Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακόμη 5 δισ ευρώ, "έφυγαν" το Μάιο από τις ελληνικές τράπεζες

Συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό η απόσυρση των καταθέσεων και τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν τον Μάιο κατά 4,9 δισ. ευρώ.

Η νέα αυτή εκροή ανεβάζει τις συνολικές απώλειες που έχουν υποστεί οι τράπεζες από την αρχή του έτους στα 17,8 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή καθιστά δυσκολότερη την απεξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι το χρέος των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκε το Μάιο στα 97,5 δισ. ευρώ από 86,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.

Όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια λόγω της εντεινόμενης ύφεσης, της αύξησης της ανεργίας αλλά και της ανασφάλειας που προκαλούν στους έλληνες αποταμιευτές τα σενάρια περί χρεοκοπίας της χώρας.

Τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν και κάτι ακόμα πιο ανησυχιτικό: οι καταθέσεις στις τράπεζες μειώνονται σταθερά είτε γιατί οι κάτοχοί τους αποσύρουν μέρος αυτών για ναν καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους είτε τις …φυγαδεύουν στο εξωτερικό φοβούμενοι τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας ή εξόδου από την ευρωζώνη.

Ας τα πιάσουμε ανάποδα: στην δεύτερη περίπτωση ευθύνη φέρνουν και πάλι οι κυβερνώντες αφού επί πόσους μήνες δεν έχουν καταφέρει να μας πείσουν ότι η οικονομία σταθεροποιείται, ότι υπάρχει φως στο τούνελ και ότι οι τράπεζες μας δεν καταρρέουν.

Στην πρώτη περίπτωση, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Ο κόσμος τραβά τα χρήματά του για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του. Αυτό πρέπει να χτυπήσει τα καμπανάκια στο Υπουργείο Οικονομικών, ότι από εδώ και στο εξής ο κόσμος έχει φάει και τα έτοιμα!

Ας σκεφτούνε τι θα εισπράξουν στο μέλλον από τα φορομπηχτικά τους μέτρα, γιατί όταν ο φορολογούμενος δεν θα έχει λεφτά ούτε για να πληρώσει τους φόρους του ή δεν θα πληρώσει ή θα πάει στις τράπεζες να βγάλει ... Φοροδάνειο!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι ανθρωποι είναι επικινδυνοι. Πρέπει να φύγουν. Με αγωνία περιμένω τις εκλογές που θα δώσουν την λύση.

    Οχι στη δανειακή σύμβαση
    Ναι στην ΑΟΖ
    Οχι στο φιλοδώρημα και στη μίζα
    Ναι στην Ανάπτυξη.
    Οχι στην Αστυφυλία
    Ναι στην Ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας
    Ναι στην Οργάνωση
    Οχι στο μπάχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιες εκλογες φιλε μου;με ποιους;Ακομη δεν καταλαβες τι μας εχουν ετοιμαση;Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]