Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί οι πολιτικοί δεν δίνουν ένα γενναίο παράδειγμα μειώνοντας τον δικό τους μισθό στα 500 ευρώ;


Και να, εκεί που είχαμε πιστέψει πώς χούντα δεν θα ξαναζούσαμε, γιατί είμαστε λέει χώρα- μέλος της ευρωπαικής ένωσης, ξαναζήσαμε τον εφιάλτη. Χειρότερο κι από τότε.

Τότε είχαμε στην κυβέρνηση ένα μπουλούκι αμόρφωτων καραβανάδων, που όταν βρίσκαμε κουράγιο φτιάχναμε και ανέκδοτα σαν εκείνο με το ‘nosmoking’ του Παττακού. Αυτό το μπουλούκι σήκωσε λάβαρο για να «σώση» την Ελλάδα.

Το ίδιο κάνει και η συμμορία των μορφωμένων της τωρινής κυβέρνησης, με την άνεση στις ξένες γλώσσες και τις περγαμηνές από τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, που μόνον έλληνες δεν είναι (αυτά τα ελληνικά του πρωθυπουργού έπαψαν να είναι καν ανέκδοτο, είναι σκέτη ντροπή για κείνον και για μας που τον ανεχόμαστε).

Η συμμορία που λέει πως εκπροσωπεί τον λαό, ενώ κατεβάζει τις ειδικές δυνάμεις να τον σακατέψει.

Επειδή διαμαρτύρεται...!

Τι περίεργο! Διαμαρτύρεται γιατί του φορτώνουν ευθύνες για παιχνίδια που έπαιξαν αυτοί.

Και δεν έχουν ούτε την ευθιξία (άγνωστη λέξη-παραπομπή σε λεξικά του παρελθόντος ή μήπως να μιλήσουμε για τσίπα παραπέμποντας σε ακόμη παλιότερα) όχι να μοιραστούν με το λαό που τους ψήφισε τη ζημιά (δεν περιμένουμε δα και τέτοιες θυσίες), αλλά έστω να δείξουν πως την μοιράζονται.

Να περικόψουν μισθούς δικούς τους πρώτα. Να περικόψουν σπατάλες δικές τους πρώτα. Ή έστω να δείξουν πως τα περικόβουν. Και να σιωπήσουν μπροστά στην απόγνωση του κόσμου για την οποία υπεύθυνοι είναι πρώτοι αυτοί!!!

Όχι να τον απαξιώνουν, να τον χλευάζουν, με τις προκλητικές δηλώσεις τους, με την προκλητική ζωή τους, να του επιτίθενται με κλομπς και χημικά, αυτοί που ζούν από τον μόχθο του, ανθρωποειδή που δεν ξέρουν τι θα πή μόχθος.

Οι έλληνες είμαστε περήφανοι για το φιλότιμό μας.

Από πού μας ήρθαν οι ένοικοι της Βουλής που σίγουρα δεν έχουν ούτε ακουστά τη λέξη;

Όπου νά 'ναι θα ξημερώσει για τις ωραίες παρέες που φτιάχνονται και δίνουν τα χέρια.

Να τους το αναγνωρίσουμε όμως. Οι ωραίες παρέες είναι δικό τους δημιούργημα.

Αλλά αυτοί και τα παιδιά τους θα μείνουν απέξω, κατάπτυστοι στα χρόνια που θάρθουν, για πάντα στην ιστορία σαν εκείνοι που ξεπούλησαν, που εξαπάτησαν, που πρόδωσαν ένα ολόκληρο λαό.

Με εκτίμηση
Καλλιρρόη-Ανδριανή Θ. Θωμά
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Οι επαναστάτες της 21 Απριλίου 1967 ΕΣΩΣΑΝ την Ελλάδα, την παρέδωσαν ευημερούσα καιισχυρή. Ας μην αραδιάζουμε τα έργα που έκανε, τα χρέη που χάρισε, την δωρεάν παιδεία που εφήρμοσε και και και... Όμως δεν έκανε τα χατήρια του διεθνούς Σιωνισμού και για αυτόν τον λόγο (κυρίως) σάπισαν στην φυλακή οι πρωτεργάτες της.
    Για πιό πράγμα μπορούμε να κατηγορήσουμε σήμερα την επανάσταση ; - Μόνο γιατί δεν έβαλε τους πολιτικούς σε ένα καράβι και να το βουλιάξει. Αυτό λέει ο κόσμος σήμερα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε μέρα που περνάει, με το νυν πολιτικό σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα, ποιό είναι το πραγματικό κόστος γιά την χώρα; Μπορεί κάποιος υπεύθυνος οικονομολόγος να το προσδιορίσει;

