Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Βατικανό θα εκδόσει βιβλίο για την σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους

  • Θα βασίζεται σε μυστικά αρχεία της Αγίας Έδρας
Το Βατικανό πρόκειται να συμμετάσχει στη δημοσίευση βιβλίου, που θα περιέχει έγγραφα στοιχεία και μαρτυρίες, ορισμένες ενταγμένες σε Μυστικά Αρχεία, για την "τεράστια σφαγή" των Αρμενίων την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αποκάλυψε σήμερα ένα σημαντικό στέλεχος των Αρχείων της Αγίας Έδρας.

Ο Μονσινιόρος Σέρτζιο Παγκάνο, που είναι βαθμοφόρος επόπτης στα παπικά Αρχεία, με συνέντευξη τύπου ανήγγειλε, σήμερα, την προσεχή έκδοση του βιβλίου, "με τη συνεργασία των 'Αρχείων του Βατικανού", στο οποίο θα εκτεθούν "οι διαδικασίες βασανισμού, που οι Τούρκοι μετήλθαν σε βάρος των Αρμενίων, μία τεράστια σφαγή".

Επικαλούμενος τα Αρχεία του Βατικανού, ο Παγκάνο αναφέρθηκε στις "βάρβαρες πρακτικές" Τούρκων στρατιωτών, σε βάρος "εγκύων Αρμενίων γυναικών", τονίζοντας ότι "επεισόδια, σαν τα ανωτέρω, προκαλούν "ντροπή, για το ότι είμαστε άνθρωποι".
"Εάν δεν είχα την Πίστη, θα έβλεπα μόνον έρεβος σε τέτοια επεισόδια", υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Μονσινιόρος Παγκάνο διεκτραγώδησε, επίσης, την πρακτική Τούρκων στρατιωτών να "στοιχηματίζουν και να παίζουν στα ζάρια το φύλο του παιδιού" (...) "πριν αποσπάσουν από τη μητρική κοιλιά το έμβρυο και το θανατώσουν με μία ξιφολόγχη!" .

Έχει εκτιμηθεί από έγκυρους ιστορικούς ότι τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι χριστιανοί, δολοφονήθηκαν όλη τη διετία 1915-1916 από τον τουρκικό στρατό.

Ο Μονσινιόρος Παγκάνο ανήγγειλε, συγχρόνως, ότι τον Φεβρουάριο 2012 θα λειτουργήσει στα 'Μουσεία του Καπιτωλίου', στη Ρώμη, Έκθεση με έγγραφα στοιχεία, προερχόμενα από Μυστικά Αρχεία, για το θέμα της Σφαγής των Αρμενίων επί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ....
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΔΩ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ !!!!

    ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως υπάρχουν αλλα αρχεία για τους Ποντίους. Και αυτοί χριστιανοί είναι ορθόδοξοι όμως. Εχω την εντύπωση οτι οι Αρμένιοι είναι Καθολικοί. Οπως και ναχει η Τουρκία απο τον Κεμ΄;αλ και μετά διαμοργώνει ένα αγριο και απάνθρωπο προφιλ. Δυστυχώς για μας την Ελλάδα την περιβάλλουν κράτη με πρακτικές οπισθοδρομικές για αιώνες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως έχει κάτι να κάνει τούτο με την δράση των Καθολικών Αρμενίων; Ή πιστεύει κανείς σήμερα τυφλά πως η κάθε Εκκλησία δεν ασκεί συγκεκριμένη πολιτική;

    Ο θεός να μας φυλάει. Ειδικά από τους δικούς μας που μάχονται με λύσα τους αιρετικούς...

    http://ierapostoli.wordpress.com/orthodoxo-periodiko-dialogos/
    http://www.egolpion.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τους Καθολικούς το Έρεβος είναι ο χώρος όπου εξαγνίζονται οι ψυχές των αμαρτωλών πριν μεταβούν στον Άδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηπως υπάρχουν κρυφά αρχεία στο Βατικανό για τις καταστροφές και αποτρόποιες πράξεις των καθολικών στους ορθοδοξους χριστιανούς στις Σταυροφορίες στο Βυζάντιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την βρωμια και τις σφαγες των ιδιων απο ιδρυσεως των τις εχουν πουθενα προχειρα να μας τις δειξουν;και ας αφησουν τα πολιτικα κολπα του βατικανου,δηδεν Χριστιανων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ Μ Ε Λ Λ Ο Ν ΤΗΣ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ΕΙΝΑΙ Ο Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Ο Σ ΕΜΠΤΥΣΜΟΣ ΚΑΙ Η Δ Ι Ε Θ Ν Η Σ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ.Η ΑΙΩΝΙΑ Λ Ο Ι Δ Ο Ρ Ι Α ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α Σ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΔΟΜΗΘΗ ΚΑΙ ''ΑΝΕΓΕΝΝΗΘΗ'' Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΩΝ,Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ,Η ΟΣΜΑΝΙΚΗ/ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ.


    http://antibaro.gr/node/2942

    http://gdailynews.wordpress.com/2011/07/13/%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή κίνηση από το βατικανό αυτή, αλλά θα ήταν σωστότερο να έκαναν κάτι αντίστοιχο για τις σφαγές των σέρβων από τους κροάτες στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]