Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκτακτο Eurogroup για την ελληνική κρίση

  • Με θέμα την ελληνική κρίση θα συνεδριάσουν αύριο στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης. Μετά τη συνεδρίαση, αναμένεται ανακοίνωση στήριξης της Ελλάδας, δηλώνουν διπλωματικές πηγές.

Η ελληνική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν εκτάκτως αύριο οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με διπλωμάτες, και έκδοση ανακοίνωσης στήριξης της Ελλάδας.

Διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ σχεδιάζουν να εκδώσουν στη συνέχεια κοινή ανακοίνωση σε υποστήριξη της Ελλάδας, στην οποία θα δεσμεύονται να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του ευρώ.

Μετά τις αυριανές συνομιλίες του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών και των 27 χωρών μελών της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν σε δείπνο εργασίας κατά το οποίο θα συζητήσουν τη μεταρρύθμιση της οικονομικής επίβλεψης εντός της ΕΕ και την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η συνεδρίαση του Eurogroup και η αναμενόμενη στήριξη της Ελλάδας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, εν όψει τόσο της εκταμίευσης της 5ης δόσης του δανείου, όσο και της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στο τέλος του μήνα, κατά την οποία ενδέχεται να ανακοινωθούν οι όροι της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ελλάδα.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, "θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε άτυπες συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, αύριο, Τρίτη 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, με θέματα συζήτησης το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας (Eurogroup) και την "Οικονομική Διακυβέρνηση" (Ecofin).
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]