιστολογίου σας και πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συλλογή ειδήσεων που τα κυρίαρχα ΜΜΕ κρατούν μυστικά από τον μέσο αδαή νομοταγή πολίτη του Δυτικού κόσμου.

Έχω δει μερικές δημοσιεύσεις στο παρελθόν σχετικά με ζητήματα των Βαλκανίων, τόσο ιστορικού περιεχομένου, όσο και γεγονότων τα οποία συμβαίνουν σήμερα (π.χ. τη διαμαρτυρία των Βουλγάρων για εκείνο το τζαμί). Προσωπικά είναι συνδεδεμένος με μια άλλη βαλκανική χώρα, τη Μακεδονία, καθώς η σύζυγος μου είναι ιθαγενής Μακεδόνισσα. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι αυτή είναι μια χώρα με καλούς ανθρώπους και πολύ πλούσια ιστορία, και βρίσκονται κάτω από ένα συνδυασμό πίεσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εισβολής από μουσουλμάνους Αλβανούς. Αισθάνομαι πως οι Μακεδόνες είναι τώρα καταδικασμένοι να πνιγούν μέσα στην ίδια τους την ανοχή.

mapbalkansΕπιτρέψτε μου να σας δώσω μερικά παραδείγματα για το λόγο που ανησυχώ για αυτή τη χώρα και, λαμβάνοντας υπόψιν τη γεωγραφική της θέση, γιατί αυτό είναι σημαντικό για την Ευρώπη (αλλά δυστυχώς άγνωστο στους περισσότερους..)

Νωρίτερα φέτος έγιναν εκλογές στη Μακεδονία. Βρισκόμενος εκεί κατά τη διάρκεια ταξιδιού, παρατήρησα κάτι ενδιαφέρον στην τοπική τηλεόραση: ανθρώπους με μικρά όπλα, (κυρίως AK-47 και περίστροφα) να παίρνουν θέσεις σε εκλογικά κέντρα. Ρώτησα τη σύζυγο μου τι ήταν όλο αυτό... και μου απάντησε ότι αυτά ήταν πλάνα από τις προηγούμενες εκλογές. Μου μετάφρασε επίσης μια είδηση η οποία έδειχνε τους ηγέτες των κύριων κομμάτων που εκπροσωπούν τις αλβανικές μειονότητες: είχαν μόλις υπογράψει ένα συμβόλαιο ότι φέτος δεν θα υπήρχε τέτοια βία κατά τη διάρκεια των εκλογών. Μου εξήγησε ότι αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο για την Αλβανική (μουσουλμανική) κοινότητα, να εμποδίζουν τους Μακεδόνες να ψηφίσουν, έτσι ώστε να νικήσουν σε αυτήν την περιοχή τα Αλβανικά (μουσουλμανικά) κόμματα, με όποιον τρόπο χρειαστεί. Πρέπει να υπάρχουν πηγές στο διαδίκτυο που να μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό, αλλά οι περισσότερες Μακεδονικές ειδήσεις είναι στα Μακεδονικά Κυριλλικά φυσικά, πράγμα που καταστά αρκετά δύσκολο να βρεθούν (σ.τ.μ. οι πηγές).

Άλλο ένα παράδειγμα από τη φετινή χρονιά: Στα Σκόπια, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, χτιζόταν μια εκκλησία/μουσείο στη θέση ενός παλιού φρουρίου, το οποίο βρίσκεται στην ελεγχόμενη από αλβανούς μουσουλμάνους περιοχή που είναι περισσότερο γνωστή ως 'το Μπαζάρ'. (σ.τ.μ.: αναφέρεται στο φρούριο Καλέ. Για περισσότερα, διαβάστε τα άρθρα: Σύγκρουση Σκοπιανών με Αλβανούς αφήνει 8 τραυματίες και Φουντωνει η ρητορική μίσους στα Σκόπια). Συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές εκεί επειδή δεν ήθελαν να χτιστεί μια εκκλησία/μουσείο στην "δική τους" περιοχή, κι έτσι ξέσπασε βία. Από τότε αυτό το θαυμάσιο μέρος έχει σφραγιστεί για το κοινό και φρουρείται από ένοπλα αστυνομικά οχήματα. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: ένας από τους αλβανούς μουσουλμάνους διαδηλωτές που συνελήφθη, ήταν αρχισύμβουλος του Δανού πρέσβη και μέλος ενός εκ των αλβανικών κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η αλβανική σημαία μπορεί επίσημα πλέον να υψώνεται σε περιοχές όπου η αλβανική μειονότητα αγγίζει το 50% ή περισσότερο - σημειώστε την αντίφαση στους όρους - (σ.τ.μ. διαβάστε σχετικά: Σκόπια: Υψώνονται αλβανικές σημαίες στους δήμους που κυριαρχούν Αλβανοί). Σοκαρίστηκα διαβάζοντας το.. Πραγματικά η χώρα αποικίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση απλά στέκεται αφήνοντας την αποίκιση να συμβεί, υποστηρίζοντας μάλιστα τον αλβανικό σκοπό!