    Πολλά μπλόγκς χαριεντίζονται και αστειεύονται με τον ‘Yiorgos’ και την όλη συμμορία των κακοποιών του. Αλλά το πραγματικό αυτό κόστος θα το πληρώσει ο ελληνικός μας λαός θέλει δεν θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσον αφορα την χουντα των Συνταγματαρχων,δεν μπορουμε να παμε κοντρα στην Ιστορια και αναφερω τα εξης:

    Στις 21/4/1967 εφαρμόζεται το καταρτισμένο από το ΝΑΤΟ σχέδιο έκτακτης ανάγκης «Προμηθεύς» και έχουμε μία μικρή ομάδα κατωτέρων αξιωματικών του στρατού να βυθίζει τη χώρα σε μία αμείλικτη στρατιωτική δικτατορία.Μετά από το πραξικόπημα,πολλοί Κύπριοι φοβόνταν ότι ο μεγάλος αριθμός ελληνικών στρατευμάτων στο νησί(10.000 μετα απο συμφωνια Μακαριου-Παπανδρεου) θα προσπαθούσε να ανατρέψει τον Μακάριο και να επιτύχει δια της βίας την ένωση.Στις αρχές Αυγούστου ο Παπαδόπουλος,τότε υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επισκέφτηκε την Κύπρο και προσπάθησε να συμφωνήσει με την κυβέρνηση του νησιού για ένα σχέδιο ένωσης.Ταυτόχρονα η ελληνική ηγεσία δήλωνε ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι ενωμένες από την ανάγκη αντιμετώπισης του κοινού εχθρού –του κομμουνισμού- και ειναι υποχρεωμένες να θεωρούν όλες τις διαφορές απόψεων που υπάρχουν σαν δευτερεύουσες προς αυτό το πρωταρχικό συμφέρον».
    Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Πιπινέλης εισηγήθηκε σε δραματική σύσκεψη στην Αθήνα όλους τους όρους της Άγκυρας σχετικα με την αποσυρση των 10.000 Ελληνων στρατιωτων που ειχαν σταλθει στην Κυπρο μετα απο συμφωνια Μακαριου-Γ.Παπανδρεου.Αφηγείται ο ίδιος:
    «Εξήγησα στους στρατιωτικούς ,ότι και αν η Ελλάδα αγωνιζόταν νικηφόρως κατά της Τουρκίας,η νίκη της δεν θα έλυνε το Κυπριακό....θα διαιώνιζε απλώς την εχθρότητα»!!!
    Η συμφωνία είναι ταπεινωτική. Ο στρατηγός Γρίβας ανακαλείται στην Ελλάδα εντός 3 ημερών και ο Παπαδόπουλος δεσμεύεται ότι μέσα σε 45 ημέρες η μεραρχία και όλος της ο εξοπλισμός θα αποσυρθούν.
    Η ενέργεια αυτή αποτελούσε κίνηση απύθμενης και εγκληματικής άγνοιας των κανόνων που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις που στο τέλος θα άνοιγε τις πύλες στον καραδοκούντα Αττίλα.Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος, δικαζόμενος το 1975 ερωτηθείς επί τούτου απάντησε πως «...η Τουρκία μας απείλησε με πόλεμο»!!!!
    Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Σάιρους Βανς πίεσε φορτικά για αποδοχή των τουρκικών αξιώσεων.
    Υπάρχει όμως και ένα κείμενο-ντοκουμέντο από τον στρατηγό Γρίβα που γράφτηκε την 1/12/1967 που αποδεικνύει την ελάχιστη συμπάθεια του απέναντι των συνταγματαρχών.Γράφει λοιπόν:
    «....θα τους φύγει ένας μεγάλος πονοκέφαλος(των συνταγματαρχών) :το Κυπριακό. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα τα διαθέσουν για την κοιλιά τους. Διότι δεν υπάρχουν γι’αυτούς εθνικά ιδεώδη.Διότι θα έχουν πλέον στρατό να τους στηρίζει στην Αθήνα.Διότι φοβούνται την ανατροπή τους.Η κυπριακή κυβέρνηση εξυπηρετείται διότι εξασφαλίζει πλέον την ανεξαρτησία,το όνειρο του Μακαρίου.Η τουρκική κυβέρνηση διότι πλέον δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τον στρατό τον οποίο οργανώσαμε,με την συνδρομή των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Στεφανόπουλου»!"

    Οσον αφορα τα χατηρια του Διεθνους Σιωνισμου:
    Ο Ιωαννιδης συναντουσε Ισραηλινους και Αμερικανους απεσταλμενους μηνες πριν το πραξικοπημα της Κυπρου και σε τακτα χρονικα διαστηματα.Μαλιστα με τους Ισραηλινους διατηρουσε αυστηρα μυστικες επαφες επειδη το Ισραηλ πιεζε τον Κισσινγκερ να βρει τροπο απαλλαγης απο την φιλοαραβικη πολιτικη του Μακαριου!!
    Ο Κισσινγερ και ολα τα δυτικα καλοπαιδα εδωσαν την εντυπωση στον Ιωαννιδη οτι αν ακολουθουσε τα σχεδια τους θα αναγορευοταν σε μεγα ευεργετη της πατριδας αφου θα κηρυσσοταν η Ενωση!!Και βεβαια ο Ιωαννιδης τσιμπησε!!
    Η συνεχεια ειναι γνωστη.


    "Επιτομη Ιστορια της Κυπρου"
    Στ.Καρκαλετση


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρκετα πλεον με την πλυση εγκεφαλου που εχουν κανει σε μερικους τοσα χρονια οι αλητες του κυνοβουλειου.Μακαρι να ειχαμε για ηγετες τετοιους που εσυ και οι ομοιοι σου 'προοδευτικοι'λετε αμορφωτους!
    Τι μορφωση ειναι αυτη που σε κανει να πουλας ενα ολοκληρο Εθνος στα σκλαβοπαζαρα του οικουμενισμου;
    Η καταστροφη τελικα μας ηρθε απο τους μορφωμενους!
    Ολοι μας ξεχασαμε τα καλα της 7ετιας!
    Παντου δουλειες, δωρεαν παιδεια,χαρισμα χρεων στους κολασμενους της γης,οπου οι τραπεζιτες τους ειχαν δεση χειροποδαρα και τοσα αλλα.Αλλα εμεις οι δημοκρατες τους ξεχασαμε στα κελια οπου και αφησαν την τελευταια τους πνοη.Αρνουμενοι συγχωροχαρτια του καταραμενου δηδεν δημοκρατη Καραμανλη.Επιτελους εσεις οι μορφωμενοι διαβαστε και λιγο ιστορια,οχι μονο τα νεοταξικα περιοδικα.
    Δεν ειμαι χουντικος αλλα ουτε και δημοκρατης.Και αυτο διοτι ουτε ενας Ελλην φιλοσοφος δεν εχει πει τιποτε αξιο λογου για την δημοκρατια,οπου ο καθε ασχετος και ηλιθιος ακομη εχει την ιδια ισχυ με καποιον που κατεχει.Αρκετα λοιπον,ας μετανιωσουμε και ας πουμε μια μεγαλη συγνωμη σε αυτους που καποτε θυσιασαν την ζωη τους για εμας.Εστω και με τα οποιοδηποτε λαθοι τους.Αλλα η διαφορα με τους δημοκρατες ειναι οτι με πληρη γνωση των πραξεων τους μας πουλουν απο το '74 και εδω.
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βιβλιο "Επιτομη Ιστορια" της Κυπρου,βαπτιστηκε "περιοδικο" και ο Σταυρος Καρακαλετσης "νεοταξιτης"!!
    Επειδη φαινεται δεν σου αρεσει η αληθεια,συνεχιζω με νεα επιχειρηματα:

    Ο Γ.Παπαδόπουλος στις 28/4/71 δίνοντας συνέντευξη στη «Μιλλιέτ» αναφέρθηκε στην «μελλοντική τουρκοελληνική Ομοσπονδία» και για τις «στην Κύπρο τουρκική και ελληνική κοινότητες»,καθώς βάπτιζε την «ανταρσία» και την «θυλακοποίηση» των Τ/κυπρίων ως «διαφωνία», δηλαδή όχι μόνο εξίσωνε την μειονότητα του 18% με την πλειονότητα αλλά δικαιολογούσε την προβοκάτσια των Τούρκων στο νησί!!
    Η υποχωρητικότητα όμως της ελληνικής διπλωματίας αποδεικνύεται με τρεις δηλώσεις του τότε υφυπουργού Εξωτερικών των Αθηνών ,Χρήστου Ξανθόπουλου,
    -στις 18/12/1970 όταν ο Σπύρος Κυπριανού επισκέφθηκε την Αθήνα ο Ξανθόπουλος δήλωσε:
    «Στη Άγκυρα υπάρχει αίσθημα πικρίας,διότι οι συνομιλίες δεν απέδωσαν...Η Κύπρος ευρίσκεται πλησίον της Τουρκίας και η Τουρκία είναι σήμερα ενισχυμένη.Η Ελλάδα είναι μικρότερη χώρα της Τουρκίας.
    Πρέπει να αποφύγουμε την δυναμική αναμέτρηση ,διότι δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία δυναμικά.Πολιτική μας είναι η συνέχιση των ενδοκυπριακών συνομιλιών και εν ανάγκη η πραγματοποίηση περαιτέρω υποχωρήσεων»!!!!
    -Τον Ιούνιο του 1971:
    «Εάν δεν επέλθει συμφωνία,πιθανόν να βομβαρδιστεί η Κύπρος από την τουρκική αεροπορία.Εμείς δεν μπορούμε να καλύψουμε αεροπορικώς την Κύπρο...Δεν μπορούμε να ριψοκινδυνεύσουμε έναν πόλεμο»!!
    -Στις 20 Ιουλίου
    «Για όλα τα θέματα ,η Λευκωσία έχει χρέος να συνεννοείται με την Αθήνα.Η Αθήνα ως εθνικό κέντρο συνθέτει και διαγράφει την ακολουθητέα πορεία πολιτικής και τακτικής»!!
    Και ο Μακάριος απαντά:
    «Δεν αποδέχομαι αυτή την άποψη εφόσον άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να αναλάβει την στρατιωτική υπεράσπιση της Κύπρου.Ο Κυπριακός Ελληνισμός πρέπει να διατηρήσει την τελευταία λέξη σ’ότι αφορά την επιβίωση του και το εθνικό του μέλλον».