Κατά το τελευταίο μου ταξίδι, διασχίσαμε μια τοποθεσία όπου κατασκευαζόταν ένα τζαμί, στην περιοχή γύρω από το εθνικό πάρκο Μάτκα. Πουθενά σε αυτή την περιοχή δεν θα βρείτε Μακεδονικές σημαίες, μόνο Αλβανικές σημαίες. Ελάχιστες γυναίκες στους δρόμους (μπορούσα να μετρήσω τις γυναίκες που είδα με το ένα μου χέρι κατά τη διάρκεια 5ωρης διαδρομής με το αυτοκίνητο, ενώ οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με άντρες και αγόρια που δεν έδειχναν και πολύ χαρούμενοι που έβλεπαν εμφανώς βορειο-ευρωπαϊκά πρόσωπα εκεί).

Σε αυτή την τοποθεσία δυο σημαίες κυμάτιζαν: η Αλβανική σημαία και η πράσινη σημαία της τζιχάντ, η προέλευση της οποίας μου είναι άγνωστη (δεν είμαι ειδικός). Αυτό με σοκάρισε αρκετά: θυμηθείτε ότι αυτή είναι μια περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα, ωστόσο θα μπορούσες να σκεφτείς ότι βρίσκεσαι σε κάποιο τριτοκοσμικό, ελεγχόμενο από τη σαρία, κολαστήριο.

Θυμάστε τι έγινε όταν το Κόσοβο κήρυξε "ανεξαρτησία" το 2008; Το μόνο πράγμα που είδα ήταν αλβανικές σημαίες να κυματίζουν, και αν δείτε αυτό το χάρτη από την Γουικιπαίδεια, η πράξη αυτή έχει λογική: έχουν ήδη αξιώσει το Κόσοβο για αυτό που αποκαλούν Μεγάλη Αλβανία. Γνωρίζω ότι αυτή η κατάσταση υπάρχει στα σύνορα κάθε βαλκανικού κράτους (όλα τους σκορπίστηκαν και μπαλώθηκαν ξανά μέσα στους αιώνες), ωστόσο, από τα πρόσφατα ιστορικά δεδομένα, πιστεύω ότι οι Αλβανοί όντως κάνουν την κίνηση τους και επιταχύνουν τα σχέδια τους να επανεγκαταστήσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Εάν ψάξετε λιγάκι σε μη απόρρητα και ίσως (αν μπορέσετε να τα βρείτε) απόρρητα έγγραφα για το οργανωμένο έγκλημα και τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό στην Ευρώπη, θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα σχέση η οποία οδηγεί πίσω στην Αλβανία και το Κόσοβο. Μερικά από αυτά υπενίσονται ακόμη (για να χρησιμοποιήσω έναν ήπιο όρο) και τη συμμετοχή της Αλ Κάιντα στην περιοχή αυτή. Με την Ελλάδα να πηγαίνει οικονομικά κατά διαόλου, η γέφυρα προς την άλλη πλευρά της Μεσογείου κτίζεται εύκολα (βλέπε Τουρκία).

Κατά τη γνώμη μου η Βουλγαρία, η οποία διαμαρτύρεται επίσης για την δική της μουσουλμανική μειονότητα, έχει τουλάχιστον κάποια σταθερότητα. Η Μακεδονία βρίσκεται ανάμεσα και ποδοπατείται καθώς πληκτρολογώ.

Φανταστείτε: Οι πόλεμοι της Γιουγκοσλαβίας ξανά από την αρχή θα μπορούσαν να είναι η σπίθα που θα πυροδοτήσει έναν γενικευμένο εμφύλιο πόλεμο σε όλη την Ευρώπη."


Μετάφραση: HellasOnTheWeb.Org

Σύνδεσμος επιστολής

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν καταλαβαινω γιατι σε καθε συνεντευξη η επιστολη η δηλωση ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥ διατηρειται η ΣΥΝΕΧΗΣ αναφορα στην 'Μακεδονια΄' μηπως για να εκνευριζομαστε η για να το συνηθιζουμε ?

    Θα σας παρακαλουσα καθε φορα που παραθετετε μια δηλωση και ο γυφτοσκοπιανος αναφερει μια η σαραντα (το συνηθες) φορες την λεξη Μακεδονια για το μπασταρδοκρατιδιο του ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΊΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ 'ΦΥΡΟΜ' Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ 'ΠΟΥΓΟΥΔΟΥΜΟΥ' και να βαζετε απλα ενα αστερισκο στο τελος με την υποσημειωση οτι εχετε αντικαταστησει την παρανομη ονομασια του αθλιου κρατιδιου με την νομιμη που του εχει αποδωσει ο ΟΗΕ.

    Μην ριχνουμε αλλο νερο στον μυλο των γελοιων ψευτομακεδονων, δεν θα πληρωνουμε εμεις το οτι δεν ξερουν ποιανων παιδια ειναι.... αλλωστε δεν θα ειναι και οι πρωτοι μπασταρδοι σε αυτο τον κοσμο.. ας μην τρελλαινονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]