    Επιπλεον,
    ξεχνας τις ευθυνες του τοτε αρχηγου του Ελληνικου Ναυτικου Αραπακη σχετικα με την επιστροφη των 2 υποβρυχιων, που ειχαν ως στοχο την καταστροφη της τουρκικης νηοπομπης, με την δικαιολογια της εξασθενισης επικοινωνιων!!
    Ξεχνας επισης οτι ο ιδιος παραδεχτηκε οτι αναγκαστηκε να μεινει αδρανης διοτι "ετσι τον διεταξε ο αρχηγος ΓΕΕΘΑ"!!
    Αργοτερα ομως οταν ο Αραπακης ανελαβε τις διαπραγματευσεις με τον Τασκα(Αμερικανο πρεσβη Αθηνων) και τους Αμερικανους ουτε ρωτησε,ουτε εκπροσωπουσε κανεναν!
    Ειχε φθασει στο σημειο να δηλωσει στην κρισιμη συσκεψη της 13 Αυγουστου οτι το Ναυτικο δεν θα προσεφερε τιποτα το ουσιαστικο,ενω η αμυνα των δυναμεων μας θα φερει σε δυσχερεια την διπλωματικη μας θεση(!!!!)
    οταν ηταν ηδη γνωστο και στις πετρες οτι το σχεδιο διχοτομησης(σχεδιο Ατσεσον) υπηρχε απο τις αρχες της δεκαετιας του '60!!
    Ξεχνας την εγκληματικη αδιαφορια του Μπονανου που δεν εστειλε ουτε αεροπλανα,ουτε πλοια με την δικαιολογια "Δεν πειραζει.Θα καταλαβουν την Κυρηνεια και θα τελειωσουμε"!!!!!!!
    Αρνηθηκε να εκτελεσει εντολες συγκροτησης μεραρχιας και αναφεροταν στην αδυναμια αποστολης λογω αποστασης(!!),πειθοντας τον Καραμανλη να παραμεινει αδρανης!!
    Στις 13 Αυγουστου εφτασε στο σημειο να υποστηριξει οτι "η αμυνα θα προκαλεσει ασκοπη θυσια προσωπικου"!!!
    Εκει εφτασε ο πατριωτισμος τους!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρωτιέστε απο που προηρθαν οι 300 της Βουλης.
    Το εκλόγικο σώμα τους έβγαλε και τους τοποθέτησε στα εδρανά της. Την μια φορά επίσημα στις Εκλογές του 2009 και τη δεύτερη φορά στις Δημοτικές Εκλογές αφου είχε προηγηθεί η Δανειακή Σύμβαση και το ΜνημόνιοΙ.
    Αξιοι των επιλογών μας λοιπόν. Ο καθε κομματικα ευεργετούμενος ήλπιζε για την βολεψή του συμμετέχοντας σ΄αυτή την άθλια σοβιετικού τυπου οικονομία του Κράτους Ελλάδας. Πιστέυοντας οτι το σύστημα δεν θα τον αγγίξει. Πονηρός, εγωκεντρικός, γλύφτης, ιδιοτελής, απίδευτος και άλλα σχετικά επιθετα. Αυτά όμως όλα θα αλλάξουν διοτι μία τέτιου είδους οικονομία με εθνικούς προμηθευτές, επιχειρηματίες και συνδικαλιστές με σοβιετική θεώρηση δεν έχουν θέση στην ελευθερη οικονομία. Η ήπια προσαρμογή και η επανιδρυση δεν δούλεψε(βλ νταβατζήδες κ.α). Τώρα θα δουλέψει με τον εκβιασμό: Δεν υπάρχει μία, φραγκα δεν υπάρχουν.
    Αυτός είναι ο λόγος που βάλαν την Δανειακή Σύμβαση. Για μαλάκες τους έχουμε τους δανειστές αλλά μάλλον δεν είναι.
    Ετσι τώρα αυτοί που διόριζαν θα πρέπει να μειώσουν τον Δημοσιο Τομέα. Και για τους Λαδιάρηδες το λαδι τέλος.
    Η αξιοπρέπεια συντηρείται με τον αυτοέλεγχο και την αυτοβελτίωση. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης αυτα τα δύο χάθηκαν. Να καταλάβουμε τα λάθη μας και να γίνουμε Ελληνες για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε
    7 Ιουλίου 2011 2:18 μ.μ,

    η δανειακη συμβαση εχει ως στοχο την εξαθλιωση της πατριδας μας και την καταληστευση της δημοσιας περιουσιας και του ορυκτου μας πλουτου!!
    Η δανειακη συμβαση εχει ηδη αποτυγχει!!Θα αποτυχει και το Μεσοπροθεσμο!Και θα το διαπιστωσεις πολυ γρηγορα!!
    Τα λαμογια συνεχιζουν να υπαρχουν και οι διορισμοι απο την πισω πορτα δεν προκειται να σταματησουν ποτε!!
    Οσο για το ποσοι και ποιοι ψηφισαν,με ποσοστο αποχης 33% καταφεραν με πραγματικο ποσοστο ψηφων το 32% του εκλογικου σωματος να σχηματισουν αυτοδυναμη κυβερνηση.
    Και μονο το γεγονος οτι αποδεχονται απωλεια εθνικης κυριαρχιας τα λεει ολα!!
    Κουμαντο κανουν οι τραπεζες και οι κερδοσκοποι για τα δικα τους συμφεροντα και μονο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]